题目内容

【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。(每空一词)

The Adventures of Tom Sawyer is a story full of fun. Tom, the m1 character of the book, is a lively and clever boy. He doesn’t like people telling him what to do, so he a2 gets into trouble. He and his best friend, Huck Finn, run away to an island in the middle of the Mississippi River. Tom has more t3, because a bad man named Injun Joe is looking for him. Later, Tom g4 away from a cave successfully with another friend, Bechy. He also finds Injun Joe’s treasure box and takes it away.

My favourite part of the book is when Tom and Huck start their adventures on the island. At first, they are h5 But they feel very sorry when they hear that everyone thinks they are d6, so they come back home. They suddenly appear at their own funeral(葬礼)in the church. Everyone is s7 to see them at first, but very pleased to find that they are alive.

The great book is m8 than an adventure story. It d9 people’s lives in the southern part of America at that time. It tells how young people grow up, how people love each other and how bad people pay for their actions. It is written in e10 English, and the dialogues sound especially real. Today, it is still read and loved by people all over the world.

【答案】

1main

2always

3trouble

4gets

5happy

6dead

7surprised

8more

9describes

10everyday

【解析】

本文主要介绍了《汤姆索亚历险记》的一些细节,作者最喜欢的部分以及作者对这本书的评价。

1

句意:Tom是这本书的主要人物。

根据常识可知,Tom是《汤姆索亚历险记》的主要角色,main主要的。故答案填main

2

句意:他不喜欢别人告诉他要做什么,所以他经常陷入麻烦之中。

联系句意他不喜欢别人告诉他要做什么,所以他经常陷入麻烦之中,可知,总是always。故答案填always

3

句意:因为有一个叫Injun Joe的坏人正在找他,所以他有更多的麻烦。

根据句意因为有一个坏人正在找他,所以他有更多的麻烦,可知,麻烦trouble不可数名词。故答案填trouble

4

句意:后来,Tom和另一个叫Bechy的朋友成功地从一个洞穴里逃离。

一般现在时。根据句意从洞穴里逃离,可知,固定搭配get away from,主语是he,动词要用三单形式。故答案填gets

5

句意:一开始,他们很开心。

联系下文“But they feel very sorry”但是他们觉得很难过,可知,他们一开始历险的时候是很开心的。开心的,形容词happy。故答案填happy

6

句意:但是当他们听说每个人都认为他们死了的时候,他们觉得很难过。

联系下文“They suddenly appear at their own funeral(葬礼)in the church.”他们突然出现在教堂的葬礼上,可知,是每个人都以为他们死了。句子成分分析,空格处缺少形容词,dead死的。故答案填dead

7

句意:一开始每个人看到他们都很吃惊。

联系上文“They suddenly appear at their own funeral(葬礼)in the church.”他们突然出现在教堂的葬礼上,可知,每个人都觉得很吃惊,句子成分分析,空格处缺少形容词,修饰人,表示吃惊的。故答案填surprised

8

句意:这本好书不仅仅是一个冒险故事。

联系下文“It d___9___ people’s lives in the southern part of America at that time.”它描述了那个时候南美人的生活,可知,它不仅仅是一个冒险故事,more than多于,超过。故答案填more

9

句意:它描述了那个时候南美人的生活。

根据句意以及首字母提示可知,它描述了那个时候南美人的生活,一般现在时,描述describe,主语是第三人称单数形式,故动词要用三单形式。故答案填describes

10

句意:它是用日常英语写的,对话听起来特别真实。

根据句意对话听起来特别真实,可知是用日常英语书写的,everyday日常的。故答案填everyday

练习册系列答案
相关题目

【题目】 假定你是李明,你的英国朋友David给你发了一封邮件,想了解一下有关寒假期间你在家进行线上学习的情况。请你认真阅读下面的邮件,并根据信中的内容和生活实际用英语回复,可以有适当的发挥。

To: liming@163.com

From: david@gmail.com

Subject: online learning

Dear Li Ming,

During the COVID-19 pandemic (大流行), a lot has happened. Many schools in my country are closed and so is mine. We have started online learning instead. I've heard you kept learning that way in the winter holiday. Could you tell me something about online learning?

●What subjects were included in your online lessons?

●How much time did you spend every day online?

●Did your teachers help a lot when you studied at home?

●What should I pay attention to when I'm taking online lessons?

I look forward to hearing from you soon.

Best wishes,

David

注意:

1、词数90左右。开头和结尾已经写好,不计入总词数;

2、回复须包括所有要点,可适当发挥,使短文连贯,通顺;

3、文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。

Dear David,

I'm very happy to hear from you. In your mail, you asked about how I studied online during the COVID-19 pandemic. I do have something to share with you.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

I hope my reply will be of some help to you.

Yours,

Li Ming

【题目】 When Tom was growing up, other kids felt sorry for him. His parents always had him doing too much housework. But when Tom was an adult, he had more job satisfaction, a better marriage (婚姻) and was healthier. Most of all, he was far happier.

These are the findings of a 40-year study that followed the lives of 456 teenage boys from Boston. The study showed that those who had worked as boys enjoyed happier and more worthwhile lives than those who had not. "Boys who worked in the home or community gained the ability to do things well and came to feel they were useful members of society," said George Vaillant, the psychologist (心理学家) who made the discovery. "And because they felt good about themselves, others felt good about them."

Vaillant's study followed these males in great detail. Interviews were repeated at ages 25, 31 and 47. Under Vaillant, the researchers compared the men's mental-health (心理健康) scores with their boyhood-activity scores. Points were awarded for part-time jobs, housework, effort in school, and ability to deal with problem.

The relationship between what the men had done as boys and how they turned out as adults was surprisingly sharp. Those who had done the most boyhood activities were twice as likely to have warm relations with different people, five times as likely to be well paid and 16 times less likely to have been out of job. The researchers also found that IQ and family social and economic class made no real difference in how the boys turned out.

1What do we knew about Tom?

A.He got little love from his parents.

B.He enjoyed his career and marriage.

C.He had few friends in his childhood.

D.He was disliked by others when young.

2Vaillant's word, in Paragraph 2 serve as ________.

A.a description of personal values and social values

B.an explanation why some boys grew into happy men

C.an example for parents' expectations of their children

D.an analysis of the relationship between work and ability

3Vaillant's team got their findings by ________.

A.studying the men's mental health

B.recording the boys' effort in school

C.comparing different sets of scores

D.deciding the men's problem-solving ability

4What does the underlined word "sharp" mean in Paragraph 4?

A.严厉的B.敏锐的C.稳定的D.明显的

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网