题目内容
20.Young children don't have the skills or knowledge to stay safe in heavy traffic.The following tips(忠告)will be helpful for you to keep your children safe in heavy traffic.Children learn about road safety by watching others.Make sure that you always set good examples.Your children will follow you and think it's OK to do like you.Teach your children to pay attention to traffic lights when you cross the road together with them.This helps them understand when it's safe to cross.Make sure that you walk between your children and traffic,and hold their hands all the time.When your children are a little older,you can start to tell them the importance of traffic knowledge.Let them start to understand the reasons why they need to be so careful.Talk with them about road signs and traffic rules.
Ask your children to play in a safe place.Never let them ride bikes on the road without an adult present at rush hour.
The most important thing you can do to keep your children from getting hurt is to encourage them to follow traffic rules.After knowing about traffic rules,they'll volunteer to obey them.In this way,they'll be careful enough to keep themselves away from danger.
65.Do young children know how to stay safe in heavy traffic?No,they don't
66.Who should set good examples to young children on roads?Their parents
67.When do young children never ride their bikes alone on the road?At rush hour
68.How will children be able to stay safe on the road by themselves?They must follow traffic rules and obey them.In this way,they will be able to stay safe on the road
69.What is the passage mainly about?It's mainly about how to keep young children safe in heavy traffic.
分析 文章讨论的是在拥挤的交通中,年轻的孩子们没有技能或知识保持安全,应该帮助孩子们在拥挤的交通中保持安全.
解答 65.No,they don't.细节理解题.根据Young children don't have the skills or knowledge to stay safe in heavy traffic可知小孩子没有能力或知识在交通拥挤时保持安全,故答案为:No,they don't.
66.Their parents.细节理解题.根据 Make sure that you always set good examples.Your children will follow you and think it's OK to do like you.可知是父母应该给孩子树立交通的榜样可知,故答案为:Their parents.
67.At rush hour.细节理解题.根据 Never let them ride bikes on the road without an adult present at rush hours可知不要让他们在高峰时间没有大人陪伴在路上骑自行车,故答案为:At rush hour.
68.They must follow traffic rules and obey them.In this way,they will be able to stay safe on the road.细节理解题.根据The most important thing you can do to keep your children from getting hurt is to encourage them to follow traffic rules.After knowing about traffic rules,they'll volunteer to obey them.In this way,they'll be careful enough to keep themselves away from danger可知孩子要遵守交通规则才能保持安全,故答案为:They must follow traffic rules and obey them.In this way,they will be able to stay safe on the road.
69.It's mainly about how to keep young children safe in heavy traffic.主旨大意题.根据The following tips(忠告)will be helpful for you to keep your children safe in heavy traffic可知本文主要讲述的是如何让你的孩子远离危险,保持交通安全,故答案为:It's mainly about how to keep young children safe in heavy traffic.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.
-Yes,they by the workers every day.( )
| A. | watered | B. | are watering | C. | are watered |
| A. | on time | B. | in time | ||
| C. | for the first time | D. | all the time |
---She ______ up at 6:10a.m.( )
| A. | get | B. | gets | C. | getting | D. | to get |
| A. | No,thanks. | B. | I don't think so. | ||
| C. | That's all right. | D. | Yes,OK. |