题目内容
【题目】My grandma had a wonderful day yesterday at my mom’s house for Thanksgiving. She didn’t remember our names or the last time we were all together. She asked us a million questions, most repeating from just moments ago. What my grandma did know at that point was love. The whole family were focused on her laugh and her smile.
Grandma raised all of us. She let us ride mattresses (床垫) down the stairs, ski on the little hill in her backyard. and watch movies at late night. She taught all 9 grandkids how to swim in the pool. She taught us how to be creative, make Christmas cookies, and help those less fortunate (幸运的 ) than us. It’s hard to believe that she doesn’t remember our names or other children’s. But for her sake it’s all OK. I tell her that it’s just all right and that’s how it’s supposed to be. As long as she’s happy, the memory doesn’t need to be here.
There’s one name she does remember, though. She called him by his name: Charlie. Her Charlie. We miss what my grandma used to be and we miss her Charlie. But yesterday was a wonderful day for us. We had her laugh and through that laugh and the way she said his name, we had grandpa there too.
【1】What does the underlined word "raised" mean in Chinese?
A. 筹集 B. 抚养 C. 支持 D. 捐助
【2】Grandma taught the kids the following things EXCEPT ______.
A. how to swim in the pool
B. how to be creative and make Christmas cookies
C. how to help those less fortunate than them
D. how ot get on well with other children
【3】What’s the writer’s attitude(态度) towards his grandma?
A. He didn’t care about his grandma.
B. He was worried about his grandma.
C. He was thankful to his grandma.
D. He was angry with his grandma.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【解析】
短文大意:本文描述的是和奶奶一起过感恩节的情景,年迈的奶奶老是重复问同样的问题,甚至忘记了我们所有人的名字,但她把我们抚养长大,教我们做人,我们都很感激奶奶。
【1】题意:加下划线的词“raised”在汉语中是什么意思?考查词义理解题。根据本段内容,讲的是奶奶教给我们的一些事情(滑雪、游泳、有创造力等),可知“抚养”符合句意,故选B。
【2】题意:奶奶教了孩子们以下的东西,除了 。考查细节理解题。根据Grandma raised all of us. She let us ride mattresses (床垫) down the stairs, ski on the little hill in her backyard. and watch movies at late night. She taught all 9 grandkids how to swim in the pool. She taught us how to be creative, make Christmas cookies, and help those less fortunate than us. 奶奶教给我们怎么游泳、做圣诞饼干、帮助那些比我们更不幸的人,可知ABC都是,故选D。
【3】题意:作者对他奶奶的态度是什么?考查细节判断题。A. He didn’t care about his grandma. 他不关心他的祖母。B. He was worried about his grandma.他很担心他的奶奶。C. He was thankful to his grandma.他感谢他的祖母。D. He was angry with his grandma.他对他的奶奶很生气。根据短文内容,表达的是对奶奶的感恩之情,结合句子We miss what my grandma used to be and we miss her Charlie.,可知选C。