题目内容

【题目】

Frogs are animals that can live not only in water but also on land. There are about 5,000 kinds of frogs on the earth. The earliest frogs lived about 190 million years ago and the frogs today still look the same. Here are some fun things that frogs.

Frogs are very good at jumping. The other large animals can’t eat them because they can jump very high. Using their big strong legs, most frogs can jump over 20 times their own length. It is like a person jumping over about 30.48meters. The Australian Rocket Frog can even jump over 2m, which is 50 times its body length(5.5cm). That might be the reason* why frogs are called the best jumpers on the earth.

Some frogs can be very big. The biggest kind of frog is the Goliath Frog in West Africa. Its body can be about 30cm long, about the size of a large cat. The Gold Frog and the Poison Frog are the smallest frogs in the world. They are less than 1cm long. The Poison Frog is very small, but it is not weak at all. It is dangerous. Any animal that eats it will die* very soon.

1There are __________ kinds of frogs on the earth.

A. 30 B. 50 C. 190 D. 5,000

2According to the passage, the frogs _________.

A. can live only in water B. can eat other animals

C. can jump very high D. are big and dangerous

3The Poison Frog is one of the ________ frogs on the earth.

A. smallest B. biggest C. strongest D. weakest

4What does the underlined word “times” mean in Chinese?

A. 时间 B. 倍数 C. 时代 D. 次数

【答案】

1D

2C

3A

4B

【解析】本文介绍青蛙的种类,青蛙的习性,特别介绍了跳得最高的青蛙,最大的青蛙,最小的青蛙和最危险的青蛙。

1题意:在地球上有____________种青蛙?考查细节理解题。根据第一段第二句There are about 5,000 kinds of frogs on the earth.在地球上大约有5000种青蛙,结合题意和选项可知选D。

2题意:根据本文,青蛙____________。考查细节理解题。A. can live only in water仅仅能生活在水中; B. can eat other animals能吃掉其他的动物;C. can jump very high 能跳得很高; D. are big and dangerous大而危险。根据第一段的第六句The other large animals can’t eat them because they can jump very high.(其他大型动物不能吃他们,因为他们可以跳得很高。)结合题意和选项可知选C。

3题意:在地球上,毒蛙是________青蛙的一种考查细节理解题。A. smallest最小的;B. biggest最大的;C. strongest最强壮的; D. weakest最弱的。根据文中最后一段倒数第五句The Gold Frog and the Poison Frog are the smallest frogs in the world.(黄金蛙和蛙是世界上最小的青蛙。)可知选A。

4题意:带下划线的单词“times”在汉语中是什么意思?The Australian Rocket Frog can even jump over 2m, which is 50 times its body length(5.5cm).意思是“澳大利亚火箭青蛙甚至可以跳过2M,这是身体的50倍长(5.5cm)。”根据句意和语境可知times是倍数的意思。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
It's not WASTE until it is WASTED!

With the World Environment Day coming, our school is now requiring every student to form a habit of sorting the waste. Here in our schoolyard we lay four different colors of rubbish bins for different kinds of rubbish. The red is for harmful waste; the blue is for waste that can be recycled (循环再用); the green is for kitchen waste; the yellow is for other waste.

The followings are some instructions for you.
Glass: Empty bottles without caps can be recycled to make new glass bottles.
Warning: Mirrors and light bulbs (电灯泡) must not be included in the glass waste.
Paper: Newspapers, magazines, boxes must be clean enough to be recycled. Warning: Paper tissues (餐纸) and wall paper are not recyclable as paper and should be kept separately.
PMD waste: Packaging made of Plastic or Metal and Drink boxes are used to make new packaging.
Warning: Plastic pots (e.g. yoghurt pots), plastic bags must not be included with the PMD waste.
Harmful waste: out-of-date drugs, used batteries(电池), paint and oil …
Besides, if you don't need your old bikes at all, our school volunteers will collect them. We're going to fix them up and then give them away to kids who don't have enough money for a bike.
To find out more about recycling, you can visit our school website.
(1)According to the passage, __________ different colors of rubbish bins are laid in the schoolyard.
A.4
B.5
C.6
D.7
(2)The fish bones (骨) should be thrown in the __________ bin.
A.red
B.green
C.blue
D.yellow
(3)From the passage, we can see that __________ are harmful to the environment.
A.paper tissues
B.empty bottles
C.drink boxes
D.out-of-date drugs
(4)If you give your old bike to the volunteers, it will be __________.
A.sold to collect money for the poor kids
B.fixed up and given back to you for free
C.fixed up and given away to the poor kids
D.given away immediately to the poor kids
(5)The main purpose of this passage is ________.
A.to look for volunteers for waste sorting
B.to introduce waste sorting to the students
C.to introduce the World Environment Day
D.to advertise glass, paper and plastic products

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网