题目内容

【题目】【2016江苏徐州】阅读下列短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

【1】What is NOT included?

A. When to have the party.

B. Where to have the party.

C. What colour to wear at the party.

D. What activities to do at the party.

【2】What never grows in one’s life?

A. Eyes B. Nose

C. Ears D. Hair

【3】What is this passage mainly about?

A. A lucky camel’s story.

B. John’s unusual experience.

C. How John got home from work.

D. A camel running away from the zoo.

【4】What is the best title for this passage?

A. How insects communicate with each other

B. How insects communicate with willow trees

C. How willow trees communicate with each other

D. How willow trees send out a special smell

【答案】

【1】D

【2】A

【3】B

【4】C

【解析】

试题分析:本文介绍了四篇短文。第一篇是Alice, Sue和 Simon要举行一个中国新年聚会,第二篇告诉我们眼睛一生下来不长了,但是眼睛和鼻子继续长。第三篇是约翰讲述他的一次不同寻常的经历。第四篇讲述的是柳树是如何交流的。

【1】D推理判断题。根据Alice, Sue and Simon are having a Chinese New Year Party at Simon’s house at 6 p.m.和图画 可知介绍了活动的时间是在下午六点,地点在西蒙家,图画的颜色告诉我们要穿红色,故不包括在聚会上有什么活动。故选D。

【2】A 推理判断题。根据our eyes are the same size from birth,可知我们的眼睛和出生时一样大,故推断眼睛不再长大,故选A。

【3】B主旨大意题。此处是约翰讲述他开车回家路上遇到了一个骆驼的故事,因此本文概括为约翰的不同寻常的经历,故选B。

【4】C标题归纳题。根据Some trees communicate with each other. Willow trees are be best known of these trees. 可知本文主要讲述的是柳树是如何交流的,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Some students will have no time to relax, while others have no plan for the coming February.

Denial, a high school student, who is going to take part in the college entrance examination, said he had to go to the capital city of Jiangsu Province every weekend.

He has found a new professor who can help him prepare for the exam. His family is not rich, but his parents offer him 800 yuan for each lesson and 200 yuan to

pay for the bus ticket. He said he would try his best to pass the exam next year. Therefore, he has to practice playing the piano 6 hours a day before every lesson.

He said he even thought sleeping was a waste of time. How hard-working he is!

However, not every student has a perfect plan like Denial. His younger sister doesn’t get up until noon. She said holiday was boring because she couldn’t play with

her classmates. That’s why she keeps sleeping for a long time to avoid being bored. What a special reason, isn’t it?

Do you like their holiday plans? If not, why not listen to Aunt Li for advice?

Dear students,

How can you have a wonderful holiday? Both relaxing and studying are very important for you. I suggest you make good use of your time every day and make a plan

before the holiday begins. Two hours’ study is not a long time, right? Don’t spend too much time playing computer games or watching TV. It’s bad for your eyes

and neck. If your parents are free at the weekend, going out for a picnic sounds great.

Have you made up your mind, students?

1Why does Denial go to the capital city?

A. He goes to visit his granny.

B. He wants to learn from a professor.

C. He goes to play the piano for 6 hours.

D. His mother asks him to go there.

2How much does Denial have to pay each month?

A. 200 yuan. B. 800 yuan. C. 1000 yuan. D. 4000 yuan.

3Denial’s sister isn’t sleeping at ________________.

A. 9 a.m. B. 3 a.m. C. 11 a.m. D. 1 p.m.

【题目】

The famous “green dog” lives in Suzhou with his owner(主人)

In his free time, the “green dog” likes to go for a walk with his owner and swim in the river. But that's not all. He also likes to pick up plastic bottles(捡塑料瓶子) when he is swimming in the river.

His owner told his story to us, “One day, I walked on the road with my dog. Suddenly(突然), the dog jumped into the river and came back happily with a plastic bottle from the river between Nanyuan Bridge and Renmin Bridge. After that, the dog got into the habit of picking up things. He even started to collect bottles on roads.”

The dog's owner says his pet dog can pick up about 30 bottles a day. The dog will always pick bottles up and put them into the nearest rubbish bins(垃圾箱). Sometimes the rubbish bin may be very high, and it is very difficult for him to do_that. He will just put the bottles near the bin and his owner will do it for him.

Now the “green dog” is getting popular, and many people go to see him.

1According to the passage, we can learn that the “green dog” ________

A. likes picking up plastic bottles B. loves walking by himself(单独地)

C. has green hair D. likes drinking water in plastic bottles

2The “green dog” felt ________ when he picked up plastic bottles.

A. scared B. happy C. tired D. surprised

3What is the third paragraph() mainly about?

A. Where the dog comes from. B. How the dog picks up bottles.

C. What the dog's life is like. D. How the dog started picking up bottles.

4Which of the following can replace(代替) the underlined words “do that”

A. Find the bottles. B. Help his owner.

C. Put the bottles into the bin. D. Swim in the river.

5What can we learn from the passage?

A. The dog brings many problems.

B. The dog is helpful.

C. The dog is very popular because he's good at swimming.

D. The dog picks up about 30 bottles a month.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网