题目内容

【题目】Chocolate is one of the most popular foods in the world. It is popular among people, especially among children. Many people choose it as a birthday gift. When a child gets a box of chocolate as a gift, he may feel very happy.

Chocolate tastes nice. People eat chocolate candy, chocolate cake, and chocolate cookies. They also drink hot chocolate.

Chocolate is made from cocoa beans(可可豆). Here are some interesting things about cocoa beans.

In the pastthe Mayas and the Aztecs used cocoa beans as money because they were smalleasy to carryand not easy to find. A turkey cost ninety cocoa beans and a small rabbit cost thirty cocoa beans. They also cooked the beans and mixed(混合)them with water. Sometimes they added corn or hot pepper. They did not add sugar. The drink was very expensive. Only rich people could afford it.

1Which of the following is NOT mentioned(提到) in the passage?

A. Chocolate candy. B. Chocolate cake.

C. Chocolate cookies. D. Chocolate ice cream.

2If a person wanted to buy two turkeys and three rabbitshe needed to pay for them.

A. 120 cocoa beans B. 240 cocoa beans

C. 270 cocoa beans D. 360 cocoa beans

3When people cooked the beansthey added some things EXCEPT .

A. corn B. hot pepper C. sugar D. water

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The chocolate is not popular among children.

B. People never drink hot chocolate.

C. The Mayas and the Aztecs added sugar to the beans.

D. The Mayas and the Aztecs mixed the beans with water.

【答案】

1D

2C

3C

4D

【解析】这篇短文主要讲述了巧克力是是世界上最受欢迎的食物。

1细节理解 根据文中Chocolate tastes nice. People eat chocolate candy, chocolate cake, and chocolate cookies. They also drink hot chocolate.可知答案,故选D。

2根据文中A turkey cost ninety cocoa beans and a small rabbit cost thirty cocoa beans.可知答案,故选C。

3根据文中Sometimes they added corn or hot pepper. They did not add sugar.可知答案,没有加糖。故选C。

4根据文中They also cooked the beans and mixed(混合)them with water.可知,用水混合咖啡豆。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Night after night, she came to help me sleep, even long after my childhood years.

I dont remember it first started making me a little angry my moms hands pushing my hair that way. But it really made me uncomfortable, for they rough(粗糙的)against my young skin. Finally, one night, I her, ‘‘Don’t do that any more. Your hands are too rough!” She didn’t say anything, she never did it again.

Years later, I missed my mother’s and her goodnight kiss on my face. I’m not a little girl any more. My mom is her mid-seventies, and her rough hands are still doing things for my family and me.

Now my own children have . It was late on Thanksgiving Eve. As I slept in my bedroom, a familiar hand ran across my to push the hair from my head. Then a kiss, ever so softly, touched my brow(额头).

Taking my mom’s hand, I told her how I was for that night I shouted at her. But my mom didn’t know what I was talking about. She had forgotten it long ago.

That night, I with a new appreciation(感激)for my mothers caring hands. And the guilt(内疚)that I had carried around for so long was nowhere to be found.

【1】A. when B. where C. why

2A. looked B. felt C. seemed

3A. nodded at B. shouted at C. seemed

4A. so B. or C. but

5A. hands B. words C. smiles

6A. onspan> B. in C. at

7A. stayed up B. woken up C. grown up

8A. nose B. face C. mouth

9A. sorry B. tired C. relaxed

【10A. left home B. kept working C. fell asleep

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网