题目内容

【题目】 Although I have grown up, I act like a small child sometimes. I don't like growing up to be an adult.1

One day, I went to buy a Christmas card. After I went into the shop, the shopkeeper showed me where to find the cards. I met a young mother and her baby there.2The young mother passed by the shelf closely so that the little girl was able to pick up a toy. However, it seemed too difficult for the little girl to pick up a toy. Then the young mother stopped.3

The big smile on the face of the little girl made me think of my childhood. When I was a small child, my parents came along whenever I needed them. They solved almost every problem for me.4 Suddenly, the young mother's words brought me back to reality(现实)."Dear, one day, when you become an adult, I hope you can manage your own life," she said to the little girl.

The words woke me up. I was no longer a small child. I should learn to be independent and face problems bravely by myself.5

A.I seemed to get lost in that happy memory.

B.Things become more difficult in the world of adults

C.She picked up a toy for her child and made her happy.

D.And my parents would certainly be proud of me.

E.There were a lot of toys on the shelf

【答案】

1B

2E

3C

4A

5D

【解析】

本文介绍了作为一名成年人,作者不想长大,不喜欢成人的世界。圣诞节前一天,作者去商店购物,一对母女的对话让作者改变了想法。作者认为自己应该学会独立,勇敢地面对问题。这样的话父母会因此而感到骄傲。

1根据“I don't like growing up to be an adult.”我不喜欢长大成人。可知,此处应该解释为什么不想长大。因此选择Things become more difficult in the world of adults. 在成年人的世界里,事情变得更加困难。故选B

2根据“The young mother passed by the shelf closely so that the little girl was able to pick up a toy.”年轻的母亲靠近架子走,以便小女孩能拿起一个玩具。可知,此处应该提到装玩具的架子。因此选择There were a lot of toys on the shelf. 架子上有很多玩具。故选E

3根据“However, it seemed too difficult for the little girl to pick up a toy. Then the young mother stopped.”然而,小女孩似乎很难拿起玩具。然后年轻的母亲停了下来。可知,此处应该介绍年轻母亲停下来的目的。因此选择She picked up a toy for her child and made her happy. 她给孩子拿捡起一个玩具,使她高兴。故选C

4根据“Suddenly, the young mother's words brought me back to reality (现实).”突然,年轻母亲的话使我回到了现实。可知,此处应该是眼前的一切使我想起了快乐的童年。因为这位年轻母亲的话,打断了我的回忆。因此选择I seemed to get lost in that happy memory. 我似乎迷失在那段美好的回忆里。故选A

5根据“I should learn to be independent and face problems bravely by myself.”我应该学会独立,勇敢地面对问题。可知,此处是说,我现在是一位成年人了,应该学会独立,勇敢地面对问题。这样的话父母会因为我而感到骄傲。因此选择And my parents would certainly be proud of me. 我父母肯定会为我感到骄傲。故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网