题目内容
【题目】![]()
Emily is a housewife. She doesn't go to work. Every day, she takes her two children from home to school, or from school to home. She thinks she has to do the housework all day, so she stops the cable(有线电视). But she thinks it's fun to watch TV when she is free.
Her favorite TV show is The Life Laundry. It's very interesting. It comes on Saturday morning. It's about some common(普通的) people. In the TV show, these people like to take everything out of the house, so they can see how many things they have. They will have a look at everything and decide whether(是否) to keep(保存) it or sell it. That's funny, right? When they sell some things they don't use, the house will be more beautiful with a new coat of paint. For sure, everyone is happy to see their clean and cool home.
Antiques Roadshow is after The Life Laundry. It's really different and interesting. The Life Laundry wants you to clean out your things, but Antiques Roadshow asks you to keep everything.
【1】From the passage, we know Emily ________.
A.has a daughter and a sonB.likes working in the school
C.is busy with the housework every dayD.watches TV at home all day
【2】The underlined word “It” refers to(指)“________”.
A.the TV showB.the houseworkC.the schoolD.the son
【3】People take everything out of the house because ________.
A.it is sunny at that timeB.they want to sell them
C.their things are uselessD.they can see their things well
【4】We can learn that ________.
A.The Life Laundry is on Saturday morning
B.Emily is a TV star in the show The Life Laundry
C.Antiques Roadshow is a boring story
D.Emily always watches TV with her children
【5】The passage is mainly(主要) about ________.
A.Emily's lifeB.Emily's favorite TV shows
C.Emily's childrenD.children's weekends
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
这篇短文主要讲述了家庭主妇Emily每天忙完家务后,爱看两个电视节目。
【1】细节理解。根据文中Every day, she takes her two children from home to school, or from school to home. She thinks she has to do the housework all day可知,她整天忙着做家务。故选C。
【2】词句猜测。根据上文Her favorite TV show is The Life Laundry. It's very interesting.可知她最喜欢的电视节目是生活洗衣店。很有趣。可知下文中it指的是“电视节目”。故选A。
【3】细节理解。根据文中In the TV show, these people like to take everything out of the house, so they can see how many things they have.可知,在电视节目中,这些人喜欢把家里的东西都拿出来,这样他们就能看到他们有多少东西。故选D。
【4】细节理解。根据文中Her favorite TV show is The Life Laundry. It's very interesting. It comes on Saturday morning.可知,生活洗衣店在星期六早上。故选A。
【5】主旨大意。同读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了家庭主妇Emily每天忙完家务后,爱看两个电视节目。故选B。
这篇短文主要讲述了家庭主妇Emily每天忙完家务后,爱看两个电视节目。短文主题明确、突出,线索也非常清楚,比较有利于学生们的做题。后面的题目设置包括细节理解、词义猜测和主旨大意题。细节题都可以在短文中寻找到相关信息去作答,例如第4小题,考查细节理解。根据文中Her favorite TV show is The Life Laundry. It's very interesting. It comes on Saturday morning.可知,生活洗衣店在星期六早上。故选A。