题目内容
【题目】When I was about 12, I hated a girl. I even thought of her as an enemy. She liked to pointed out my shortcomings(缺点). Week by week her list grew: I was too thin; I was not a good student; I talked too much; I was too proud and so on. At last, I couldn’t stand her. I ran to my father.
He listened to me quietly, and then he asked, “Are the things she says true or not? Jane, didn’t you ever wonder what you are really like? Well, you now have that girl’s opinion. Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said.”I did as he told me. To my great surprise, I found that about half the things were true. I couldn’t change some of them, like being very thin, but more I could and suddenly I wanted to change. For the first time I got a pretty clear picture of myself.
I brought the list back to Daddy. He refused to take it. “That’s just for you,”he said. “You know better about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears angrily and feel hurt. Don’t close your ears. Listen to them all, but hear the truth.”
Daddy’ s advice has returned to me at many important moments.In my life,I’ve never had a better piece of advice.
【1】What was Jane like in her “enemy’s”eyes?
A. She was too shy.
B. She felt too good about herself.
C. She was of medium build.
【2】What did the father ask Jane to do?
A. Mark the true things.
B. List the girl’s shortcomings.
C. Pay no attention to the list.
【3】How did Jane feel after she made the list?
A. She felt hurt and wanted to give up.
B. She didn’t lose heart and decided to change.
C. She was happy because she could draw a picture.
【4】What does the sentence “In my life, I’ve never had a better piece of advice.”mean?
A. She didn’t like her father’s advice.
B. Her father gave her better advice after she grew up.
C. Her father gave her the best advice in her life.
【5】What can we learn from this story?
A. It’s always good to have an enemy.
B. Everyone has shortcomings.
C. We can know better about ourselves from others.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
试题分析: 这篇文章讲的是作者12岁的时候,有一个敌人,那是一个喜欢指出她缺点的女孩。有时,她说作者很瘦。有时,她说作者很懒。有时,她说作者不是个好学生。有时,她说作者讲得太多了,等等。作者尽力忍受着,后来,作者变得很生气。最终在父亲的指导下,作者正确的处理了这个问题。
【1】B细节理解题。根据文中第一段的描述可知在她“敌人”的眼睛里她是一个太骄傲的人,所以此题选B。
【2】A细节理解题。根据文中信息 Go and make a list of everything she said and mark the points that are true.可知此题应选A。
【3】B细节理解题。根据文中信息I couldn’t change some of them, like being very thin, but more I could and suddenly I wanted to change. For the first time I got a pretty clear picture of myself.可知她没有灰心并决定改变,故选B。
【4】C句意猜测题。这句话的意思是她的爸爸给了她生命中最找的建议,故选C。
【5】C主旨大意题。这篇文章主要是说明通过别人我们能更好的了解自己,故选C。
【题目】用方框中单词或短语的适当形式完成句子
such as, in life, ever since, be, back, fight over, realize, like, of |
(1)He hasn't there before.
(2)Children like ball games, basketball, football and table tennis.
(3)He fell ill at Christmas and has been ill .
(4)How do you Japan?
(5)The twin sisters always toys.
(6)After some time, I came to that these things didn't matter.
(7)What do you think Mo Yan's books?
(8)The music brings us to the schooldays.
(9)There are many important things .