题目内容

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
We spend hours, days and years of our lives in school. Imagine (想象) you could design (设计) your dream school, what would it be like? What would you be doing? We wanted to find out what teenagers around the world thought. Here is what they said:
Richard from the USA: My dream school would have a big swimming pool and two soccer fields. It would also have a cinema, a gym and a shopping centre. My school has none of these, and I think there should be more pleasant things for students to do while they are studying.
Sonia from Italy: I'd like a room where we can relax and play computer games. I'd also like to have a music room. I think there should be a place for everyone to go and relax after class.
Wu from Beijing: I think it would be great to have another day off (休息日) every week, besides the weekend. If that day was Friday or Monday, we would have a long weekend every week. How fun! I also think school should start later, at about 10 o'clock, and finish earlier.
Hannah from Australia: In my dream school, I think the teachers should give us more freedom(自由) and choice about how we study and what we study. I also think it's not necessary for us to wear schoo1 uniforms every day. I really don't like wearing it.
(1)There would be in Richard's dream schoo1.
A.a big swimming pool and a music room
B.a room to relax and play computer games
C.a big swimming pool, two soccer fields, a cinema, a gym, and a shopping centre
(2)How many days off does Wu want to have in a week?
A.2.
B.3.
C.4.
(3)Which country is NOT mentioned(提到) in the passage?
A.Italy.
B.Japan.
C.Australia.
(4)From the passage, we know that .
A.Sonia from Italy would like a room where she can relax and play computer games
B.Richard from the USA thinks his dream schoo1 should start at 10 o'clock
C.Hannah from Australia likes wearing a school uniform every day
(5)Which is the best title(标题) for the passage?
A.Schools in the past
B.Schools today
C.Dream schools

【答案】
(1)C
(2)B
(3)B
(4)A
(5)C
【解析】本文介绍了来自四个国家的青少年心中的梦想学校。
(1)C 由第二段第一、二句的“Richard from the USA: My dream school would have a big swimming pool and two soccer fields. It would also have a cinema, a gym and shopping centre. ”可知,C项与文章内容相符。故选C。
(2)B 由第四段第一句中的“I think it would be great to have another day off(休息日) every week, besides the weekend. ”可知,吴想要一周能休息三天。故选B。
(3)B 通读全文可知,调查对象包括来自美国的Richard,来自意大利的Sonia,来自中国北京的吴同学,还有来自澳大利亚的Hannah,文中没有提及日本人。故选B。
(4)A 由第三段第一、二句可知,来自意大利的Sonia梦想中的学校有电脑室和音乐室。故选A。
(5)C 通读全文可知,本文是一篇关于世界各地青少年谈论理想中学校方面的文章,所以Dream schools最适合做文章的标题。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空。(每小题1.5分,共15分)题由重庆名校资源库 刘微莉 编辑

根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

This years , computer games have become more and more popular in many cities and towns . A lot of small shops along busy have changed into game houses in order to get more money . These places are always crowded with especially young boys .

In the computer game houses , people a lot of money competing with the machines . It is for one to win against a computer , but one can make progress after again and again . People have a kind of gambling psychology(赌博心理)when they play computer games . The more they , the more they want to win , and at last they even cannot live if they don’t play with it . For school boys , they have no for their lessons . When class is over , they run to the nearby computer game houses . Some of them can get enough money from their parents . But some of them are not enough to get the money . they begin to take away students’ money and become thieves .

【1】A. river B. cities C. villages D. streets

【2】A. small B. big C. computer D. sports

【3】A. people B. person C. women D. girls

【4】A. take B. win C. use D. spend

【5】A. easy B. hard C. important D. beautiful

【6】A. drivin B. making C. trying D. running

【7】A. hop B. lose C. do D. make

【8】A. different B. secret C. mind D. duty

【9】A. bad B. angry C. difficult D. lucky

【10】A. other B. others C. another D. the others

【题目】阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。
C
If you go into the forest with your friends, stay with them. If you don't, you may get lost. If you get lost, this is what you should do. Sit down and stay where you are. Don't try to find your friends—let them find you. You can help them find you by staying in one place. There is another way to help your friends or other people to find you. You can shout or whistle (吹口哨) three times. Stop. Then shout or whistle three times again. Any signal (信号) given three times is a call for help.
Keep up shouting or whistling. Always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making a noise for fun. They will let you know that they have heard your signal. They will give you two shouts or two whistles. When a signal is given twice. it is an answer to a call for help.
If you don't think that you will get help before night comes, try to make a little house with branches (树枝). Make yourself a bed with leaves and grass.
When you need some water, you have to leave your little house to look for it. Don't just walk away. Pick off small branches and drop (扔下) them when you walk to go back again easily. When you are lost, the most important thing to do is to stay in one place.
(1)If you get lost in the forest, you should .
A.try to find your friends
B.stay in one place and give signals
C.walk around the forest
D.shout as loudly as possible
(2)When you hear two shouts or two whistles, you know that .
A.someone is afraid of an animal
B.people will come to help you
C.someone needs help
D.something terrible will happen
(3)What's the meaning (意思) of the underlined sentence (划线句子)?
A.Leave branches to find your way back.
B.Pick off branches to make another house.
C.Use branches to make a bed.
D.Drop branches to look for water.
(4)What's the passage about?
A.How to travel in the forest.
B.How to spend the night in the forest.
C.What you should do if you want to get some water.
D.What you should do if you are lost in the forest.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网