题目内容

【题目】用所给单词的适当形式填空

1Thanksgiving Day ______ (celebrate) on the fourth Thursday in November.

2We should give thanks to the people for ______ (help) us

3The ______ (one) pioneers from England arrived in America by ship in the ______ (seventeen) century

4The Native Americans taught the pioneers how______ (grow) corn.

5He made a living by ______ (teach).

6There is a book ______ (lie) on the ground.

7When you are in Beijing, there are a lot of things ______ (see) and ______ (do).

【答案】

1is celebrated

2helping

3 first seventeenth

4to grow

5teaching

6lying

7 to see do

【解析】

1句意:感恩节在十一月的第四个星期四进行庆祝。

本题主要考查时态和语态。感恩节是在每一年的十一月的第四个星期四庆祝的,表示习惯性的动作,故时态用一般现在时。Thanksgiving Day与“celebrate”之间是被动关系,故用被动语态。故填:is celebrated

2句意:我们应该感谢那些帮助我们的人们。

本题主要考查动名词的用法。空前为介词for,介词是一种用来表示词与词,词与句之间的关系的词。在句中不能单独作句子成分。此处介词后面跟动名词做介词宾语。故需要将help变成动名词形式,故填:helping

3句意:17世纪,第一批来自英国的拓荒者乘船来到美国。

本题主要考查序数词的用法。根据句意可知,“第一批拓荒者”需要用序数词,one的序数词是“first”。在多少世纪需要用序数词,“seventeen”的序数词直接在词尾加th为“seventeenth”。故填:(1first 2seventeenth

4句意:印第安人教拓荒者如何种植玉米。

本题主要考查疑问词+to do的用法。根据句意。这里用疑问词+to do做宾语补足语。故填:to grow

5句意:他靠教书谋生。

本题主要考查固定搭配的用法。make a living by doing sth.意为“靠做什么谋生”。by表示方法、方式、手段或媒介。故填:teaching

6句意:地上有一本书。

本题主要考查现在分词做状语。仔细分析句子,除去空的部分,句子完整。此空的部分在句中作伴随状语。与逻辑主语book为主动关系,并且动作正在进行,故要用现在分词形式。故填:lying

7句意:当你在北京的时候,有很多事情能去看、去做。

本题主要考查动词不定式。there be +n+to+do。在这个句型中,用来修饰主语的不定式,可用主动式,也可用被动式,只是侧重点不同。用主动式做定语,重点在人。用被动式作定语,重点在物。这里指在北京,有许多事情(值得/可以)去看和去做,强调是人,故用主动。and前后需一致。故填:(1) to see (2) do。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 That morning, we noticed a cab following Sir Henry and Dr.Mortimer in London. But who?

We went to Sir Henry's hotel. Holmes asked Dr. Mortimer if anyone with a black beard lived in or near Baskerville Hall.

“Yes," said Dr.Mortimer,“Barrymore. "

“We must send a telegram to check whether Barrymore is in London or at Baskerville Hall," said Holmes.

Sir Henry said he wanted to go to Baskerville Hall.

“OK”, said Holmes. “But you mustn't go alone. Watson can go with you. "

Sir Henry and I agreed to take the 10:30 train on Saturday.

Holmes thought deeply on the way home: the story of the Hound, Sir Charles's death, the strange letter, the missing boot and the black-bearded man. He sat in his room all afternoon, smoking and thinking.

Just before dinner, a telegram arrived. It said,“Barrymore is at Baskerville Hall. "

“That becomes a dead end, Watson. We will have to look for another way to go forward.

Just then the door bell rang. It was the cab driver who drove the man with the black beard. “I got a message that you are asking for me", he said. “I've never had a complaint. I came here to ask you what you had against me! ”

“No, no, ”said Holmes.“ Instead, I'll give you money if you tell me about the man in your cab this morning. He watched this house at 10:00 and then told you to follow the two gentlemen. "

The driver looked surprised and then answered,“The man said he was a detective and that I shouldn't tell anyone about him. "

“It's serious, my friend, and you may be in trouble if you refuse to answer.”

“His name,” said the driver, “was Sherlock Holmes. "

I'd never seen Holmes more surprised. Then he laughed. “He scored against me that time, Watson. "

The driver told us everything he knew. Holmes gave him the money and sent him away. “This is a dangerous enemy, Watson.”

—Taken from The Hound of the Baskervilles

1According to the passage, the underlined phrase “dead end” in Paragraph 10 means_______.

A. Holmes wanted to give up solving the case

B. the road in front of Baskerville Hall was closed

C. the cab driver didn't find his way and turned round

D. they didn't know who the man with a black beard was

2According to the passage, we can know that the cab driver__________.

A. was as dangerous as the black-bearded man

B. received a complaint from the black-bearded man

C. didn't know why Holmes asked for him at the beginning

D. didn't tell Holmes anything about the black-bearded man

3By the sentence “He scored against me that time”, Holmes means “The man gained an advantage over me by_______.”

A. watching this house at ten o’clock

B. following Sir Henry and Dr. Mortimer

C. telling the driver his name was Holmes

D. asking the driver to keep his secret

4Which of the following is the correct order according to the passage?

a. Holmes received the telegram.

b. The cab driver came to see Holmes.

c. Watson was asked to go with Sir Henry.

d. Holmes was surprised and then laughed.

e. Watson and Sir Henry took the 10:30 train.

A. cabdeB. ceabdC. abcdeD. acebd

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网