题目内容

【题目】听第一篇短文,回答问题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。

Miss Wu

Job

1

Way to go home

She goes home 2

Hobby

She likes 3


(1)Job:
A.A teacher
B.A policeman
C.A doctor
(2)Way to go home:
A.in her car
B.by bus
C.on foot
(3)Hobby:
A.dancing
B.cooking
C.singing

【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
【解析】【听力原文】 Miss Wu is only twenty-one. She is tall and thin, and she has brown, long hair. She likes children and her teaching work. From Monday to Friday she stays at school and gives the children classes. She has much work to do, but she often plays games with her students after school. The children like her very much. On Sunday she goes home by bus and stays with her father and mother. Sometimes she goes to see her friends on Sunday. She likes singing and swimming. She's a nice teacher.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
We spend hours, days and years of our lives in school. Imagine (想象) you could design (设计) your dream school, what would it be like? What would you be doing? We wanted to find out what teenagers around the world thought. Here is what they said:
Richard from the USA: My dream school would have a big swimming pool and two soccer fields. It would also have a cinema, a gym and a shopping centre. My school has none of these, and I think there should be more pleasant things for students to do while they are studying.
Sonia from Italy: I'd like a room where we can relax and play computer games. I'd also like to have a music room. I think there should be a place for everyone to go and relax after class.
Wu from Beijing: I think it would be great to have another day off (休息日) every week, besides the weekend. If that day was Friday or Monday, we would have a long weekend every week. How fun! I also think school should start later, at about 10 o'clock, and finish earlier.
Hannah from Australia: In my dream school, I think the teachers should give us more freedom(自由) and choice about how we study and what we study. I also think it's not necessary for us to wear schoo1 uniforms every day. I really don't like wearing it.
(1)There would be in Richard's dream schoo1.
A.a big swimming pool and a music room
B.a room to relax and play computer games
C.a big swimming pool, two soccer fields, a cinema, a gym, and a shopping centre
(2)How many days off does Wu want to have in a week?
A.2.
B.3.
C.4.
(3)Which country is NOT mentioned(提到) in the passage?
A.Italy.
B.Japan.
C.Australia.
(4)From the passage, we know that .
A.Sonia from Italy would like a room where she can relax and play computer games
B.Richard from the USA thinks his dream schoo1 should start at 10 o'clock
C.Hannah from Australia likes wearing a school uniform every day
(5)Which is the best title(标题) for the passage?
A.Schools in the past
B.Schools today
C.Dream schools

【题目】 阅读下面短文,根据短文内容回答问题。(共5小题,每小题2分,计10分)

Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true.

Communication is a problem for parents and children of all ages. If it’s hard for you to communicate with your parents, don’t worry about it. Here are some advice for you to bridge the generation gap (代沟).

Don’t argue (争辩) with your parents. Don’t get to your parents when you are angry. Your parents probably won’t understand your ideas if you are shouting at them. And you can’t express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then think about what you want to say to your parents. If you don’t think you can speak to them at the moment, try writing a letter.

Try to reach a compromise (和解). Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Michael’s mother didn’t agree with him about buying a motorcycle. They argued over it. But they finally came to a compromise. Michael bought the motorcycle, but only drove it on certain days.

Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect (尊敬) to them. Showing respect will keep your relationship strong.

Talk about your values. The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values can help them see your purposes in life.

A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!

Answer the following questions with No more than 6words.

1How many pieces of advice does the writer give us to bridge the generation gap?___________

2What kind of children have a communication problem with their parents?___________

3What can you try if you think you can’t speak to your parents at the moment?_____________

4How can you keep your relationship between your parents?________________________

5What can make you a better and happier person.or the passage is?______________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网