题目内容

【题目】第一节 阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,是短文通顺、意思完整。每空限填一词,每次限用一次。

happy want however you slow good until high face health

My Dear Azhaan,

I want you to know that you remind me of myself in so many ways. You are like a better and improved version (版本) of me. I look at you and I see myself in1 eyes. I wish I had that confidence(信心)and even some of your bossiness (霸气) at that age. Yet 而), I'm also troubled on seeing this confidence2 disappearing, because you are 3 many different things. I want you to know that your confidence is one of the4 things about you. All of us admire your confidence. 5 ,you are not confident enough these days, because you are beginning to dislike your own body.

You are not fat. I agree that you could be a little 6. You could eat a little less junk food. However, I don't know when you’ll begin to enjoy fruits, but I believe that you will.

I think one of the moments of7 for me was when you were born, and the doctor said “Congratulations, you have another baby boy,” not because you were a boy but because you were healthy.

You're too young to understand this now— no one realizes the importance of a normal life8it is away from them. What I9 for you is happiness. I understand that you are not perfect and that it is okay because none of us is!

Stay confident and keep your head10,my little boy—who is growing up too soon!

Love,

Ammi

【答案】

1your

2slowly

3facing

4best

5However

6healthier

7happiness

8until

9want

10high

【解析】

文章是一封母亲写给儿子的信件。文章开头告诉我们,从前儿子非常自信快乐,而伴随着成长,儿子对自己的外貌不够满意,从而变得自卑起来。后来母亲赞扬儿子,建议儿子少吃垃圾食品,多吃水果来保持健康,并鼓励儿子要自信。

1句意:我看着你,我能在你的眼中看到我自己。

根据I look at you我看着你,可知是“你的眼中”;故填your

2句意:然而看着自信慢慢地消失我也很困扰。

根据句意和选词,可知是“自信慢慢地消失”,副词修饰动词disappearing;故填slowly

3句意:因为你正面临着许多不同的东西。

根据句意和选词,可知是“面临着许多不同的东西”,根据are可知是现在进行时态;故填facing

4句意:我想让你知道你的信心是你最好的东西之一。

根据句意和选词,可知是“好的东西”,one of后接形容词最高级;故填best

5句意:然而这些天你不够自信。

All of us admire your confidence. 我们都敬佩你的自信,和you are not confident enough these days这些天你不够自信,这两句之间是转折关系,根据选词however然而;故填However

6句意:我同意你可以更健康一点。

根据You are not fat.你不胖,结合选词,可知是“健康”,根据You could eat a little less junk food.吃更少的垃圾食品,和a little修饰比较级;故填healthier

7句意:我认为对我来说,一个幸福的时刻是你出生的时候。

根据句意和选词,可知儿子出生时是母亲的幸福时刻,of后接名词,表示所属关系;故填happiness

8句意:直到人们脱离了正常生活,才意识到普通生活的重要性。

no one realizes the importance of a normal life没有人意识到正常生活的重要性,和it is away from them它离开了他们,根据这两句之间的关系,结合选词,可知是“直到”;故填until

9句意:我想给你的是快乐。

根据句子结构,这里需要动词原形做谓语,结合句意和选词,可知是“想给你”;故填want

10句意:保持自信,让你的头扬起来。

根据keep sth+形容词,让某物保持什么状态,形容词做宾补;故填high

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most students do not enjoy doing housework. Some of them think that cleaning the bathroom or cooking dinner for their family is boring. However, if you try the following ways, you will find that housework is not as boring as you think.

◆ Learn to do small things: You should learn to do small things, for example, you can do the dishes, sweep the floor or make the bed. Part of growing up is to be able to make care of yourself. Doing some small things around the house shows that you are becoming responsible (有责任感的).

◆ Divide (划分) housework among the family: In fact, it’s too tiring for one person to do all the housework alone. It’s good to divide housework into different parts. All the family members will do the housework together. Dividing housework among all the family members will make everyone’s job much easier.

◆ Make it fun: Cooking is one part of housework. Cooking can be fun if you put your heart into it. If you learn how to cook your favorite food, you will also get a feeling of satisfaction (满意).

1Most students think doing housework is __________.

A.interestingB.boringC.difficultD.easy

2Doing some small things around house helps you __________.

A.take care of yourselfB.be more friendly

C.become more popularD.grow up healthily

3Why shouldn’t one person do all the housework alone?

A.Because it is boring.B.Because it is difficult.

C.Because it is tiring.D.Because it is not exciting.

4How many ways can we try to do the homework according to the passage?

A.ThreeB.FourC.FiveD.Six

5What’s the main idea of the passage?

A.It’s about how to do the housework more easily.

B.It’s about some boring chores we have to do.

C.It’s about how to divide housework into parts.

D.It’s about how to find the joy of cooking.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网