题目内容
【题目】 A study led by the Barcelona Institute for Global Health shows for the first time that exposure(接触)to green space during childhood may have beneficial(有益的)effects on brain development.
The study was performed among 253 schoolchildren from the BREATHE project in Barcelona (Spain). Lifelong exposure to green space in the living places was recorded—using the satellite—based information on the children's addresses from birth up through to the time of the study. Brain structure was studied using 3D MRI(核磁共振图像). Working memory and inattentiveness were graded with computers.
The primary schoolchildren who have been raised in homes surrounded by more greenspace tend to present with larger volumes of white and grey matter in certain areas of the brain. These differences are connected with beneficial effects on cognitive function(认知功能). Moreover, larger volumes of white and grey matter might lead to better working memory and less inattentiveness.
"This is the first study that shows the connection between long—term exposure to green space and brain structure." Says, the leading researcher of the study, "Our findings suggest that exposure to green space early in life could result in beneficial structural changes in the brain. It also shows the lasting effects of early life exposure to greenness on our health."
This study also suggests that it is beneficial to increase greenness in cities. Green space can provide children with chances for psychological restoration(心理康复)and prompt important exercises in discovery, creativity and risk taking. These exercises in turn positively(肯定地)influence different aspects of brain development. What's more, greener areas often have lower levels of air pollution, which could bring indirect benefits for brain development.
Anyway, further studies are needed to prove the findings in other populations, settings and climates. And researchers need to examine differences according to the nature and quality of green space.
【1】The second paragraph is mainly about ________.
A.how the study was carried outB.what was recorded in the study
C.how long the study lastedD.who took part in the study
【2】The word "prompt" in Paragraph 5 probably means " ________".
A.controlB.encourageC.balanceD.change
【3】What can we learn from the passage?
A.Working memory influences white and grey matter in the brain.
B.Dr. Dadvand stressed the importance of changing the environment.
C.This study proved the influence of greenness on populations outside of Spain.
D.Larger volumes of white and grey matter might lead to better working memory.
【4】What is the best title of the passage?
A.The greener space children grow up in, the longer they live.
B.Growing up in the green area may do good to brain development.
C.Early life exposure to greenness may have lasting effects on health.
D.More outdoor green space leads to a greater increase in inattentiveness.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】
本文是篇科普文章,主要讲述了绿色空间对大脑认知的影响。巴塞罗那全球健康研究所通过对在校学生的调查发现,在生活中多接触绿色空间,对学生的认知功能有积极影响,并且能增强工作记忆,减轻注意力不集中的问题。
【1】主旨大意题。根据第二段第一句“The study was performed among 253 schoolchildren from the BREATHE project in Barcelona (Spain).”并结合该段内容,可知该段主要介绍这项研究是如何进行的。故选A。
【2】词义猜测题。根据“prompt”所在句句意,可知prompt的感情色彩应是正面积极的。control控制;encourage鼓励,促进;balance平衡;change改变,其中只有encourage的感情色彩是正面的。故选B。
【3】推理判断题。根据第三段最后一句“larger volumes of white and grey matter might lead to better working memory and less inattentiveness.”,可知大量的白质和灰质可能会导致更好的工作记忆和更少的注意力不集中。故选D。
【4】最佳标题题。通读全文,可知文章主要讲述绿色空间对大脑的影响,同时提到绿色空间和大脑的只有B选项。故选B。
【题目】 我校和英国博航特学校(Bohunt School)缔结为“友好学校”,为传播祖国文化,增进国际理解,共建中西方跨文化交流平台,学校决定举行与友好学校的书、画、通信活动。请你(Wang Ming)根据下表信息给你的英国友好学校的笔友John写一封信,介绍有关情况。
家乡 | 泰州,一个现代化的小城市;空气清新,鸟语花香;近来发展迅速,人们过着幸福的生活。 | |
学校 | 校园环境 | 校园(campus) 宁静而美丽,教室宽敞明亮,是学习的好地方。 |
学习生活 | 有大量的时间进行课外活动,学生积极参加各种课外活动。学校生活丰富多彩。 | |
老师学生 | (自己发挥2句) | |
我 | 兴趣爱好 | 旅游:上周,参加我们学校去世界公园的郊游,在一天之内看到世界的主要景点感到很兴奋。 DIY:对DIY着迷,阅读了很多有关DIY的书。喜欢修理东西和装饰房子,喜欢用当季水果做成水果沙拉。 |
梦想 | (自己发挥2句) | |
要求:
1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2)必须包括表格中所有的相关信息,并适当发挥;
3)词数:100词左右(开头已给出,不计入总词数);
Dear John,
I am a Chinese boy named Wang Ming. I am in Grade 9 now. I am happy to be your pen-friend. It’s my pleasure to introduce my hometown, my school and myself to you.
Welcome to China! I am looking forward to hearing from you.
Yours faithfully,
Wang Ming