题目内容

【题目】 Being safe in your everyday life needs knowledge(知识). If you remember the following information, your life will be much safer.

Always notice the environment around you. You shouldn’t walk alone outside. Make sure where the public phones are. If anything dangerous happens, you can find them easily.

Your bag should be carried towards the front of your body instead of putting on your back. When a bus is full of people, it is easy enough for a thief to take away the things in the bag on your back.

If you are followed by someone you don’t know, cross the street and go to the other way, let the person understand that you know he or she is after you. Next, don’t go home at once. You are safer in the street than you are alone in your home or in a lift.

If you have to take a bus to a place far away, try to get to the stop a few minutes earlier before the bus leaves. This stops other people from studying you. On the bus, don’t sit alone. Sit behind the driver or with other people. Don’t sleep.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1Which of the following is NOT safe when you are out?

A.Go home alone late at night.

B.Make sure where the public phones are.

C.Don’t get to the bus stop too early.

D.Always notice the environment around you.

2You’d better put your bag _______ when there are too many people on a bus.

A.on your backB.beside youC.in front of youD.behind the driver

3When you are followed by someone on your way home, you should _______ to make yourself safe.

A.run home as quickly as possible

B.find a lift and go in

C.cross the street and go to the other way

D.turn back and walk towards him or her at once

4When you take a bus alone, it’s safe for you _______.

A.to get off the bus at once

B.to call your friends

C.to talk with the driver

D.to sit behind the driver or with other people, but not to sleep

5What can you learn from the passage?

A.How to use the public phones.

B.How to be safe in your everyday life.

C.How to cross the street.

D.How to notice the environment around you.

【答案】

1A

2C

3C

4D

5B

【解析】

我们都知道“安全第一”,在我们的生活中保证安全需要具备一些这方面的知识。短文中给我们介绍了我们需要注意的一些事情,记住他们,我们的生活会更安全。

1细节理解题。根据短文第二段You shouldn't walk alone outside.可知,作者建议我们不应该独自外出,更何况是晚上,故A选项是不安全的做法,选A

2细节理解题。根据文章给出的第二个建议Your bag should be carried towards the front of your body instead of putting on your back.可知,书包应该背在前面而不是后面。由此可知应选C

3细节理解题。根据文章给出的第三个建议If you are followed by someone you don't know, cross the street and go to the other way可知,如果被不认识的人跟踪,穿过大街,走另一条路。由此可知应选C

4细节理解题。根据文章给出的第四个建议On the bus, don't sit alone. Sit behind the driver or with other people. Don't sleep.可知,在公交车上,不要单独坐,坐在司机的后面或其他人的旁边,不要睡觉。由此可知应选D

5主旨大意题。根据文意和短文第一段If you remember the following information, your life will be much safer.可知,文章介绍的是一些日常生活中需要注意的安全知识,了解它们,可以使我们更加安全。由此可知应选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 On the first day of my 11th grade, I wasn’t excited when I looked at my timetable and saw “Biology II-Robin Haworth, Rom 301”. I had never liked biology and I found it ______. After I entered the room, I took a seat in the very back and waited for my new teacher. The bell rang and Mrs. Haworth entered the classroom. She began to tell us how her class was going to be difficult and that if we couldn’t take the ______, she would gladly let us leave.

The class required lots of ______. This was especially hard for me because I was balancing a new school with a new part-time job. My grades soon began to ______. Just as I began to get a D, Mrs. Haworth asked me what was up. I told her about the difficulty I was having. She listened to me and I knew she truly ______ my life and my problems. She told me that she understood me but that I needed to learn how to manage my time better. Mrs. Haworth greatly ______ my ability by helping me learn to solve my problems by myself. If I got a C in a test, she would ask me to deal with the ______ I missed and tell her why. She ______ increased my grades but taught me how to study harder. I got to know that if I had done my best for the first time I did it, I wouldn’t have so many ______. And after many trials, my grades became better.

I had never had an adult who opened up to me and ______ me as her equal. Over the past years she has taught me that if I want to be excellent, I am the one who can make that happen.

1A.amazingB.practicalC.boringD.important

2A.experienceB.challengeC.educationD.value

3A.competitionB.attentionC.conversationD.creation

4A.fallB.changeC.improveD.miss

5A.cheered forB.cared aboutC.looked afterD.believed in

6A.supportedB.influencedC.developedD.displayed

7A.otherB.othersC.anotherD.ones

8A.evenB.everC.sometimesD.never

9A.businessB.mysteriesC.differencesD.mistakes

10A.calledB.foundC.treatedD.needed

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网