题目内容

【题目】Dear Mrs. Smith

I was a students of yours in Grade Six and I hope you still remember me. I’m writing this letter because I want to let you know that the school year with you was important and special to me.

It made a big contribution to my life.

I know I was very quiet in your class and you never said much to me. But you did something that made a big difference in my life. You see all through my first year in school I hated to read. Books were just words that had very little to do with me and I was bored by them. I’ll never forget the first day of Grade Six when you took out a thick book and began to read the story to our class. Your voice seemed to change with the people in the story I couldn’t wait until after lunch when you would read to the class. You read us all kinds of wonderful books.

During the summer after my year in your class I missed hearing the stories you would read. So one day I picked up a book and read it all on my own. I found out that I could make the words interesting too. I love to read! Thank you for opening the world of books for me.

Yours

Jenny

【1】 Jenny was not sure if(=whether) Mrs. Smith could remember her because _________ at school.

A. She wasn’t a good student.

B. She wasn’t good at her lessons.

C. She had few words.

D. She liked reading.

【2】Mrs. Smith got Jenny to _________.

A. enjoy reading B. enjoy drawing pictures

C. write books D. read aloud

【3】Which is NOT TRUE in the story?

A. The teacher often said much to Jenny.

B. The teacher did something important in Jenny’s life.

C. The teacher opened the world of books for Jenny.

D. The teacher read them all kinds of wonderful books.

【4】How did Mrs. Smith teach reading?

A. She changed the story with the people in the books

B. She read aloud so the students could remember the stories.

C. She read only the thick books to her students.

D. She drew pictures as she read.

【5】 This letter is about a girl saying “________” to a teacher.

A. Happy Teacher’s Day.

B. Thank you.

C. Goodbye.

D. Sorry.

【答案】

【1】C

【2】A

【3】A

【4】B

【5】B

【解析】

试题分析:这是一封一个学生写给老师的感谢信。在信中这位学生主要讲述了老师对自己的影响,以及自己和老师相处的经历。

【1】C细节理解题。根据第二段I know I was very quiet in your class and you never said much to me. 描述,可知,琳达担心老师是否记得她,是因为她话很少。故选C。

【2】A段落大意题。根据短文第三段描述,可知史密斯先生使琳达喜欢读书了。故选A。

【3】A细节理解题。根据第二段and you never said much to me. 描述,可知老师和琳达说的话不多。故选项A描述错误。

【4】B推理判断题。根据Your voice seemed to change with the people in the story I couldn’t wait until after lunch when you would read to the class. You read us all kinds of wonderful books.及最后一段,故选B。

【5】B主旨大意题。根据这封信描述,可知这封信中这个学生主要是为了向老师表示感谢。故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网