题目内容
【题目】Don’t be too surprised if you see a car going down the road without a driver in Beijing these days. It might be one of Baidu’s self-driving cars.
Self-driving cars have been in development since 2010, when Google announced that it was making such cars. Since then,companies like Tesla, Uber and Baidu have been working to produce and test their own self-driving cars.
Self-driving cars are expected to change the way we get around. They are safer and more environmentally friendly than usual cars. They can remove the stress of driving and allow disabled or blind people to get around more easily.
But self-driving cars have their own flaws (缺陷)as well. In one test, researchers pointed a laser pointer (激光棒)at the car’s sensors (传感器)while it was moving. The car mistakenly thought that the laser beam(激光束)was in its way and slowed down or changed direction. Flaws like this could be used by people to trick self-driving cars.
The software (软件)that is used to direct the cars may not be safe enough. It may crash (崩溃),When we use our computers or smart phones, they sometimes crash without any reason. But if this happened to a self-driving car, the results could be deadly. Improvements to the software could be a way to deal with this problem.
Anyway, whether you like it or not, it’s only a matter of time before they’ll become more affordable and popular on our roads.
【1】 was the first company to develop self-driving cars?
A. Google.B. TelsaC. Uber.D. Baidu.
【2】What does Paragraph 3 mainly talk about?
A. Solutions for disabled people.B. Tips for riding in self-driving cars.
C. Reasons for testing self-driving cars.D. Advantages of self-driving cars.
【3】When sensing an obstacle(障碍物)in the road,self-driving cars will .
A. attack it with a laser pointerB. slow down or change direction
C. crash into it to get past itD. stop and move around it
【4】Which of the following statements is WRONG according to the passage?
A. Self-driving cars free people from the stress of driving.
B. Self-driving cars can reduce traffic accidents.
C. Researchers have solved the problems self-driving cars have.
D. The software of the self-driving cars needs improvements.
【5】What’s the writer’s opinion about the self-driving cars?
A. They are more dangerous.B. They’ll be well developed in the future.
C. They cause more pollution.D. They’ll be more expensive in the future.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【5】B
【解析】
本文主要谈论自动驾驶汽车。
【1】题意:_________是第一家开发自动驾驶汽车的公司?考查细节理解。A. Google. 谷歌;B. Telsa特斯拉;C. Uber优步;D. Baidu百度。根据第二段第一句Self-driving cars have been in development since 2010, when Google announced that it was making such cars.(自2010年谷歌宣布生产这种汽车以来,自动驾驶汽车一直在研发中。)可知“谷歌是第一家开发自动驾驶汽车的公司”;故选A。
【2】题意:第3段主要讲什么?考查主旨理解。A. Solutions for disabled people. 残疾人解决方案;B. Tips for riding in self-driving cars.驾驶自动驾驶汽车的提示;C. Reasons for testing self-driving cars. 测试自动驾驶汽车的原因;D. Advantages of self-driving cars自动驾驶汽车的优点。第3段内容是“自驾汽车有望改变我们的出行方式。它们比普通汽车更安全、更环保。他们可以消除驾驶的压力,让残疾人或盲人更容易四处走动。”根据内容可知本段主要介绍自动驾驶汽车的优点。故选D。
【3】题意:当感应到路上有障碍物时,自动驾驶汽车会_________。考查细节理解。A. attack it with a laser pointer用激光笔攻击它;B. slow down or change direction减速或改变方向;C. crash into it to get past it撞向它直接过去;D. stop and move around it停下来绕着它转。根据第4段第3句The car mistakenly thought that the laser beam(激光束)was in its way and slowed down or changed direction.(汽车误以为激光束挡住了方向,于是减速或改变了方向。)可知“当感应到路上有障碍物时,自动驾驶汽车会减速或改变方向”;故选B。
【4】题意:根据这篇文章,下列哪句话是错误的?考查细节理解判断。A. Self-driving cars free people from the stress of driving.自动驾驶汽车使人们免受驾驶压力的影响;B. Self-driving cars can reduce traffic accidents. 自动驾驶汽车可以减少交通事故;C. Researchers have solved the problems self-driving cars have. 研究人员已经解决了自动驾驶汽车的问题;D. The software of the self-driving cars needs improvements.自动驾驶汽车的软件需要改进。根据第4和5段可知自动驾驶汽也有自己的缺陷,像传感器和软件,故“研究人员已经解决了自动驾驶汽车的问题”是错误的;选C。
【5】题意:作者对自动驾驶汽车有什么看法?考查细节理解。A. They are more dangerous. 它们更危险;B. They’ll be well developed in the future. .它们将来会得到很好的发展;C. They cause more pollution. 它们会造成更多的污染;D. They’ll be more expensive in the future.他们.以后会更贵。根据第六段Anyway, whether you like it or not, it’s only a matter of time before they’ll become more affordable and popular on our roads.(不管你喜不喜欢,它们在我们的道路上变得更便宜更受欢迎只是时间问题。)可知 “作者认为它们将来会得到很好的发展”;故选B。
【题目】2017年4月,青海玉树发生了地震(earthquake),家园、学校受到了损坏。一名灾区的学生(Zhuoma)下周将来你们班。她将在你们班学习一年。请根据表格提示,用英语写一篇短文,谈谈你将如何帮助她,并适当写出自己的想法。
卓玛(Zhuoma) | On weekdays | On weekends |
年龄:l3岁 家乡:青海玉树 | 1.带她参观校园 2.送她学习用品 3.在学习上帮助她 4....... | 1.请她来家里 2.一起吃饭 3……. |
注意:
1、字数要控制在80—100词左右。
2、不要出现你的姓名和学校信息。
3、开头已给出,不计入总词数。
Zhuoma will come to our class next week.She’s from…