题目内容

【题目】 Have you ever heard of the satellite(卫星) called the Early Bird, which was built by a group of scientists from 14 countries? Up till now dozens of satellites have been put into _________and they help people in many ways.

You can speak to people on the other side of the world over the telephone with the help of a satellite. They can help to take the photos of the earth and other _________. Some pictures taken by the satellites show us the right places where different metals can be _________. They can also tell the difference between healthy plants and poor ones. This is a great _________to the scientists who work in the forests and in agriculture(农业).

Satellites are quite useful in our daily life. For example, satellites for _________ are used to send radio and TV programs from one part of the world to another. It is the satellites that make our world seem _________.

A number of research stations have been set up to study the outer space. In the past, it was difficult for the scientists to get a _________picture of space because of the dusty air, _________ satellites make it easier. They are being used more and more to _________ information about space just like _________between space and men.

1A.roomB.earthC.spaceD.air

2A.moonB.starsC.sunD.sky

3A.foundB.madeC.lostD.put

4A.discoveryB.wonderC.interestD.help

5A.weatherB.communicationC.computerD.traveling

6A.biggerB.longerC.smallerD.shorter

7A.cleanB.clearC.completeD.fresh

8A.butB.whenC.andD.so

9A.collectB.makeC.hideD.know

10A.linesB.trafficC.holesD.bridges

【答案】

1C

2B

3A

4D

5B

6C

7B

8A

9A

10D

【解析】

到目前为止已经有很多的卫星被发射到太空中,他们帮助收集各种信息,帮着我们更好的了解外太空,它就像桥梁一样,把我们和太空联系到了一起。

1句意:到目前为止,许多卫星已经被放到太空中,他们在很多方面帮助人类。

room房间;earth地球;space太空;air空气。根据上下文以及常识可知,卫星是发射到太空的。故选C

2句意:他们能够帮助给地球和其他星球拍照。

moon月亮;stars星球;sun太阳;sky天空。other表示其他的。moonsun都只有一个,前面不能用other修饰。other后接的名词与earth属于同类。故选B

3句意:卫星拍的一些照片向我们展示了能够发现不同金属的地方在哪里。

found发现;made制造;lost丢失;put放在。此空是被动语态,修饰metals。金属是自然中存在的事物,只能是发现。故选A

4句意:这对于那些工作在林业和农业的科学家是很大的帮助。

discovery发现;wonder好奇;interest感兴趣;help帮助。根据They can also tell the difference between healthy plants and poor ones.可知卫星能够发现健康的植物和不健康的之间的差别。这件关于植物的事对农林的科学家是一种帮助。故选D

5句意:例如,用于通讯的卫星被用于将无线电设备和电视节目从地球的一个地方发送到另一个地方。

weather天气;communication通信;computer电脑;traveling旅行。根据send radio and TV programs可知是用于通信的卫星。故选B

6句意:是卫星让我们的世界看起来更小了。

bigger更大;longer更长;smaller更小;shorter更短。根据上句from one part of the world to another.卫星能将节目从地球的一个地方发送到另一个地方可知,它让我们之间距离缩短了,也就是说地球变小了。故选C

7句意:在过去,由于多尘空气导致想拍一张太空清晰的照片很困难。

clean干净的;clear清晰地;complete完整的;fresh新鲜的。根据because of the dusty air可知由于空气中都是灰尘,因此很难拍一张清晰的照片。故选B

8句意:但是卫星让它变得更容易了。

but但是;when……时;and和;so因此。空前表示很难拍出一张清晰的照片,空后表示卫星让这件事变得更容易,上下句存在转折关系。故选A

9句意:卫星现在越来越多的被用来收集关于太空的信息……

collect收集;make使;hide隐藏;know知道。collect information表示 收集信息,与文章内容相符。故选A

10句意:卫星现在越来越多的被用来收集关于太空的信息,就像太空与人类之间的桥梁。

lines线;traffic交通;holes洞;bridges桥。根据全文内容,卫星可以把太空中的事物传送给人类,这让人类和太空之间有了联系,这种联系就像是桥梁的作用,把我们和太空连到一起。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】短文54

Ways to Increase Your Confidence

There are some ways you can use to increase your self-confidence. Some of them you'll need to practice a lot before they start to work. It's like playing the guitar or soccer. They might not work too well the first or second time you try them. But as you do them, you build a deeper confidence in yourself.

1

Exercise will improve your confidence and your way of looking at life. Plus, being healthy and looking better can also help you feel more confident.

Create something.

Everyone is a creative(有创造力的) person. Rediscovering your creativity is a good way to improve your confidence in yourself. Creating something is a wonderful but not always easy experience. But when you're done, you not only feel good about yourself. 2

Use your body.

If you start to walk fast you'll soon start to feel nervous. If you start to walk slower you'll soon start to feel more relaxed. To feel more confident, use your body in a more confident way. 3 Learn how confident people around you or on the TV use their bodies.

Compare yourself to yourself.

This will take away a lot of unnecessary pain in your life. 4 Compare yourself to yourself. Improve yourself and see how you grow and become a more successful, more confident and happier person.

A. Take exercise.

B. Take it into the future.

C. Walk, sit, stand and move in a more confident way.

D. Sometimes you will also discover new parts of yourself.

E. Pay attention to yourself, not the other people around you.

【题目】 Some people wonder why countries spend millions of dollars on space projects. They want to know how space research helps people on Earth. Actually, space technology helps people on Earth every day. This is called “spinoff technology”. Spinoff technology is space technology that is now used on Earth.

In early space programs, such as the Apollo missions(任务) of the 1960s and 1970s, and in the space shuttle missions today, scientists developed objects for the astronauts to use on the moon and in space. We now use some of these objects every day. For example, we have Quartz clocks and watches with an accuracy of one minute a year. We purify the water we drink with a water filter(过滤器) designed for the astronauts' use in space. The cordless, hand-held tools we use in our homes, such as cleaners, flashlights, drills, and irons came from the technology of these early space programs.

On cold winter days, we can stay warm with battery - operated shoes and socks, and insulated(绝缘的) coats and jackets. All of these clothes are similar to the spacesuit designs that keep astronauts comfortable in the temperatures of the moon, and are spinoffs from space technology.

These products are only a few examples of the many ways space technology helps us in our everyday life. No one knows how new spinoff technology from the International Space Station will help us in the future.

1Which of the following is NOT a spinoff?

A.Water filtersB.Quartz watchesC.Battery- operated socksD.Spacesuits worn by astronauts

2The underlined part “purify the water” probably means “make the water ”.

A.lightB.cleanC.brightD.warm

3Which of the following is the best title of the passage?

A.Future of Space TechnologyB.History of SpinoffsC.Spinoff Technology D.Space Projects

4From the passage, we can infer(推断) that the writer .

A.believes that space technology will be widely used on Earth

B.doubts if spinoffs have any good effect on human beings

C.agrees to do more research on spinoff technology

D.suggests using more spinoffs in our daily life

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网