题目内容

【题目】To Test Your Wings

"We have to let him try it, Lila," I said to my wife. "Can't you see that?"

"But how will he ________ on his own?"

"He'll make it."

"But he can't see, he's blind!"

"I know it."

Of course I knew it. I'm Andy's father, aren't I? But I also knew how much it hurt Lila to say that. It was years before I heard her accept it. She knew it and had been told it over and over by all the ________ at the hospitals we had taken Andy to when we were still hoping during the early years.

"Lila," I tried again, "he's nineteen years old. He's clever. He's ambitious. He's ________ -he believes in himself. He wants to try things on his own. We've given him what we can. We have to let him go."

"But why does he have to ________ a college halfway across the country?"

"Because he wants to test his wings."

"That's all very well, " she continued to protest (抗议), "but he cannot see. How do we know he can fly on his own?"

"I think he can," I said softly. "And we have to let him ________. He'll come back sometimes." We were both silent for a while.

"Remember Gertie, the bird we saved?" I asked.

"Yes," Lila nodded. "I remember Gertie."

"And we let her use her wings, didn't we?"

Lila ________ again.

"Even though she had broken her wing; even though you wanted to hold onto her; even though she was disabled too in a way, and we were ________ she might not make it, we still let her test her wings."

"Yes."

"And she did come back, didn't she? Not only that spring, but for several springs, and a couple of falls, too."

"But never to stay."

"No. Never to stay," I agreed. "And that's the ________ it is with children too, once they're grown and gone."

There were tears in Lila's eyes again, but her voice was firm (坚定的) as she stood up.

"Let's go find Andy. We'll tell him he can go and test his wings."

1A.manageB.moveC.changeD.communicate

2A.teachersB.doctorsC.friendsD.neighbors

3A.boredB.confidentC.patientD.nervous

4A.missB.leaveC.chooseD.discover

5A.regretB.waitC.runD.try

6A.laughedB.noddedC.askedD.promised

7A.surprisedB.afraidC.satisfiedD.moved

8A.secretB.wayC.interestD.lesson

【答案】

1A

2B

3B

4C

5D

6B

7B

8B

【解析】

这篇短文讲述的是Andy是一个失明的孩子,他选择去一个离家很远的大学读书。文章中是Andy的父母之间的对话,Andy的爸爸正在劝说Andy的妈妈,要让Andy去尝试。

1句意:但他自己怎么能行呢?
考查动词辨析及语境。manage设法,管理;move移动;change改变;communicate交流。根据上文“We have to let him try it, Lila,” I said to my wife.可知,Lila说要让他去尝试,而Lila比较担心,怕他做不了。故选A

2句意:他知道这一点,早年我们还抱着希望的时候,我们带Andy去的医院里,所有的医生都一遍又一遍地告诉他。
考查名词辨析及语境。teachers老师;doctors医生;friends朋友;neighbors邻居。根据空后…at the hospitals可知,这里指医院里的医生告诉……”。故选B

3句意:他很自信——他相信自己。
考查形容词辨析及语境。bored无聊的,厌烦的;confident自信的;patient有耐心的;nervous紧张的。根据空后 “he believes in himself”“他相信自己可知,他是自信的。故选B

4句意:但是为什么他要选择一所横跨半个国家的大学呢?
考查动词辨析及语境。miss想念;错过;leave离开;choose选择;discover发现。根据上下文语境 “He wants to try things on his own……. Because he wants to test his wings.”可知,Andy想要自己去尝试,所以他选择了一所很远的大学。故选C

5句意:我们必须让他试一试。
考查动词辨析及语境。regret后悔,遗憾;wait等待;run跑;try尝试。根据上文 “He wants to try things on his own. We've given him what we can. We have to let him go.”可知,Andy想要去尝试,觉得必须让他去试一试。故选D

6句意:Lila再次点了点头。
考查动词辨析及语境。laughed笑;nodded点头;asked问;promised承诺,答应。根据上文“Yes,” Lila nodded.“Lila点了点头可知,这里说Lila又点了点头。故选B

7句意:……而且我们担心她做不到。
考查形容词辨析及语境。surprised吃惊的;afraid害怕的,担心的;satisfied满足的,满意的;moved移动,感动的。根据上文“Even though it had broken her wing; even though you wanted to hold onto her; even though she was disabled too in a way”可知,这只鸟翅膀折了,所以我们担心她做不到。故选B

8句意:一旦孩子们长大了,离开了,他们也会这样。
考查名词辨析及语境。secret秘密;way 方式;interest兴趣;lesson课程,教训。根据文意可知,用曾经救过的鸟举例,告诉Lila孩子长大了,也会像那只鸟那样离开大人们。the way it is with…“……也是这样,是同一个道理。故选B

这是一篇记叙文,短文中Lila在谈论如何处理失明的Andy选择去很远的地方上大学这件事。文章通过叙事给我们讲述道理,内容贴近日常生活。本题考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境做题,先易后难。注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第7小题,根据上文“Even though it had broken her wing; even though you wanted to hold onto her; even though she was disabled too in a way可知,这只鸟翅膀折了,所以我们担心她做不到。比较四个形容词的意思可知应选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Hey, Jina!

I’m so glad you’re coming to stay with me the day after tomorrow! Let me give you some directions from the airport. You can also download a Tube map from the London Underground’s websitewww.tfl.gov.uk. Anyway, I hope you understand my instructions!

From Heathrow Airport, get on the Tube --- there’s only the Piccadilly Line there. You’ll pass a lot of stations, but you need to get off and change at Piccadilly Circus. From there, you should take the Bakerloo Line to Oxford Circus. It’s only one stop, so don’t miss it! At Oxford Circus, you have to change again. You need the red Central Line. It’s a bit complicated, so you make sure you will get the right platform(站台). Head to Marble Arch. It’s just two stops away --- the one after Bond Street. My house is really near Marble Arch Station --- it’s really convenient. Just give me a call when you arrive and I’ll come and get you!

It’s not the shortest route here, but I think it’s the simplest. If you have any problems, just ask the other passengers. The Tube staff(职员)will always help you, too. If you have difficulty understanding what they say or none of them can give you any help, call me at once!

Looking forward to seeing you soon.

Love,

Sally

1Jina is coming to stay with Sally on _________.

A.August 3rdB.August 4thC.August 5thD.August 6th

2Jina can find _________ Tube lines(地铁线)from Heathrow Airport.

A.oneB.twoC.threeD.four

3The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to(指)_________.

A.the red Central LineB.Bakerloo LineC.the platformD.Oxford Circus

4If Jina has any problems, she can get help from some people except(除了)_________.

A.the other passengersB.the Tube staff

C.SallyD.the police

5Which of the following is NOT true according to the-e-mail?

A.Jina should take a plane to London first.B.Sally’s house is near Bond Street.

C.The route isn't the shortest one.D.Jina should call Sally when she arrives.

6Which of the following best fits the subject(主题)of the e-mail in the blank?

A.the friendly London Tube staffB.an introduction to London Tube

C.the way to my homeD.information about travelling in London

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网