题目内容
【题目】 I was not having a good holiday. My family had decided to go back to the countryside in New Hampshire again. But I found it boring. It was even worse that I had to sleep in the same bed with my brother. However, this trip ended up being fun for me because I met a very special friend.
While I was walking in the countryside, I saw a man carrying a small brown bag. The man looked like a ghost in his white clothes. When he looked at me, I felt scared. I wanted to run away when the man spoke to me. “Hello. Beautiful day, isn’t it?” he said. The man talked a lot. I wasn’t listening very carefully because I was looking at his little bag. I wanted to know what was in it!
He saw me looking at the bag and he asked me if I would like to see what was inside of it. Out came a beautiful puppy. The brown puppy was small and only about two months old.
The man then asked me, “Would you like to keep this puppy?”
I had always wanted a puppy and now I had the chance. I thanked him, took the puppy and ran home. For the rest of that summer, I played with him all the time. And after the trip, I took him home. He is a friend to both my brother and me, a warm little ball of happiness in our lives.
I’ve always wanted to thank the man because he changed my life.
The gift has given me years of pleasure. And I never have boring family holidays anymore.
【1】What does the underlined phrase “special friend” in the first paragraph refer to?
A. A man.B. A ghost.
C. A puppy.D. A bag.
【2】According to the story, the man was _____.
A. talkative and friendlyB. boring and frightening
C. rude and strange-lookingD. good-looking and outgoing
【3】Why did the writer keep looking at the man’s little bag?
A. Because the man looked nervous while carrying it.
B. Because he wondered what was inside.
C. Because he thought there was something dangerous in it.
D. Because the bag was so small.
【4】What did the writer do with the puppy?
A. He left it in the countryside.B. He gave it to his brother.
C. He took it home after the holiday.D. He gave it back to the man.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述我原以为我的假期会很无聊,但是当我在乡村时,我偶遇了一个男人,他送给我小狗,让我的假期变得很开心,假期后我也很开心。
【1】细节理解题。根据He is a friend to both my brother and me, a warm little ball of happiness in our lives“他是我和我哥哥的朋友,是我们生活中一个温暖的快乐的小球”可知,特别的朋友是一只小狗,故选C。
【2】细节理解题。根据The man talked a lot“这个男人说了很多”可知,他健谈;根据I had always wanted a puppy and now I had the chance. I thanked him, took the puppy and ran home“我总是想要一只小狗现在我有机会了,我谢谢他,拿着小狗跑回了家”可知,这个男人给了我小狗,所以他很善良,故选A。
【3】细节理解题。根据I wasn’t listening very carefully because I was looking at his little bag. I wanted to know what was in it“我没有很仔细地听,因为我正在看他的小袋子,我想要知道里面有什么”可知,因为作者想知道里面是什么,故选B。
【4】细节理解题。根据For the rest of that summer, I played with him all the time. And after the trip, I took him home“在暑假余下的时间,我一直和它玩耍,假期过后,我将它带回了家”可知,假期过后,我将它带回了家,故选C。