题目内容

【题目】 I was not having a good holiday. My family had decided to go back to the countryside in New Hampshire again. But I found it boring. It was even worse that I had to sleep in the same bed with my brother. However, this trip ended up being fun for me because I met a very special friend.

While I was walking in the countryside, I saw a man carrying a small brown bag. The man looked like a ghost in his white clothes. When he looked at me, I felt scared. I wanted to run away when the man spoke to me. “Hello. Beautiful day, isn’t it?” he said. The man talked a lot. I wasn’t listening very carefully because I was looking at his little bag. I wanted to know what was in it!

He saw me looking at the bag and he asked me if I would like to see what was inside of it. Out came a beautiful puppy. The brown puppy was small and only about two months old.

The man then asked me, “Would you like to keep this puppy?”

I had always wanted a puppy and now I had the chance. I thanked him, took the puppy and ran home. For the rest of that summer, I played with him all the time. And after the trip, I took him home. He is a friend to both my brother and me, a warm little ball of happiness in our lives.

I’ve always wanted to thank the man because he changed my life.

The gift has given me years of pleasure. And I never have boring family holidays anymore.

1What does the underlined phrase “special friend” in the first paragraph refer to?

A. A man.B. A ghost.

C. A puppy.D. A bag.

2According to the story, the man was _____.

A. talkative and friendlyB. boring and frightening

C. rude and strange-lookingD. good-looking and outgoing

3Why did the writer keep looking at the man’s little bag?

A. Because the man looked nervous while carrying it.

B. Because he wondered what was inside.

C. Because he thought there was something dangerous in it.

D. Because the bag was so small.

4What did the writer do with the puppy?

A. He left it in the countryside.B. He gave it to his brother.

C. He took it home after the holiday.D. He gave it back to the man.

【答案】

1C

2A

3B

4C

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述我原以为我的假期会很无聊,但是当我在乡村时,我偶遇了一个男人,他送给我小狗,让我的假期变得很开心,假期后我也很开心。

1细节理解题。根据He is a friend to both my brother and me, a warm little ball of happiness in our lives“他是我和我哥哥的朋友,是我们生活中一个温暖的快乐的小球”可知,特别的朋友是一只小狗,故选C

2细节理解题。根据The man talked a lot“这个男人说了很多”可知,他健谈;根据I had always wanted a puppy and now I had the chance. I thanked him, took the puppy and ran home“我总是想要一只小狗现在我有机会了,我谢谢他,拿着小狗跑回了家”可知,这个男人给了我小狗,所以他很善良,故选A

3细节理解题。根据I wasnt listening very carefully because I was looking at his little bag. I wanted to know what was in it“我没有很仔细地听,因为我正在看他的小袋子,我想要知道里面有什么”可知,因为作者想知道里面是什么,故选B

4细节理解题。根据For the rest of that summer, I played with him all the time. And after the trip, I took him home“在暑假余下的时间,我一直和它玩耍,假期过后,我将它带回了家”可知,假期过后,我将它带回了家,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The island country of Japan, located on the Ring of Fire, _________thousands of small earthquakes each year. In 1995 a 6.9 magnitude earthquake shook a city named Kobe(神户). Many people were killed or injured as a result of the damage. The people of Kobe faced many difficult problems, including shortages of_________ , water, and housing. What lessons did scientists learn from this disaster? And how are people_________ the next big earthquake?

Part of preparation for an earthquake is to make sure that buildings and other structures are _________enough, so scientists and engineers in Japan are working hard to _________construction technology. Japanese scientists are working on the world’s largest earthquake, “shaking table”. New technologies are also used to create “smart” buildings that can get survived in the earthquake.

Many kinds of new instruments have been developed to help scientists_________ an earthquake. There is a new computer system which can give people as much as a 25-second_________ that a quake is coming. In this way, people will have_________ time to stop trains, shut down gas lines, and tell _________to stop operating in the hospital and so on.

Although earthquakes can _________be controlled, yet in the future as the forecasting methods are becoming more advanced, people will deal with such events more effectively.

1A.experiencesB.causesC.likesD.makes

2A.moneyB.foodC.computersD.scientists

3A.waiting forB.thinking ofC.preparing forD.working on

4A.tallB.strongC.modernD.new

5A.improveB.raiseC.teachD.learn

6A.pickB.protectC.stopD.predict

7A.newsB.warmingC.suggestionD.warning

8A.longB.happyC.enoughD.main

9A.doctorsB.engineersC.teachersD.managers

10A.seldomB.alwaysC.neverD.sometimes

【题目】 All live poultry(家禽) markets in Shanghai will be closed from April, 6th after H7N9 bird flu virus was found on a farm product market, the government announced. On the morning of April, 5th, 20,536 birds were killed at the Huhuai market, where the virus was found the day before.

Up to now, the city has reported six cases of H7N9 bird flu, and four people have died from the virus (病毒). The other two, an adult and a 4-year-old boy, remain in a hospital.

So far, 16 H7N9 cases have been confirmed(确诊) in China. Apart from the Shanghai cases, six are in Jiangsu, three in Zhejiang and one in Anhui provinces. Two people died in Zhejiang.

Shanghai's two surviving patients "are getting better", Wu Fan, chief of the city's Center for Disease Control and Prevention, said at a news conference (记者招待会) on Friday. "Not all H7N9 cases lead to worse illness."Wu suggested that people with a fever and runny nose who suspect(怀疑) they have the virus go to hospital immediately. "The most important factor (因素) in limiting the number of H7N9 patients depends on whether the virus can spread among human beings. So far we haven't found any cases that show this kind of virus can spread from person to person," Wu said. Up to now there are no effective vaccines (疫苗) for H7N9, experts said, but using Tamiflu (克流感) may be effective in the early stages (阶段).

"Breathing masks and Banlangen (板蓝根), a traditional Chinese herbal medicine that may help fight against the virus, are in high demand. Xue Li, a sales clerk at a drugstore in Wuxi, said their Banlangen was sold out and all the masks were out of stock.

1When was the bird flu virus found at the Huhuai market?

A.April 6thB.April 5thC.April 4thD.April 3rd

2What does “the city” refer to in Paragraph 2?

A.ShanghaiB.HangzhouC.WuxiD.Zhejiang

3According to the passage, what do you know about Shanghai’s two surviving patients?

A.Their illness becomes worse.B.They are becoming better.

C.They are out of hospital now.D.They are dying.

4In order to limit the number of H7N9 patients, the most important thing is to _________.

A.get vaccinesB.buy breathing masks and Banlangen

C.find out whether H7N9 can spread among peopleD.kill all the poultry.

5According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A.Three cases of H7N9 bird flu have been found in Zhejiang.

B.Not all H7N9 cases will become worse.

C.Few people go to the drugstore to buy breathing masks and Banlangen.

D.H7N9 patients can take Tamiflu in the early stages.

【题目】 One of Britain’s bravest women told yesterday how she helped to catch suspected police killer David Bieber -- and was thanked with flowers by the police. It was also said that she could be in line for a share of up to 30,000 reward money.

Vicki Brown, 30, played a very important role in ending the nationwide manhunt. Vicki, who has worked at the Royal Hotel for four years, told of her terrible experience when she had to steal into Bibber’s bedroom and to watch him secretly. Then she waited alone for three hours while armed police prepared to storm the building.

She said: "I was very nervous. But when I opened the hotel door and saw 20 armed policemen lined up in the car park I was so glad they were there.”

The alarm had been raised because Vicki became suspicious of the guest who checked in at 3 pm the day before New Year’s Eve with little luggage and wearing sunglasses and a hat pulled down over his face. She said: "He didn’t seem to want to talk too much and make any eye contact (接触)." Vicki, the only employee on duty, called her bosses Margaret, 64, and husband Stan McKale, 65, who phoned the police at 11 pm.

Officers from Northumbria Police called Vicki at the hotel in Dunston, Gateshead, at about 11:30 pm to make sure that this was the wanted man. Then they kept in touch by phoning Vicki every 15 minutes.

"It was about ten past two in the morning when the phone went again and a policeman said ‘Would you go and make yourself known to the armed officers outside?". My heart missed a beat."

Vicki quietly showed eight armed officers through passages and staircases to the top floor room and handed over the key.

"I realized that my bedroom window overlooks that part of the hotel, so I went to watch. I could not see into the man’s room, but I could see the passage. The police kept shouting at the man to come out with his hands showing. Then suddenly he must have come out because they shouted for him to lie down while he was handcuffed.

1Vicki could get over 30,000 reward money, couldn’t she?

2How did Vicki feel when she opened the hotel door and saw 20 armed policeman lined up in the car park?

3Why did Vicki become suspicious of David Bieber?

4Where was David Bieber most probably handcuffed?

5How long did the whole event probably last from the moment Bieber came to the hotel to the arrival of some armed officers?

6What might Vicki be thinking as her heart missed a beat?

【题目】阅读短文,从下面每题的ABCD四个选项中选出最佳选项。

By keeping your daily habits healthy, you can add years to your life. Here are some tips for living longer.

Keep daily habits healthy. We eat the same meal, wear the same clothes, and do the same old job. But we sometimes fail to realize that our daily habits can have great influence (影响) on our health. It is important for us to keep our daily habits healthy.

Take some exercise every day. Daily exercise improves our health. Studies show that daily exercise can add three years to our life. Just catch every chance to take exercise. Whenever we can, walk to work. If we live or work in a tall building, just take the stairs. It's really that simple.

Eat a healthy breakfast. Researchers have told us something about breakfast. If we eat an early morning breakfast every day, we will be less likely to be too fat and get diseases. Breakfast-eaters also agree that they feel great all the day. So eating breakfast is a healthy way to start our day.

Have enough sleep. A lack (缺少) of sleep is bad for our life. Failing to get at least seven hours of sleep appears to increase the risk of illnesses (疾病) including heart disease.

Get chances to communicate (交流). There is an old saying that says a good friend is cheaper than treatment (治疗). Any social communication can be good for our body and mind. Luckily, we can have more time and chances to communicate with others and they can give us amazing suggestions.

1Why is keeping our daily habits healthy important?

A.Because it can help us grow up quickly.B.Because it can give us chances to win games.

C.Because it can help us live longer.D.Because it can bring us more money.

2What can we learn from the third paragraph?

A.Doing morning exercise is not good for our body.

B.We can take stairs to go to a room in the tall building to exercise.

C.Children and the old people must do much more exercise.

D.We have to walk a very long way to go to work every day.

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Daily exercise can add more than six years to our life.

B.Breakfast-eaters are more likely to be too fat and get diseases.

C.If we just get six hours of sleep every day, we may have health problems.

D.Communication does not have any influence on our health.

4What does the last paragraph mainly want to tell us?

A.It costs you less to have a good friend than to have a treatment.

B.Our good friends are better than doctors at treatment.

C.If you have many good friends, you do not need any doctors.

D.Talking with our good friends can help us keep healthy.

5What is the passage mainly about?

A.How to keep daily habits healthy.B.What to do in daily life.

C.How to exercise every day.D.How to have a longer life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网