题目内容

【题目】What do you think Americans in the early twentieth century(1900~1927) did on weekends? What do they do on weekends now?

Then

Once upon a time, people spent lots of time at home on weekends. Then, new inventions changed the weekends.

◆People used electric(电动的) streetcars to travel in cities. On weekends, they rode the street cars to parks. Young people liked roller coasters(过山车).

◆The first movie lasted only one minute. Soon movies lasted longer. In the 1920s, movie theatres sold millions of tickets each week. In 1927, movies eventually(最终) had sound. Sometimes, people stayed at home instead, and listened to another new invention radio.

◆People in cities worked indoors during the week, so they wanted to be outdoors on weekends. Bicycling became a popular activity.

Now

With more time, money and inventions, people have much more choices.

◆They can visit large parks like Disney World and ride modern roller coasters that go higher and faster than ever before.

◆They can choose from lots of different movies at a multiplex(a building with many movie theatres) or watch a video at home.

◆Many people jog(慢跑), bicycle, work out at the gym, or play sports. Others turn on their TV and watch sports.

1 Before the early twentieth century, Americans used to spend their weekends _______.

A. outdoors B. in the theatre

C. at home D. in the park

2 What do you know about the first movie according to the passage?

A. It was interesting. B. It got longer.

C. It sold well. D.It had no sound.

3The roller coasters in America go ______ than ever before.

A. higher B.faster

C. faster and higher D. more slowly

4 The best title of the text is “_______”.

A. The Popular Activities B. The Changing Weekend

C. Much More Choices D. The New Inventions

【答案】

1C

【2】D

【3】C

【4】B

【解析】

试题分析:本文主要介绍的是美国人20世纪初度周末的情况和现在的情况。20世纪初,美国人周末会坐街车去公园,年轻人坐过山车,人们看无声电影,或在家听收音机,当时骑自行车是受欢迎的活动。现在人们有更多选择,可以选择不同类型的电影,或者在家看录像,可能会去慢跑、骑自行车或到体操房锻炼。

1.细节理解题。根据Once upon a time, people spent lots of time at home on weekends. 可知早在20世纪初之前,美国人常常呆在家里度过周末。故选C。

【2】推理判断题。根据In 1927, movies eventually(最终) had sound.可知在1927年电影才有声音,因此推断第一部电影没有声音。 故选D。

【3】细节理解题。根据 ride modern roller coasters that go higher and faster than ever before.可知现在过山车比以前跑得更高更快。故选C。

【4】标题归纳题。根据What do you think Americans in the early twentieth century(1900~1927) did on weekends? What do they do on weekends now?可知本文主要介绍的是美国人20世纪初度周末的情况和现在的情况,因此是关于美国人度周末的改变。故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网