题目内容
【题目】Finally Home
Last year, my parents moved to this town. I had to go to a new school and found no one to be friends with because I wasn’t interested in the topics most of my classmates liked.
“Maybe I’ll never have real friends,” I thought.
I closed my eyes and imagined playing my drums. Suddenly, I heard the sound of a guitar.
I followed the sound and found out that was a band. I recognized the guitar player at my first sight and so did he.
“Hey, you’re Cassie from my class!” his voice surprised me.
“I’m sorry,” I said. “I just haven’t heard any live music in this town before! You sound great—did you guys write that song?”
“Yeah—well, we’re still working on it. I’m Matt.” He stood up and held out his hand.
“Mind if I listen in?” I asked in a low voice.
“Not at all,” Matt said, smiling. “Maybe you can give us some suggestions!”
The song was pretty good and I could really improve it with my drum skills. Behind my drum set was the one place I felt completely like myself. But I wasn’t sure if I wanted to open that door to the world.
“Hey, do you play drums?” Matt asked suddenly.
His question surprised me. How did he know? And then I followed his eyes to my hands, which had been beating a rhythm(节奏) on the floor. I tried to say no, but my heart stopped me from refusing. “Sure, I’ve been playing for a few years,” I said finally.
“Oh, wow! You’ve got to join us!” Matt said. “I have some drums over here.”
I looked at their shiny faces. “Absolutely. I would love to play!” I replied.
“One, two, three, four!” Matt counted and began singing, and I knew I was finally home.
【1】When the writer first went to a new school, she _____.
A. joined a music club??? B. had no close friends
C. could play the guitar??? D. developed a new hobby
【2】How did the writer feel when Matt asked if she played drums?
A. Surprised.??? B. Scared.??? C. Worried.??? D. Excited.
【3】The writer said she was finally home because______.
A. she learned to play the drums
B. she decided to leave the town
C. she loved her home very much
D. she made some friends finally
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【解析】【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了作者擅长打鼓,她刚到新的学校时,找不到可以交友的人。一个偶然的机会她发现一些同学在练习音乐,最后她因为这个爱好找到了自己的朋友。
【1】细节理解题。题干意为:当作者初次进入新的学校时,她……。根据第一段第二句中“found no one to be friends with”可知,她找不到可交朋友的人。故选B。
【2】细节理解题。题干意为:当Matt问她是否能打鼓时,作者感觉怎么样?根据倒数第四段首句中“His question surprised me.”可知,作者为此感到惊讶。故选A。
【3】推理判断题。题干意为:作者说她终于找到了家,因为。阅读短文可知,作者因为对于音乐的爱好而找到了一群志同道合的朋友,所以作者说她找到了家。故选D。