题目内容

【题目】

After wandering around in the city for a long time, Tom finally found himself standing in front of the palace. He looked through its golden gate, hoping to take a look at a real prince. There were some guards standing at both sides of the gate. Tom, dressed badly, was moving nervously past them when he suddenly caught sight of a well-dressed boy who was followed by several servants. He was no doubt the prince!

Tom was excited. He wanted to get close to the prince and have a good look at him.

However, a guard saw him and stopped him rudely.

The young prince, whose name was Edward, was angry with the guard for his rudeness. He asked the guard to open the gate and took Tom to his room in the palace.

The two boys became good friends. They even exchanged their clothes after Tom told Edward that he had dreamt about dressing like a prince. As they stood side by side in front of a great mirror, they were surprised to find that they looked almost like twins!

The two boys were in each other's clothes when Edward suddenly noticed a bruise on Tom's hand. He soon realized that it was caused by the guard who had stopped Tom rudely. In a moment, the young prince ran out of the room. He decided to punish the guard.

However, the guard didn't realize that the prince was in Tom's old worn clothes. He hit Edward heavily on the ear and threw him out of the palace.

1Why did Tom look through the gate of the palace?

A.To talk with the guard.B.To ask for a place to live in.

C.To have a look at a real prince.D.To live in the palace.

2When Tom was stopped, Edward got mad because of .

A.the bad manners of TomB.the strict rules of the palace

C.the uncomfortable words of the kingD.the rude behavior of the guard

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Edward and Tom were twin brothers.

B.Edward was kind, caring and friendly.

C.Edward was tired of living in the palace.

D.Tom wanted to be a real prince.

【答案】

1C

2D

3B

【解析】

这篇短文给我们讲述了一个故事,Tom来到了一个宫殿,他想见到王子,他的愿望实现了,他见到了王子,他们还成为了好朋友。

1细节理解题。根据短文第一段中“He looked through its golden gate, hoping to take a look at a real prince.”可知,Tom向金色的大门里看,希望看到真正的王子。故选C

2细节理解题。根据短文第二段和第三段中“However, a guard saw him and stopped him rudely(粗鲁地). The young prince, whose name was Edward, was angry with the guard for his rudeness.”可知,当卫兵粗鲁地阻止Tom的时候,Edward王子看见了,因此是因为卫兵的粗鲁行为,他很生气。故选D

3细节理解题。根据“As they stood side by side in front of a great mirror, they were surprised to find that they looked almost like twins!”可知TomEdward看起来很像双胞胎,但是并不是,A错误;根据“The young prince, whose name was Edward, was angry with the guard for his rudeness. He asked the guard to open the gate and took Tom to his room in the palace. The two boys became good friends. They even exchanged their clothes…”等内容可知,EdwardTom进到了宫殿,他们成为了好朋友,他还惩罚举止粗鲁的卫兵。由这些内容可知,Edward是一个善良、友好、有同情心的人,B正确。C选项“Edward厌倦宫殿的生活”,文中并没有提到,C错误;根据“They even exchanged their clothes after Tom told Edward that he had dreamt about dressing like a prince.”可知Tom想穿的像王子,并不是想成为王子,D错误。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】【2016福建厦门中考】阅读理解.

Car-hailing company DiDi signed an agreement with TAL Education Group to provide free online courses for the children of taxi drivers. The courses, worth 30 million yuan, cover all subjects from primary to high school. Children can study courses at home, saving parents’ time to spend or pick up children from off-line after-school classes.

According to Zhu Jingshi, vice president of DiDi, all 153 million registered (注册) taxi drivers of DiDi can ask for the courses on the company’s mobile app. The car-hailing company will evaluate (评价) the drivers and provide courses on the basis of the time they became registered drivers with the company, the number of passengers served and evaluation from passengers.

The health and education of children have remained top priorities of Chinese parents, including taxi drivers. A survey done by DiDi and TAL showed that although the average monthly income (平均月收入) of taxi drivers is only 6000 yuan, many would like to pay 40 percent of their income for their children’s education.

The survey found that most taxi drivers were born in the 1970s and 1980s and worked seven days a week. More than 70 percent of them have children under 18 but very few have time to be with family and children. Only 8 percent of them said they had guided their children in doing homework. Because of these, 60 percent of drivers hope their children could receive the guidance from professional services.

【1】The online courses would help taxi drivers ________ for their children’s education.

A. find good schools B. get better teachers C. save time and money

【2】The children of taxi drivers would take the courses like Picture ________.

【3】The underlined sentence The health and education... means that ________.

A. most of the taxi drivers have little time to take care of their children

B. Chinese parents care about the health and education of their children most

C. lots of children of taxi drivers are in poor condition of health and education

【4】According to a survey, many taxi drivers would spend about ________ yuan on their children’s education a month.

A. 2400 B. 4000 C. 6000

【5】This passage mainly tells us about ________.

A. a new kind of transportation called DiDi

B. the free online courses for taxi drivers’ children

C. the taxi drivers working hard day and night

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网