题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A

Chess Club
Do you like to play chess? Do you want to play chess well? Mr. Wang can teach you. You can come here every Friday afternoon from 13:00 to 16:00.
Tel: 623-1904 Room102

Swimmers Wanted
Can you swim? Do you like kids? Can you help teach to swim on weekends? Come and join us. Call Jane at 330-9785 for more information.

Musicians Wanted
Boys and girls, are you music lovers? Can you sing or dance? Can you play the instruments(乐器)? Welcome to our Star Rock Band. Please call Victor at 891-3453 or send an e-mail to music@yahoo.com.

For Sale(出售)
A washing machine, only used for 6 months. The owner is going abroad(出国), $275 Call Mike Green at 776-8623.
E-mail: mikegreen@sina.com


(1)You can learn to play chess at ________ every Friday afternoon.
A.7am
B.12:00
C.2pm
D.7pm
(2)If you can play the guitar very well, you can join __________.
A.the swimming club
B.the chess club
C.Star Rock Band
D.the Mike Green Family
(3)Mike Green has to sell his washing machine because .
A.it doesn't work
B.he will go to foreign countries
C.his friend asks him to do that
D.it is only six months old
(4)You can see these advertisements from (a) _________.
A.storybook
B.guidebook
C.novel
D.newspaper

【答案】
(1)C
(2)C
(3)B
(4)D
【解析】这是一篇广告,分别关于象棋、游泳、音乐和出售商品。
(1)文中第一部分第四句You can come here every Friday afternoon from 13:00 to 16:00. 可知周五下午两点是可以去下象棋的,故选C。
(2)文中第三部分第三句Can you play the instruments? Welcome to our Star Rock Band.说明可以去Star Rock Band弹吉他,故选C。
(3)文中第四部分第二句The owner is going abroad. 表明Mike Green要出售洗衣机的原因是他将要出国,故选B。
(4)题意为你可以在哪里看到这些广告。广告一般都会刊登在报纸上,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容回答问题

Up in the Sky
Take a trip up a hill on a windy day. What is flying high in the sky? It isn't a bird or a plane. It is a kite!
Kids and adults like flying kites. Long ago, the first kites were made by Chinese people. Then, people around the world began flying kites.
One story tells a man's hat got lifted off by wind. He had fun chasing his hat, so he did it again! His hat became the first kite. Other stories tell that people liked watching leaves on windy days. They tied leaves to strings and watched them fly.
Long ago, kites became important in keeping China protected. A man might be lifted up by a kite while he spied(监视) on an enemy. He could use the kite to fly high like a plane. He could also fight from the air!
Kites come in many shapes, sizes, and styles. They are usually made of cloth or paper. A kite might be shaped like a bird, a fish, or just a box. Kites are also painted with colors.
You can use a kite to catch fish. First you tie a fishing line to a kite. Then you put bait(鱼饵) on the line. You watch the kite with hopes as it flies over the water. When you pull the kite down, you might find a fish on your line! Some people think this is more fun than using a fishing pole(杆).
Many countries have special days to honor kites. People make, sell and fly many types of kites. There are several kite festivals in China. The Beijing International Kite Festival is usually held in April every year. People spend all days flying kites. You might see famous fighter kites. People fly these kites quite fast and try to cut other flyer's lines.
There is much to learn about kites. From long ago in China until now, kites have had many uses. They have been used for spying, fighting, and fishing. But the best way to use a kite is to fly it high for fun!
(1)Who made the first kites long ago?
(2)What did people tie to strings?
(3)What are kites usually made of?
(4)When is the Beijing International Kite Festival usually held?
(5)What have people used kites for?

【题目】A 15-year-old student who invented a flashlight(手电筒) getting power from the holder's body heat is going home today from California with a big prize and a chance to do further research.

Ann Makosinski was the only Canadian among the four winners at Google's international science competition. Thousands of young scientists from around the world took part in the competition.

Winning the science and technology competition was "a surprise". Ann said, "I think it will have a great influence on my future."

Ann thanked her family for encouraging her interest in science and said that her first toy was a box of transistors(晶体管).

Ann's prize includes $ 25,000 and a "once in a-lifetime expericnce" from Google for her Hollow Flashlight, which has no moving parts or batteries.

The idea for the invention came from seeing unwanted batteries and her friend's experience. When Ann visited a friend in the Philippines, she saw the friend couldn't study when it became dark because there was no electricity or light. She saw the need for a flashlight that has no batteries - Hollow Flashlight.

In her project, Ann wrote "I made two flashlights that do not use any batteries or harmful materials. They do not create any noise and will always work. The flashlight needs at least a 5℃ temperature difference between the holder's body and the environment around to produce light."

A video of Ann explaining how she creatcd the flashlight has been watched more than 1.4 million times on the Internet.

Though Ann was successful, she has not made a decision about her career path. Ann hopes that she can find a way to join her love of film and science together.

The four winners were chosen from 15 final competitors from eight countries. The competition attracted thousands of students in 120 countries.

1In which part of a newspaper can we probably read this passage?

A. Travel. B. Culture. C. Technology. D. Advertisement.

2The first paragraph is written to be a(n) ________.

A. introduction B. warning C. argument D. discussion

3Paragraph 6 mainly tells us ________.

A. what Ann saw in the Philippines B. why Ann invented Hollow Flashlight

C. how Ann's family encouraged her interest D. what prize Ann got for Hollow Flashlight

4According to the passage, we learn ________.

A. easy to win the international science competition

B. Hollow Flashlight is safe, noiseless and can save energy

C. Ann has made a decision to be a scientist in the future

D. few people are interested in how Ann created the flashlight

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网