题目内容
| Title | Time | Event |
| Grandmother Student | today | An 83—year—old great grandmother received a bachelor’s degree(学士学位) from South—Eastern University today, more than 50 years after she took her first college course. |
| Early Spring Storm | last night | An early spring heavy snow dumped 18 inches of snow on the city in less than six hours last night. |
| Two Men Win Freedom | today | Two men picked up for disorderly conduct(不法行为)won their freedom today when they helped police officers save 20 persons from burning North Side apartment building. |
| Henley Street Bridge Closed | On Friday | The Henley Street Bridge over the Tennessee will be closed at 8:00 on Friday, a State Highway official said today. |
| Husband Kills Wife | today | Just 15 minutes after he shot and killed his unfriendly wife , a 22-year –old truck driver jumped to his death from the State Street Bridge. |
- 1.
From the first piece of news we know that ______.
- A.it took the old woman over 50 years to study at South-Eastern University
- B.the great grandmother was the oldest who received a bachelor’s degree
- C.the 83-year-old woman’s story surprised everyone
- D.the 83-year-old woman has a strong will
- A.
- 2.
The underlined word “dumped” means______.
- A.fell
- B.left
- C.hit
- D.lasted
- A.
- 3.
In the third piece of news, “picked up” means ______.
- A.given a ride
- B.saved from danger
- C.freed
- D.caught
- A.
- 4.
Which of the following is right according to the last piece of news?
- A.The wife was a 22-year-old truck driver
- B.The wife was shot after her husband died
- C.Shortly after having shot his wife, the young truck driver finished himself
- D.The wife died, but the husband didn’t
- A.
- 5.
Which is TRUE according to the news above?
- A.A person who is about 70 years old can get a bachelor’s degree
- B.It never snows heavily at night in spring
- C.There were only 20 persons living in North Side apartment building
- D.Maybe today is Wednesday
- A.
DADCD
试题分析:这篇文章给我们提供了五个新闻。
1.细节题。根据第一则消息可知,一位83岁的老奶奶获得她的第一个大学学位,可知,她是一位有着坚强意志的老人。故选D
2.推断题。根据文章An early spring heavy snow dumped 18 inches of snow on the city in less than six hours last night.昨天晚上,一场初春的暴雪在不到六个小时的时间里降落了18寸的雪。dumped的意思是降落 故选A
3.推断题。根据句意:两个因为不法行为被逮捕的人,帮助警察从北边的发生火灾的公寓里救出了20个人,所以他们重获了自由。可知,picked up的意思是逮捕 故选D
4.细节题。根据文章最后一个消息可知,一个22岁的卡车司机杀死了自己的妻子,15分钟之后跳河自杀了。故选C
5.推断题。从文章并不能推断出一个70岁的老人能够获得学士学位,故A错误;从文章第二个新闻并不能推断出在春天的晚上从来不下大雪。故B错误。从文章第三个新闻并不能推断出只有20个人从火灾中得救。故C错误。故选D
考点:广告布告类说明文
点评:本文短小精炼,信息点集中。此类文章的阅读一定要对文章仔细的阅读理解每句话的意思,在答题的过程中带着问题在文章中找到相对应的答案,即可答出。
试题分析:这篇文章给我们提供了五个新闻。
1.细节题。根据第一则消息可知,一位83岁的老奶奶获得她的第一个大学学位,可知,她是一位有着坚强意志的老人。故选D
2.推断题。根据文章An early spring heavy snow dumped 18 inches of snow on the city in less than six hours last night.昨天晚上,一场初春的暴雪在不到六个小时的时间里降落了18寸的雪。dumped的意思是降落 故选A
3.推断题。根据句意:两个因为不法行为被逮捕的人,帮助警察从北边的发生火灾的公寓里救出了20个人,所以他们重获了自由。可知,picked up的意思是逮捕 故选D
4.细节题。根据文章最后一个消息可知,一个22岁的卡车司机杀死了自己的妻子,15分钟之后跳河自杀了。故选C
5.推断题。从文章并不能推断出一个70岁的老人能够获得学士学位,故A错误;从文章第二个新闻并不能推断出在春天的晚上从来不下大雪。故B错误。从文章第三个新闻并不能推断出只有20个人从火灾中得救。故C错误。故选D
考点:广告布告类说明文
点评:本文短小精炼,信息点集中。此类文章的阅读一定要对文章仔细的阅读理解每句话的意思,在答题的过程中带着问题在文章中找到相对应的答案,即可答出。
练习册系列答案
相关题目