题目内容
【题目】
Tea House Wants You
Join us in Tea House-the best Chinese restaurant in town.,We are now looking for someone interested in working with us.
2 Cooks
At least two years' work experience in a restaurant kitchen
Good at making Chinese dishes
Able to work on weekends
Work 16:00-21:00 every day(600/week)
5 Waiters/Waitresses
At least one year's work experience in cafes or restaurants
Part-time welcome
Work 11:00-15:00 or 16:00-21:00(16/hour)
2 Cleaners
No experience needed
Part time welcome
Wash dishes,clean the kitchen
Work 12:00-15:00 or 17:00-22-00( 12/hour)
We are also looking for singers and bands for Wednesday nights!
Call 0571-1234567 Ms.Wu
Four people have called Ms.Wu.Here's their information.
Ronald | cleaner | night-time worker,looking for a job in the morning |
Mary | singer | singer,wanting to sing songs at restaurants on weekends |
Frank | cook | cook in a restaurant for one year,good at making pizzas |
Stella | cleaner | college student with no work experience,looking for a part-time job |
【1】Who would get a call from Ms.Wu for an interview(面试)?
A.Ronald.B.Mary.C.Frank.D.Stella.
【2】How much can you get every day if you work as a part-time cleaner working from 17:00-22:00 ?
A.32.B.36.C.60D.80.
【3】What can we learn about Tea House from this reading?
A.The cooks of the restaurant have to work at lunch time.
B.Waiters in Tea House must know about lea making.
C.It's the cleaners' job to wash the dishes in the morning
D.Wednesday evening is the show time for singers.
【4】What kind of passage is this reading?
A.An ad of Chinese teaB.An ad of a restaurant.
C.An ad of Tea House.D.A poster of a concert.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】D
【4】B
【解析】
本表格是一则招聘广告,详细的说明了招聘的岗位及要求。同时也给出了四位正在需求工作的人。
【1】细节理解题,根据“Ronald: cleaner, night-time worker, looking for a job in the morning罗纳德·柯林斯夜班工人,早上找工作”,不符合时间要求:Work 12:00-15:00 or 17:00-22-00。 “Mary:singer,singer,wanting to sing songs at restaurants on weekends玛丽·辛格,周末想在餐厅唱歌”不符合时间要求“We are also looking for singers and bands for Wednesday nights! 我们还在寻找周三晚上的歌手和乐队!”。“Frank:cook,cook in a restaurant for one year,good at making pizzas弗兰克在餐厅做饭一年,擅长做披萨”不符合要求“At least two years' work experience in a restaurant kitchen,Good at making Chinese dishes至少两年餐厅厨房工作经验。擅长做中国菜”。“Stella:cleaner,college student with no work experience, looking for a part-time job斯特拉,清洁工,大学生,没有工作经验,正在找兼职工作”符合“No experience needed,Part time welcome不需要经验,欢迎兼职”。故选D。
【2】细节理解题,根据“Work 12:00-15:00 or 17:00-22-00( 12/hour)”,17:00-22:00一共5个小时,5 x 12=60,故选C。
【3】细节理解题,根据“Cooks :Work 16:00-21:00 every day(600/week)”可知选项A The cooks of the restaurant have to work at lunch time. 餐厅的厨师在午餐时间必须工作。排除A;根据“Waiters/Waitresses :At least one year's work experience in cafes or restaurants服务员:至少一年在咖啡馆或餐厅的工作经验”,可知不一定要知道制茶,排除B;根据“Cleaners : Wash dishes,clean the kitchen ,Work 12:00-15:00 or 17:00-22-00( 12/hour)”可知工作时间并不是在早上,排除C;根据“We are also looking for singers and bands for Wednesday nights! 我们还在寻找周三晚上的歌手和乐队!”可知选项D正确,故选D。
【4】主旨大意题,根据“Tea House Wants You:Join us in Tea House-the best Chinese restaurant in town.,We are now looking for someone interested in working with us. 欢迎光临小镇上最好的中餐馆茶馆,我们现在正在寻找有兴趣与我们合作的人。” 可以看出是饭店招工广告,故选B。