题目内容
【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整,每空限一词。
What would you think if you saw a fish walking? Would you look again i you saw a fish climbing a tree? There is a fish that does b of these things. It is called the tree-climbing fish. It is believed that a traveler to India first told about the tree-climbing fish. The fish was h up in a tree. What was the fish doing in that tree? How did it get there? The traveler ta bird might have put it there.
The next day the traveler saw a fish come out of the w. It was hard to believe, but up the road went the fish. It used its fins (鱼鳍) and tail to pull i along. It stopped to eat some worms. After the fish ate, it walked slowly over to a tree. Up, up it c. When it got high up in the tree, it took a rest.
The traveler was s to see these things and told other people about the tree-climbing fish. The people wanted to know w this fish looked like. He explained the one he saw was dark brown and about one foot long.
People can f the tree-climbing fish not only in India but also in the Philippines, Thailand, Pakistan, and other places. At one time, people saw the fish in Florida, America. Because the weather there was too terrible, it was not able to live there any longer.
【答案】if;both;high;thought;water;itself;climbed;surprised;what;find
【解析】短文大意:如果你看见鱼走,你看到鱼爬上树,你会怎么想?:有一种鱼能做这两样事。它被称为会爬树的鱼。相信旅行者到印度后首先会被告知会爬树的鱼。
①根据句意:你想再看看你是否看到鱼爬上树吗?结合所给的首字母可知该填写if,是否。
②根据句意:有一种鱼能做这两样事。它被称为会爬树的鱼。结合所给的首字母可知该填写形容词both。
③根据句意:这鱼在树的高处。结合所给的首字母可知该填写形容词high。
④根据句意:旅行者以为鸟可能会把它放在那里。结合所给的首字母可知该填写介词thought。
⑤根据句意:第二天,旅行者看到一条鱼从水里出来。结合所给的首字母可知该填写名词water。
⑥根据句意:它用它的鳍和尾巴拉它自己。结合所给的首字母可知该填写反身代词itself。
⑦根据句意:它慢慢地走到一棵树。爬上大树。结合所给的首字母可知该填写动词climbed。
⑧根据句意:旅行这惊奇地看到这些东西,告诉别人是会爬树的鱼。结合所给的首字母可知该填写形容词surprised。
⑨根据句意:人们想知道这鱼是什么样子。结合所给的首字母可知该填写what。
⑩根据句意:人们可以找到会爬树的鱼,不仅在印度也在菲律宾,泰国,巴基斯坦和其他地方。结合所给的首字母可知该填写动词find。