题目内容
【题目】任务型阅读) 以下是来自 Sandra Bolen的一篇文章。请你仔细阅读,为该文章配上合适的题目,并 为文中各段找到恰当的小标题。
【1】
Sandra Bolen
【2】
We all have dreams, but some people actually make their dreams come true. Their secret! They stop dreaming, and they take steps to reach the life goal.
【3】
Maybe your dream is to become a doctor. Start by thinking about small goals for yourself. Ask, "What can I do today?" You can't start medical school today, but you can write e-mails and make phone calls to get information about medical schools. Make a list of schools to call, and then call a few of them every day.
【4】
Another good idea is talking to people who are doing your dream job. Do you dream about having your own restaurant? Go to your favorite restaurant and ask the owner lots of questions. You may learn from their experiences.
【5】
What do you need for your dream? Tell friends and family members. Many of them can help you, For example, you want to become an artist. You need a lot of cheap paper of drawing. Maybe your friend’s brother throws away a lot of big paper at his office.
A. Start Today
B. Ask for help
C. Find Your Dream
D. Learn From Other People
E. From Dream to Real Life
【答案】
【1】C
【2】E
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
本文讲追寻自己的梦想,作者分段落分点给人们实现自己愿望的建议。
【1】主旨大意题。本文主题是梦想,所以文章开头可以直接明确寻找梦想,所以选C。
【2】细节理解题。根据文中We all have dreams, but some people actually make their dreams come true. 我们都有梦想,但是一些人已经实现了他们的梦想和They stop dreaming, and they take steps to reach the life goal他们停止做梦,并采取措施实现人生目标。可知选择E。
【3】细节理解题。根据文中What can I do today?今天能做什么?可知,这里应该选择A。
【4】细节理解题。根据文中learn from their experiences.从别人经验中学习。可知,应该选择D。
【5】细节理解题。根据文中Tell friends and family members. Many of them can help you,家人朋友也许会帮助你。故选B。