题目内容
【题目】 Imagine if your journey to work was from your bedroom to your living room. More and more people in the UK are doing their jobs at home.
David works as an engineer in a London factory. He's been an engineer since he left school-but he is feeling less hopeful about his future. Heavy industry in the UK has almost disappeared. David also gets tired of his long train journey to work. It can take up to two hours a day.
David's wife, Helen, seldom travels to work at all. She is a writer. After she sent her children to school, she starts to work in front of her computer screen. When she finishes her books, she sends them to her director by email.
Most people in the UK, like David come(经常往返)to work, but an increasing number of people work as teleworkers.
So what are the advantages? Tele-workers can save hours by not traveling to work. "I hated my journey to work," says Helen. "Now all I have to do is to walk downstairs!" Many teleworkers say that working from home is much less stressful-good news for both workers and managers.
So is telecommuting( 远程办公)for everyone? "It, hard at first ",says Helen," because our living mom is also my office, and disciplining yourself(自我控制)to work from home can be difficult.
But overall, I love it.
【1】More and more people in the UK, doing their jobs at home.
【2】David is also interested in his long train journey to work
【3】When David's wife finishes her books, she sends them electronically to her director.
【4】Teleworkers can't save hours by working at home.
【5】The article mainly tells us a new way of working.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】B
【5】A
【解析】
文章大意:文章介绍了现在越来越多的人在家远程办公,介绍了此种工作方式的优点等。
【1】理解判断题。根据“More and more people in the UK are doing their jobs at home”. 越来越多的英国人在家里做他们的工作。可知本句叙述“More and more people in the UK, doing their jobs at home.“越来越多的英国人在家里工作。”是正确的,故答案为A。
【2】理解判断题。根据“David also gets tired of his long train journey to work”.大卫也厌倦了他上班的长途火车之旅。可知本句叙述“David is also interested in his long train journey to work“大卫也对他上班的长途火车旅行感兴趣。”是错误的,故答案为B。
【3】理解判断题。根据“When she finishes her books, she sends them to her director by email”.当她完成她的书,她把它们通过电子邮件发送给她的主管。可知本句叙述“When David's wife finishes her books, she sends them electronically to her director”.“大卫的妻子完成她的书后,就把它们用电子邮件发给她的主管。” 是正确的,故答案为A。
【4】理解判断题。根据“Tele-workers can save hours by not traveling to work”. 远程工作者可以通过不开车上班来节省时间。可知本句叙述“Teleworkers can't save hours by working at home”.“远程工作者不能通过在家工作来节省时间。” 是错误的,故答案为B。
【5】理解判断题。通读全文可知,本文主要向我们介绍了一种新的工作方式——远程办公,以及它的优点。所以本句叙述“The article mainly tells us a new way of working”.“这篇文章主要告诉我们一种新的工作方法。”是正确的,故答案为A。