题目内容

【题目】

“Happiness is not so much in having as sharing. We make a living by what we get, but we make a life by what we give. This website wouldn’t exist(存在) without your contributions(贡献). Thank you!”

The following files(文件) were upoload(上传) by teachers and language experts(专家). We thank them for contributing to the development of this website. If you decide to submit(提交) a file, please consider the following points:

First, you must register and log in.

Upload only EFL and ESL files:lesson plan, quizzes,tests…

Fill all the filed carefully. Provide a title and a description.

Only 200 kilobytes are allowed.

Examples of allowed file extensions are ‘doc’, ‘pdf’, ‘ppt’, ‘docx’, ‘docm’, ‘pps’, ‘ppts’

Upload files will await moderation before publication.

1What does the author(作者) mean in the first paragraph?

A. To have is happier than to share.

B. To share is happier than to have.

C. To make a living is happier than to make a life.

2In the second paragraph, “them” refer to()“________”.

A. Teachers

B. Language experts

C. Teachers and language experts.

3How many points do you have to follow if you want to upload a file?

A. 5 B. 6 C. 7

4This passage is taken from_________.

A. a website B. a magzine C. a book

【答案】

1B

2C

3B

4A

【解析】短文介绍了文件共享,指出分享比占有更能给人带来快乐。号召人们要积极给网站上传文件以及上传文件时需要注意的一些事项。

1细节理解题。根据“Happiness is not so much in having as sharing. We make a living by what we get, but we make a life by what we give.” 分享比占有更能给人带来快乐。我们所获得的供我们谋生之用,但我们因为给予而使得人生完整。短文介绍文件共享,第一段主要表达的就是分享比占有更开心,所以选B。

2词义猜测题。根据前面的句子The following files(文件) were upload(上传) by teachers and language experts(专家).前一句讲到这些文件由教师和语言专家们分享的,我们要感谢他们,所以他们指代的是教师和语言专家们。故答案选C。

3细节理解题。根据“please consider the following points:”后面所列举的上传所要注意的几个事项可知,一共有6点,故答案为B。

4推理推断题。根据第一段中的句子This website wouldn’t exist(存在) without your contributions. Thank you!”可知,文章讲的就是文件分享上传,所以应该是网站。 故答案选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When you watch TV programs about wild animals, it is surprising to see how an antelope can run away from a lion. In the wilderness, everyone has his own way to protect himself. Even plants have their own ways of fighting off enemies.

Over millions of years of evolution, plants have developed their own defence system(防御系统). Chemicals are wildly used for survival(生存). By making their leaves, flowers, roots and fruits distasteful or poisonous(有毒的) to enemies, plants can fight back.

One such plant is the Golden Wattle tree. The British scientist David Cameron has found when an animal eats the tree’s leaves, the amount of poison increases in the other leaves. “It’s like the damaged leaves telephoning the others telling them to fight together against the enemy, ” he said.

The tree also sends defence messages to neighboring plants by giving out a special smell. Golden Wattle trees in the surrounding 45 meters will get the message and produce more poison within 10 minutes. Now, if an enemy eats too many of the trees’ leaves, it will die.

Every species of plant or tree is good at the production of a particular set of chemicals. A herbivore that can safely eat the leaves of one tree may be poisoned by its neighbor.

In this way, plants have developed not only individual defence system, but also shared it with others. This makes it impossible for a single animal to destroy even a small area of forest.

1From the first 2 paragraphs,we can learn that________

A. plants can do nothing against their enemies.

B. Chemicals are quite useful for plants to survive.

C. An antelope can always run away from a strong lion.

D. Leaves,roots,flowers and fruits of plants are poisonous.

2If animals eat one Golden Wattle tree’s leaves,the tree can________

A. kill the animals with special smell.

B. tell other trees to come to protect it.

C. warn other trees against the animals on the phone.

D. send defence messages to the neighboring plants.

3The word “herbivore” in the 5th paragraph probably means animals which ____.

A. produce poison

B. live on small animals

C. like to eat rabbits

D. feed on plants or grass

4The last paragraph of the passsage suggests that this kind of defence system is_____

A. bad for animals

B. good for forests

C. helpful to some animals

D. harmful to forests.

5The passage is mainly about______

A. the example of protecting forests

B. the balance between animals and plants

C. the ways of plants fighting against enemies

D. the relationship between lions and antelopes

【题目】

Bike-sharing has swept across China, with an increasing number of people choosing bike riding instead of driving. The bike that the service company provides has GPS or Bluetooth on it, and those bikes can be easily unlocked with a smart phone and left anywhere in public. Bike-sharing allows people to borrow a bike from one place and return it at another place easily.

In some cities, we can see more and more people riding this kind of sharing-bikes. It’s very convenient to use the bikes if you have a smart phone. First, you have to download such an APP on your smart phone. Then what you need to do is to find a nearest bike through the APP, scan the QR code(代码) on the bike or connect your phone with the bike over a Bluetooth wireless connection. You will find the bike can be unlocked itself. Then you can enjoy your trip. What’s more, the greatest advantage of bike-sharing is that you can easily find one and never worry about where to park it. The cost of riding depends on the time that you spend. Normally, every hour you ride, you need to pay one yuan. It doesn’t cost so much, does it?

At the same time, some people park the bikes in their own homes. Besides, some people don’t value the bikes. Now service companies are trying to solve the problem like being stolen.

Technology and science have changed our social lifestyles. We have to say bike-sharing brings us more convenience without doubt. And we also hope that people can not only enjoy it but also put it to good use.

1If you want to use a sharing-bike, you must ____________ first.

A. have a smart phone and download an APP

B. download an APP and pay for the trip

C. unlock the bike and download an APP

D. find a nearest bike and borrow it from anyone

2Which of the following is NOT mentioned in this passage?

A. Bike-sharing is very cheap. B. Sharing-bikes may be stolen.

C. Sharing-bikes are easy to unlock. D. Bike-sharing is a kind of green transport.

3The writer wrote this passage in order to tell us ___________.

A. what bike--sharing is B. how to use sharing-bikes

C. disadvantages of sharing-bikes D. to call on people to make good use of sharing-bikes

4The passage probably comes from a ____________.

A. science textbook B. tourist guide

C. website news report D. restaurant menu

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网