题目内容
19.阅读下面短文,回答文后问题.Most of us use alarm clocks to wake up at the right time for school or work.We look at our watches to know the right time for the bus or train.However,there is also a right time to eat,sleep,exercise,and take medicine.We can't look at a clock for the right time for these activities.We must listen to the clock inside our bodies:the biological clock.
Barbara Wells exercised every morning.She woke up at 6:00a.m.She ran about two miles before she went to work.But Barbara's legs and back started to hurt.She did some exercise before she ran.But her legs and back still hurt.She ran slower,bu the pain didn't stop.Barbara talked to her doctor.The doctor said,"Don't run in the morning.Try to exercise later in the day That is the time when your body is at the right temperature for exercise after work."Her legs and back didn't hurt anymore.
Today,doctors are learning more about chronobiology(n.生物钟学),the study of biological(adj.生物的) clocks.They are learning about the importance of time for our bodies.For example,it is best for people to go to sleep on time every night and to eat only when they're hungry.Also,doctors discovered that some illnesses,such as heat attacks,occur(v.发生)most often in the morning.This information tells them that the best time to take heart medication may be at night.When patients take heart medication(n.药物)at night,they may prevent a heart attack in the morning.
Many doctors believe chronobiology(生物钟) can help us live healthier lives.It may be the right time to listen to these doctors!
56.Do we all have biological clocks inside our bodies?
Yes,we do.
57.How far did Barbara Wells run every morning?
Two miles.
58.How did Barbara Wells'legs and back get well?
She followed the doctor's advice.
59.What is the right time for the person who has a heart attack to take heart medication?
The best time to take heart medication may be at night.
60.What can we learn from the passage?
Chronobiology can help us live healthier lives..
分析 短文介绍了我们必须听我们体内的生物钟.体内的生物钟会给我们的身体带来本能的反应,帮助我们生活得更健康.
解答 答案:56.Yes,we do.细节理解题.根据第一段最后一句We must listen to the clock inside our bodies:the biological clock.我们必须听我们体内的生物钟.可知我们必须听我们体内生物钟的.故答案为Yes,we do.
57.Two miles.细节理解题.根据第二段第一行句子She ran about two miles before she went to work.在她上班之前她跑2里地.可知在她上班之前每天早上跑2里地.故答案为Two miles.
58.She followed the doctor's advice.细节理解题.根据第二段第一行句子But her legs and back still hurt.She ran slower,but the pain didn't stop.Barbara talked to her doctor.The doctor said,"Don't run in the morning.Try to exercise later in the day.但她的腿和背部还疼.她跑得慢,但是疼痛并没有停止.Barbara对她的医生说,医生说,"不要在早上跑步,尽力在一天晚点的时候锻炼.可知她遵循了医生的嘱咐,尽力在一天晚点的时候锻炼.故答案为She followed the doctor's advice.
59.The best time to take heart medication may be at night.细节理解题.根据第三段第三行句子This information tells them that the best time to take heart medication may be at night.这个信息告诉他们,服用心脏药物的最佳时间是在晚上.可知服用心脏药物的最佳时间是在晚上.故答案为The best time to take heart medication may be at night.
60.Chronobiology can help us live healthier lives.细节理解题.根据最后一段句子Many doctors believe chronobiology(生物钟) can help us live healthier lives.很多医生相信,生物钟可以帮助我们生活得更健康.可知生物钟可以帮助我们生活得更健康.故回答为Chronobiology can help us live healthier lives.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.
I went to town to do some shopping,and while I was walking through the park(46)Amy way home,it began to rain.I quickly ran into a nearby phone box because I didn't have an umbrella.It was raining hard and I decided to stay in the phone box(47)Bit stopped.
A few minutes later,I saw a young man walk up to the phone box,wearing a yellow raincoat and holding a tool box.I didn't want to go out into the rain,so I(48)Cthe phone and pretended I was talking to(49)A.I thought he would go away,(50)Bhe didn't.He just waited in the heavy rain,watching me wave(51)C hands about and act as if I was deep in conversation.
(52)B,the rain stopped after about ten minutes."OK,Mum,"I said loudly into the phone,"I'll see you later.Bye!"I put the phone down and went out of the phone box."I'm sorry to keep you(53)Afor so long."I said to the man.
Oh,"I don't want to use the(54)C."he replied."I've just come to repair it.It doesn't work,you see."
I felt myself(55)B in the face and I quickly ran off with my head down.
| 46.A.on | B.in | C.from |
| 47.A.before | B.until | C.though |
| 48.A.gave up | B.looked up | C.picked up |
| 49.A.someone | B.anyone | C.none |
| 50.A.or | B.but | C.and |
| 51.A.his | B.her | C.my |
| 52.A.Quickly | B.Luckily | C.However |
| 53.A.waiting | B.wait | C.waited |
| 54.A.box | B.raincoat | C.phone |
| 55.A.blue | B.red | C.green. |
| A. | by | B. | takes | C. | took |
| A. | you | B. | your | C. | yours | D. | yourself |