题目内容

Oxford University is the oldest university in the English-speaking world and it's one of the top universities in the world. There is no clear date when the university started, but teaching began at Oxford in some forms in 1096 and developed quickly from 1167.

There are 39 independent (独立的) colleges at Oxford, attracting students and learned men from across the world. There are over 100 libraries for the students and learned men to use. At Oxford, they also provide a number of money for the best students. Of course, ifyou want to study here, first you have to reach a certain level of English language.

College life at Oxford is very exciting but busy. The groups of colleges provide a friendly and welcoming home for students. At the same time, they are strict with students about their studies. Many Chinese students are studying here. The number of Chinese students at the university has grown quickly over the past ten years.

1.How many libraries are there at Oxford?

A. Only 100. B. Just 100. C. More than 100. D. Less than 100.

2.What do you have to do first if you want to study at Oxford?

A. To be independent. B. To reach a certain level of English.

C. To study English hard. D. To be the best students.

3.The college life at Oxford is full of and has

A. excitement; much school work to do B. excitement; no school work to do

C. attraction; no school work to do D. attraction; a little school work to do

4.Which of the following is true according to the passage?

A. The colleges aren't strict in studies.

B. Thousands of students come here to study only because of 39 dependent colleges.

C. The University of Oxford is an important one in the world.

D. The University of Oxford provides a number of money for most students.

5.What's the best title for the passage?

A. College Life B. Famous Learners at Oxford

C. Chinese Students at Oxford D. The University of Oxford

1.C 2.B 3.A 4.C 5.D 【解析】短文大意:本文介绍了牛津大学的历史、现状和大学生活。 1.根据第二段第二句There are over 100 libraries for the students and learned men to use.可知,有100多个图书馆。故选:C。 2.根据第二段最后一句if you want to stud...
练习册系列答案
相关题目

(重庆第一中学2017届九年级上学期期末)Thousands of runners took part in the 34th Beijing International Marathon. But many of them had to 1. face masks to protect themselves against pollution. Some runners gave 2. the race because of the pollution. British runner Chas Pope said that he was only able to run 10 kilometers of the race in a mask before he decided to stop. He also said that the race should have been stopped because all of the runners wanted to keep away 3. the bad air condition.

Gong Lihua is a Chinese runner 4. came third in the women’s race. She said the smog had caused some difficulties. "I felt I couldn’t breathe well when 5. in this kind of smog(雾霾)," she said. According to Beijing’s environment center, the air was seriously polluted on that day.

Besides the runners in the race, common people in Beijing are also 6. about the situation. Because there are 7. many factories built around Beijing that more and more pollutants(污染物) are produced. Also, there is too much traffic on the street, so air is polluted by the waste gas from the cars.

As a result, Beijing government suggests people cutting off outdoor 8. and staying indoors more. If they are going to go out, remember to wear a face mask.

1.wear 2.up 3.from 4.who/that 5.running 6.worried 7.so 8.activities 【解析】短文介绍了空气污染问题。在第三十四届北京国际马拉松比赛中,许多运动员由于空气污染不得不戴上口罩,也有一些选手放弃了比赛。北京的普通市民也很担心这种状况。因此,北京政府建议人们减少户外活动,多呆在室内。如果要出...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网