题目内容
【题目】Using social media(社交媒体)to post photos is pretty new. Facebook did not start until 2004. Instagram started in 2010. It was not until 2013 that the Oxford English language dictionary added the term“selfie”. The meaning of“selfie is“a photograph that one has taken of oneself.”
Why do people take“selfies”? Researchers at Syracuse University in New York tried to answer that question. They came up with some surprising answers.
People who post selfies and use editing softwares to make themselves look better show behaviors connected to narcissism(自恋), the Syracuse researchers said. Narcissists are people who think very highly of themselves, especially how they look.
Ji Won Kim, who worked on the study, said social media can be superficial. By superficial, she means social media is mostly used by people to share unimportant information about their lives -not deeply personal issues.
_____________. People who post group selfies show a need for popularity and a need to belong to a group, the Syracuse University research found.
Other findings from the study include: There are no main differences on how often men and women post selfies and how often they use editing softwares like Meitu. But men who post selfies show more of a need than women who post selfies.
Another researcher Makana Chock also worked on the study. She said selfies should not be seen as completely negative. She said some people feel “peer pressure”(同伴压力)to post selfies. And some follow the popular belief that if there is no picture of an event or experience, it did not really happen.
【1】Theunderlinedword“superficial”inParagraph4means“_______”inChinese.
A. 草率的 B. 表面的 C. 重要的 D. 积极的
【2】AccordingtoMakanaChock,peoplepostselfiesto__________.
A. thinkhighlyofthemselves B. showaneedforpopularity
C. giveotherspressure D. tellothersitreallyhappened
【3】WhichofthefollowingisthebestfortheblankinParagraph5?
A. Weneedtocommunicatewithothersbypostingselfies
B. Peoplealsopostselfiestosharefeelingswithfriends
C. Thereareotherreasonswhypeoplepostselfies
D. Postingselfiesisreallynecessaryinourdailylife
【4】Ifweputthepassageintothreeparts,whichofthefollowingisthebest?
(①=Para.1;②=Para.2;③=Para.3;④=Para.4;…)
A. ①②;③④;⑤⑥⑦ B. ①;②③④⑤;⑥⑦
C. ①②③;④⑤;⑥⑦ D. ①②;③④⑤;⑥⑦
【答案】
【1】 B
【2】 B
【3】 C
【4】 B
【解析】
近年来,在网络社交媒体上发布自拍照变得流行。本文解释了什么叫做“自拍”,并对人们为什么会有“自拍”行为进行了深度的解释。
【1】词义猜测题。句意:第4段划线部分单词的汉语意思是什么?根据后文By superficial, she means social media is mostly used by people to share unimportant information about their lives -not deeply personal issues. “她说的表象指的是社交媒体主要是人们分享生活中的琐事的地方——并不是深刻探讨个人问题的地方。”可知superficial的含义应是“表象的,表面的”,故选B项。
【2】细节理解题。句意:根据Makana Chock的说法,人们发自拍照是为了________。A高度评价他们自己;B大众化的需要;C给其他人压力;D告诉其他人它真实发生了。根据Makana Chock的观点“不应该把发自拍看成是完全消极的事情;有些人是受到了来自“同伴的压力”而发布自拍。有些人奉行这样一种观念,如果不发图片就代表没有发生这回事。”故可知人们发自拍是一种大众化的需要,故答案应选B项。
【3】推理判断题。句意:下列哪一项最适合填在第5段的空白处?A我们需要通过发自拍来与其他人交流;B人们也通过发自拍来有朋友们分享感受;C人们发自拍有其他的原因;D发自拍在生活中真的有必要。根据后文内容People who post group selfies show a need for popularity and a need to belong to a group, the Syracuse University research found. “Syracuse大学的研究发现,人们发布集体自拍是为了满足自身受欢迎和合群的需要”。可知此处解释的是人们发自拍的其他原因,故答案应选C项。
【4】主旨归纳题。句意:如果我们把文章分为三部分,哪一项为最佳选项?根据文章内容可知:第1段讲述了牛津字典添加了网络新词Selfie“自拍”,并简单解释了“自拍”的定义;第2、3、4、5段首先提出了人们为什么要自拍的问题,紧接着又从Syracuse研究人员、Ji Won Kim、Syracuse University角度出发解释了人们自拍的原因;第6、7段内容讲述了关于自拍的其他方面的发现与研究,故B项分选最为合理,故选B项。
【题目】你将听到一篇短文,请你根据所听内容填写下面的信息卡。短文听两遍。
A story about one dollar | |
First | Sam ran into the street to buy a toy with one dollar from his 【1】. |
Next | He 【2】 a window when he played soccer with some boys. He gave his dollar to the old man in the house to pay for it. |
Then | The old man asked his name and 【3】. When having 【4】, his mother asked him to have a look at his hat. |
Finally | Sam got 【5】 dollars from the old man because his honesty. |