题目内容
【题目】 In South Korea, many schools hire English teachers from abroad, but as you know, there are not so many English native teachers in South Korea. A team of engineers has created a robot that they hope will take the place of foreign teachers.
Robots will save money for schools. The cost to build a robot and hire a Filipino teacher to work with it is around$20,000 a year. That is about half the cost of supporting a foreign teacher in South Korea.What's more,robot teachers can make students have more fun learning English.
The robot teacher is called Engkey. She is about one meter tall and is white, egg-shaped. She takes a screen as her face. She can move around her classroom while speaking to students, reading books to them and dancing to music by moving her head and arms.So this robot is more than a video screen on wheels. But Engkey’s voice is not her own. It is controlled by English teachers.With the help of the camera, English teachers in the Philippines can see and hear the students.
Engkey’s creators say that they don't know how successful the robot is as a teacher now. But they hope that someday all schools in South Korea will have a robot in the classroom.
【1】According to Paragraph 1 there aren’t enough ________in South Korea.
A.great engineersB.foreign English teachers
C.English booksD.smart robots
【2】What are the advantages of robot teachers?
A.Save money for schools and make classes fun.
B.Save money for schools and hire a Filipino teacher.
C.Catch people's attention and make classes fun.
D.Catch people's attention and save money for schools.
【3】What's the cost of hiring two English teachers from abroad in South Korea a year?
A.$10,000.B.$20,000.C.$40,000.D.$80,000.
【4】Which one is NOT true about Engkey according to the passage?
A.She is white, egg-shaped and has a screen face.
B.She can speak and her voice is her own.
C.English teachers in the Philippines control her by using a camera.
D.She moves around the classroom on wheels.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】B
【解析】
文章大意:文章主要介绍了韩国制造了有望代替外国英语老师的机器人老师Engkey以及它的优势、外形及其基本功能等信息。
【1】细节理解题。根据文章第一段第一、二行“there are not so many English native teachers in South Korea”“韩国没有那么多外教老师”,故选B。
【2】细节理解题。根据文章第二段第一行“Robots will save money for schools”“机器人为学校省钱”和第二段最后一行“robot teachers can make students have more fun learning English”“机器人老师可以让学生在学习英语时有更多的乐趣”,故选A。
【3】细节理解题。根据文章第二段第一、二行“The cost to ……a foreign teacher”“制造一个机器人并雇佣一名菲律宾教师与之合作的成本每年约为2万美元。那大约是请外教老师费用的一半”可知,一位外教的费用大约在4万美元,两位就是大约在8万美元,故选D。
【4】细节理解题。根据文章第三段第一、二行“is white, egg-shaped. She takes a screen as her face”“是白色的,鹅蛋状的,屏幕脸”可知,A说法是正确的;根据文章第三段第四行“But Engkey’s voice is not her own”“但是Engkey的声音不是她自己的”可知,B说法是错误的;根据文章第三段第四、五、六行“It is controlled ……the students”“它是由英语老师控制的,在摄像机的帮助下,菲律宾的英语老师可以看到和听到学生的声音”可知,C说法是正确的;根据文章第三段第二、三、四行“She can ……on wheels”“她可以在教室里走动,一边和学生说话,一边给他们看书,一边用头和胳膊跟着音乐跳舞,所以这个机器人不仅仅是一个带轮子的视频屏幕”可知,D说法是正确的,故选B。
【题目】 不久前,由于空气污染,中国许多地区发生了一场两周左右的严重雾霾,严重影响了老百姓的生活。请根据以下要点写一篇题为“Keep Away From the Haze!”的文章。 要求:词数不少于100个词。文章开头已经给出,不计入总词数。
远离雾霾 | |
简述雾霾对生活的影响 | 危害人类的健康,尤其是老人和孩子。 ……(另举两点) |
为减少雾霾所采取的措施 | 骑车或步行上学,并吩咐父母如果不急可以走路去上班 而不要开车。 ……(另举两点) |
你的看法 | 一到两点 |
Keep Away From the Haze
Not long ago, a terrible haze took place in many places of China because __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________