题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。Canada Day

Since 1982, July 1st has been officially known as Canada Day. Canadians of all ages take part in this festival across the country.
Canada Day is the year's biggest national party. In many towns and cities, the government organizes a lot of events, often outdoors. These include parades(游行), concerts, festivals,
firework displays and ceremonies for new Canadian citizens(公民).The celebrations often have apatrioticmood. Canada's national flag, a symbol for Canada Day, can be seen everywhere and a lot of people paint their faces red and white, which are Canada's national colors. The celebrations in Ottawa, Canada's capital city, are especially grand and exciting.
In the province of Quebec, many home rentals(租赁)start on July 1st and last for exactly one year, and many people in Quebec spend Canada Day moving from one house to another. So in Quebec, Canada Day is also known as Moving Day.
Many organizations, businesses and stores are closed this day. Only some bookstores, hospitals and gas stations may be open. Post offices are closed, too. As Canada Day falls in the Canadian summer holiday period, all schools are closed as well. In some areas, special services are provided for large events. The concerts, parades and festivals may cause some traffic jams.
(1)According to the passage, which of the following is TRUE?
A.Canada Day falls on the first day of June.
B.Canada Day was celebrated before 1982.
C.Canada Day is celebrated throughout Canada.
D.Canadians except new citizens celebrate Canada Day.
(2)The underlined word “patriotic” means _____ in Chinese.
A.温馨的
B.爱国的
C.肃穆的
D.紧张的
(3)Canada Day is known as Moving Day in Quebec because on this day _____.
A.people think it lucky to move to new houses
B.people look for houses from one place to another
C.people like moving from house to house to visit friends
D.people move home when new home rentals go into effect
(4)From Paragraph 4, we know that on Canada Day _____.
A.no student goes to school
B.traffic jams happen everywhere
C.all Canadians stop working
D.few businesses and stores are closed
(5)Which of the following is NOT mentioned about Canada Day?
A.Background
B.Symbol.
C.Public life.
D.Events and activities.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
(4)A
(5)A
【解析】本文讲述了庆祝加拿大国庆节的事件和活动,介绍了加拿大的国旗是加拿大国庆节的象征。加拿大国庆节期间,公众生活是什么样子,
(1)推理判断。根据文章Since 1982, July 1st has been officially known as Canada Day. Canadians of all ages take part in this festival across the country. 从1982年开始,7月1日正式地被确认为加拿大国庆节。来自全国的所有加拿大人都参加这个节日,用排除法可排除A,B,D。故选C。
(2)词义猜测。根据文章Canada's national flag, a symbol for Canada Day, can be seen everywhere and a lot of people paint their faces red and white, which are Canada's national colors.加拿大的国旗,加拿大国庆节的象征,在任何地方都能看到而且很多人在脸上画加拿大国旗的颜色,红色和白色。通过加拿大人在脸上画国旗推理他们应该是爱国的,故选B。
(3)细节理解。根据文章In the province of Quebec, many home rentals start on July 1st and last for exactly one year.在魁北克,许多家庭的租金在七月一日开始生效并持续一年,可知人们搬家是因为租金生效的原因,故选D。
(4)细节理解。根据文章all schools are closed as well.所有学校也关闭了,可知没有学生去学校。故选A。
(5)细节理解。通篇文章讲了庆祝加拿大国庆节的事件和活动,介绍了加拿大的国旗是加拿大国庆节的象征。加拿大国庆节期间,公众生活是什么样子,因此可知,A是正确的。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解C

Kevin and his family had a holiday to his hometown—a very beautiful island. It was a great trip.
They all wanted this trip. Kevin's parents wanted to go out into nature after a long time of work. Kevin needed to take a good rest before the exam. Kevin's brother Jim is in the first grade, so he doesn't have a voice in family things. He was just happy that they were going outside.
The sea was blue. They went boating in the sea. It was so cool. There was no Internet, so they spent the whole time together. They stayed in a small wooden house by the sea. Mom and Kevin cooked delicious sea food. Jim ran after chickens and ducks, and gave them food. When he became tired, he sat next to his dad and helped him fish. He even helped to hook two fish!
It is always good to spend time with families. They liked this trip!
(1)Kevin wanted the trip because ______.
A.he was happy to go outside
B.he wanted to rest and get ready for the exam
C.he doesn't have a voice in family things
D.he wanted to go out into nature after a long time of work
(2)What did Kevin and his family do in their hometown?
①went boating in the sea ②played online games ③cooked delicious seafood
④fed some animals ⑤went fishing by the sea ⑥chatted online

A.①③④⑤
B.①②③⑤
C.①②③④⑤
D.①③④⑤⑥
(3)Which of the following is not true about Kevin's hometown?
A.It is a very nice place.
B.There is no house by the sea.
C.There is no Internet.
D.It's a good place to spend time with family.
(4)What does "hook" mean in the passage?
A.chase
B.beat
C.catch
D.win
(5)What's the passage about?
A.A beautiful place.
B.Kevin's family.
C.A great trip.
D.Kevin's hometown.

【题目】根据短文内容,回答问题。
How much do you know about Albert Einstein?
Albert Einstein, born on March 14, 1879 in Germany, was a great scientist in the world. ①He was strange because he hated haircuts and new clothes. He believed in peace. All his life, he hated war. However, his most famous idea, E = mc, helped create the world's most dangerous weapon (武器). Many people think he was the smartest person in the world. But Einstein said that he thought like a child with many questions and unusual ideas.

What did he like?
Einstein liked learning sailing (帆船运动). He sailed in small boats all his life. He once joked, “Sailing is the sport that takes the least energy!” When Einstein was a child, his mother made him take violin lessons. At first, he didn't like the violin. But then he learned to love music and became a good violinist.
Later, he said, “②热爱是最好的老师。”
Why is the sky blue?
In 1910, Einstein asked a question which many children often ask, “Why is the sky blue?” After his careful research, he answered the question like this: “It's because light is made up of many colors including blue. When light travels to Earth, gas particles (气体微粒) spread the blue light all over the sky.” His answer is true in physics.
(1)请将文中①处句子译为汉语。
(2)请将文中②处句子译为英语。
(3)请在下面的加横线上填上一个三个词的短语。
Einstein learning sailing and playing the violin.
(4)请在文章中找出和所给句子意义相同的一句话。
Einstein's parent made him take violin lessons when he was young.
(5)How was the answer to the question why the sky is blue?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网