题目内容

【题目】— I wonder what Mr. Wang asked you just now? — He asked ___________.

A.whether I will take part in the writing competitionB.how long I have bought my new iPhone

C.what was wrong with my old watchD.how much money did I spend on books

【答案】C

【解析】

句意:——我想知道王先生刚才问你什么?——他问我的旧表怎么了。

考查宾语从句。根据宾语从句要用用陈述语序,故排除D;根据asked用的是一般过去时态,故宾语从句也用相应的过去时态,故排除AB;根据语境可知:——我想知道王先生刚才问你什么?——他问我的旧表怎么了。此空应填what was wrong with my old watch,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day a red rose blossomed(开花)in a forest. A pine tree not far away said, "You're so beautiful. I wish I could be lovely like you ." The rose said, "I am the most beautiful plant in the forest."Then the rose looked at a cactus(仙人掌)and said, "Look at that ugly plant. It is full of thoms(刺)! " Sometimes, the red rose would look at the cactus and say, "This plant is useless. I'm sorry I am his neighbor."

Summer came and the plants and animals needed water, but no rain fell. One day the rose saw some birds stick their beaks(鸟喙)into the cactus and then fly away. The red rose asked what the birds were doing The pine tree explained that the birds got water from the cactus. The pine tree told the red rose, "You can also drink from it .The birds can bring water to you if you ask the cactus for help."

The red rose felt ashamed, but she still asked the cactus for help. The cactus agreed kindly and the birds filled their beaks with water for the rose's roots, Later on, the rose never judged(判断)anyone by appearance(外表)

1What did the rose think of the cactus at the beginning of the story?(不超过5个词)

_______________________________________________________________________________

2Why did the birds stick their beaks(鸟喙)into the cactus? (不超过9个词)

_________________________________________________________________________________

3What does the writer want to tell us? (不超过7个词)

________________________________________________________________________________

【题目】 In South Korea, many schools hire English teachers from abroad, but as you know, there are not so many English native teachers in South Korea. A team of engineers has created a robot that they hope will take the place of foreign teachers.

Robots will save money for schools. The cost to build a robot and hire a Filipino teacher to work with it is around20,000 a year. That is about half the cost of supporting a foreign teacher in South Korea.What's more,robot teachers can make students have more fun learning English.

The robot teacher is called Engkey. She is about one meter tall and is white, egg-shaped. She takes a screen as her face. She can move around her classroom while speaking to students, reading books to them and dancing to music by moving her head and arms.So this robot is more than a video screen on wheels. But Engkey’s voice is not her own. It is controlled by English teachers.With the help of the camera, English teachers in the Philippines can see and hear the students.

Engkey’s creators say that they don't know how successful the robot is as a teacher now. But they hope that someday all schools in South Korea will have a robot in the classroom.

1According to Paragraph 1 there aren’t enough ________in South Korea.

A.great engineersB.foreign English teachers

C.English booksD.smart robots

2What are the advantages of robot teachers?

A.Save money for schools and make classes fun.

B.Save money for schools and hire a Filipino teacher.

C.Catch people's attention and make classes fun.

D.Catch people's attention and save money for schools.

3What's the cost of hiring two English teachers from abroad in South Korea a year?

A.10,000.B.20,000.C.40,000.D.80,000.

4Which one is NOT true about Engkey according to the passage?

A.She is white, egg-shaped and has a screen face.

B.She can speak and her voice is her own.

C.English teachers in the Philippines control her by using a camera.

D.She moves around the classroom on wheels.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网