题目内容

The number of the students in my school ____ over 1500.

A. are B. is C. were D. has

B 【解析】句意:我们学校的学生数量是1500多。根据句意介绍一种情况,用一般现在时态,排除C/D;根据The number of做句子的主语时,谓语动词用单数;故选B
练习册系列答案
相关题目

A peacock (孔雀) and a tortoise (龟) were good friends. One day, a bird catcher caught the peacock and was going to sell him on the market. The peacock asked the bird catcher to allow him to say goodbye to his friend the tortoise. The bird catcher agreed.

The tortoise asked the bird catcher to let the peacock go, but he refused. The tortoise then said, “If I give you a nice gift, will you let my friend go?” “Certainly,” answered the bird catcher.

So the tortoise jumped into the river and after some time, he came up with a big pearl (珍珠). The bird catcher was so surprised. He was so happy that he let the peacock go.

A few days later, the bird catcher came back to the tortoise. He thought he didn’t get enough for letting the peacock go. He told the tortoise that he would catch the peacock again unless he got another big pearl.

The tortoise knew his friend the peacock went to a safe place. “Well,” said the tortoise, “please return the pearl that I gave you and I will come back with two.”

The bird catcher thought for some time and gave the pearl to the tortoise. Then the tortoise swam away and said, “I am not so stupid to take one and give two!” The bird catcher could only stand by the river and feel sorry for being greedy (贪婪的).

根据材料内容选择最佳答案。

1.What did the peacock want to do before the bird catcher was going to sell him?

A. To give a gift to his friend.

B. To give a gift to his parents.

C. To say goodbye to his friend.

D. To say goodbye to his parents.

2.What did the tortoise promise the bird catcher at first?

A. Lots of fish. B. A nice gift. C. A larger bird. D. Special skills.

3.The bird catcher came back to the tortoise because he wanted to ______.

A. sell the tortoise

B. catch more birds

C. learn how to catch fish

D. get more from the tortoise

4.What did the bird catcher get at last?

A. Nothing. B. Two birds. C. A big pearl. D. Two big pearls.

5.The passage mainly tells us ______.

A. we shouldn’t be greedy

B. tortoises are clever animals

C. we should be friendly to animals

D. two different animals can be good friends

1.C 2.B 3.D 4.A 5.A 【解析】这是一个小故事,讲了一个捕鸟者贪得无厌,最后一无所获的故事。 1.句意:在捕鸟者将他卖掉之前,孔雀想做什么?A.给他的朋友送礼物。B.给他的父母送礼物。C.向他的朋友说再见。D.告别父母。原文“The peacock asked the bird catcher to allow him to say goodby...

补全对话

请阅读下面对话,根据对话内容从方框中选择恰当的句子填入空白处,使对话通顺、合理,意思完整,并在答题卡上将其序号涂黑。

(Sandra and Luke plan their trip to Cape Town. S=Sandra L=Luke)

S:OK,that' s the flight(航班).Let’s look for a hotel now.1.

L: Three nights--Friday, Saturday and Sunday. Are there any hotels near the airport?

S: Yes, there are. But they are expensive. Just a minute… no, there aren't any cheap hotels near the airport. They are all expensive. 2.

L: Wow! Well, what about a youth hostel(青年旅社)? Is there a youth hostel near the airport?

S: OK, let's see. I don't think so no, there isn't. I don't like youth hostels. 3.

L: OK. Let’s look in the city centre. Are there any cheap hotels there?

S: Yes, of course there are

L: Well, that's good. And is there a bus to the city centre?

S: A bus from the airport? Yes, there is. 4. There isn't a train, but that's OK.

L: And there are taxis, too.

S: 5. OK, so let's look at these hotels.

A. I think the bus is fine.

B. We need a room for two.

C. Do you like a youth hostel?

D. Is it for two nights or three?

E. They aren't very comfortable.

F. There's a bus every twenty minutes.

G. This one is four hundred dollars a night.

1.D 2.G 3.E 4.F 5.A 【解析】试题本文是桑德拉和卢克计划去开普敦旅行的对话,就住什么样的旅馆两人进行了商讨,最后决定坐公交去市中心看一看。 1.根据S的话Let’s look for a hotel now.,结合下文L的说法Three nights,可知他们在商议需住几夜。备选句子中,Is it for two nights or three...

阅读下面短文,根据短文内容,从下面方框中的A-E选项中,选择适当的选项补全短文。

This teenager can make his mum’s very happy with him.

1.He goes to school, does his homework, meets his friends and enjoys playing sports. But between 5:30 and 6:30 from Monday to Friday, Tom does something different. He cooks dinner for all the family: mum, dad, younger brother Joe and elder sister Emma.

2.Maths and English are important, of course but they need other skills too to help them in today’s world. First I taught Tom how to cook easy meals like pizza or egg and chips.3.Yesterday he made vegetable soup. It was good! We all liked it very much.” Tom’s mum says.

“I love cooking and I think I’m really good at it.4.I don’t know why, it isn’t difficult and it’s great fun!” Tom says.

In the past, Tom didn’t help out at home and his mum wasn’t pleased with him.5.

A. None of my friends cook.

B. Tom is like any other teenager.

C. Today, things are different and she is very happy.

D. Then he started using the recipes in some cookbooks.

E. I think it’s important for teenagers to learn how to cook.

A. None of my friends cook.

B. Tom is like any other teenager.

C. Today, things are different and she is very happy.

D. Then he started using the recipes in some cookbooks.

E. I think it’s important for teenagers to learn how to cook.

1.B 2.E 3.D 4.A 5.C 【解析】 文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍现在的年轻人每天都上学、做作业、会见朋友、喜欢运动。但是汤姆却每天为全家人做一顿饭。妈妈认为青少年学会做饭很重要,掌握了一项生活技能。汤姆也很喜欢烹饪,它很有趣,妈妈对他很满意。 1.根据下句He goes to school,does his homework,m...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网