题目内容
【题目】 When the people in your family are fighting, you may be feeling sad, ashamed(羞愧的) or even angry. Whatever your feelings are, what you want most is to stop the fight.
When your parents fight, what should you do?
Remember, even people who love each other fight sometimes. Their fight doesn't mean they're going to stay mad for long or that they're going to get a divorce(离婚).
Just think of the last time you and your brother or sister got into a fight. You didn't really mean all those things you said, did you? In the end, you probably made up. The same goes for parents.
If you get really upset when your parents fight, you can talk to them about your feelings. Sometimes parents don't realize that their arguing makes kids feel upset. If you tell them how you feel, they'll probably try to stop or at least explain to you why they are arguing.
What will you do if you fight with your parents?
Always remember that your parents don't really want to make things difficult for you. They care about you, but sometimes it's just hard for them to see your point of view easily.
Usually, kids who fight with their parents learn to get along with them in the end. This is especially true if kids talk to their parents about how they feel and what is important to them. Keep in mind, though, that it can take time and a lot of patience. Talking to your parents about your ideas instead of arguing with them will also make them listen to you a little more closely.
【1】When your parents fight, what should you do?
A.Tell them your feelings.B.Go away and stay upset.
C.Fight with them together.D.Make things difficult.
【2】What does the underlined phrase “made up” mean in Chinese?
A.整理B.弥补C.讨好D.和解
【3】From the passage we know ________.
A.talking to your parents about your ideas is very easy
B.if you fight with your parents, they will never care about you
C.even if your parents love you, you may fight with them at times
D.children can learn to get along with parents by fighting
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【解析】
本文是一篇议论文,主要讲述了家庭关系的问题,包括父母之间的争吵以及子女和父母之间的争吵,同时提出了解决办法:及时沟通,彼此谅解。
【1】细节理解题。根据第五段“If you get really upset when your parents fight, you can talk to them about your feelings.”可知,当父母争吵的时候,可以告诉家长你的感受,故选A。
【2】词义猜测题。根据“You didn't really mean all those things you said, did you?”可知吵架的话语并不能代表全部内心真实的想法,就和上段提到的父母吵架不会持续很久也不会意味着就要离婚一样,因此最后双方是会和解的,故选D。
【3】细节理解题。根据倒数第二段“They care about you, but sometimes it's just hard for them to see your point of view easily.”可知,虽然父母关心爱护孩子,但是有时候会忽视孩子的想法,因此孩子有时候也会和父母吵架,故选C。