题目内容
【题目】阅读短文,按要求完成各小题。
Li Xiaojun is eight years old. (1) He lives in a small town with his grandparents. His parents work in Shanghai. Xiaojun can’t often see his parents.
It’s Xiaojun’s birthday today. But his parents can’t come back home and his grandparents are busy working in the fields (田间). He feels sad and lonely. “No one loves me,” he thinks.
“ Xiaojun, please come to the meeting room after school,” says Mrs Li. Mrs Li is his Chinese teacher.
When Xiaojun is waiting in the meeting room, Mrs Li and Xiaojun’s classmates come in with a big cake. “Happy birthday, Xiaojun!” they say. They hold a birthday party for Xiaojun. (2)At the party, Xiaojun and his classmates sing, dance and play games together. And he gets many presents. He is very happy.
“It’s a special and wonderful day,” thinks Xiaojun.
【1】Why does Xiaojun feel sad and lonely at first?
【2】Why is Xiaojun happy in his birthday?
【3】________________________________________________
【4】________________________________________________
【5】_________________________________________________
【答案】
【1】Because it’s Xiaojun’s birthday today. But his parents can’t come back home and his grandparents are busy working in the fields.
【2】Because Mrs Li and the classmates hold a birthday party for Xiaojun.
【3】他和他的祖父母住在一个小镇上
【4】在聚会上,小军和他的同学们一起唱歌、跳舞、做游戏。
【5】Xiaojun’s birthday.
【解析】
试题分析:本文叙述了小军生日的这一天,他的亲人不能给他过生日,他感到非常孤独。他的老师和同学给他举行了一个生日聚会,陪他度过了一个特殊而美好的一天。
【1】Because it’s Xiaojun’s birthday today. But his parents can’t come back home and his grandparents are busy working in the fields.
【2】Because Mrs Li and the classmates hold a birthday party for Xiaojun.
【3】他和他的祖父母住在一个小镇上
【4】在聚会上,小军和他的同学们一起唱歌、跳舞、做游戏。
【5】Xiaojun’s birthday.
【题目】阅读药单说明,判断下列句子是否正确,正确(用“A”),错误(用“B)
How to Take the Medicine These pills are for a cold with a fever and a cough. Take three times a day before meals. Adults: three pills each time. Children (6-12): two pills each time. Children (2-5): one pill each time. Not for children under the age of two. Keep in a cool place. Use before October 2017 |
【1】If you have a cold with a fever ,you can take these pills.
【2】Jim is ten years old. He should take nine pills a day.
【3】One-year-old babies can’t take these pills .
【4】You should put these pills a cool place.
【5】You can still take these pills after 2018.