题目内容

【题目】Answer the questions.(根据短文内容回答下列问题。)

It was my first day in Miss Hargrove's seventh grade class. I was very anxious to fit in(适应). After the teacher introduced me to the class, I put on a smile and took my seat.Lunchtime was a pleasant surprise when the girls all crowded around my table. They were friendly, so I began to relax. My new classmates told me about the school, the teachers and the other kids. They pointed out the class nerd (书呆子): Mary Lou. She was a pretty girl with dark eyes and olive skin (橄榄色皮肤), but she wore a long skirt and an old-fashioned blouse. The girls giggled (咯咯笑) as Mary Lou walked by. She ate alone.After school, the girls invited me to join them in front of the school. We waited. Then Mary Lou came down the school steps. The girls started making fun of her. I paused, then joined right in. Mean words(坏话) fell from my lips. No one could tell I'd never done this before. The other girls started cheering for me. I pulled on Mary Lou's backpack(背包) and then pushed her. Her backpack broke. She fell. Everyone was laughing. I fit in.I was not proud. If you've ever picked a wing off a butterfly, you know how I felt.Mary Lou got up, gathered her books and left without saying anything.I turned to leave with my laughing friends and noticed a man standing beside his car. He must have been Mary Lou's father — he had the same olive skin, dark hair and handsome features (容貌). He watched the lonely girl walk toward him. His eyes shone with sadness and pride. As I passed, he looked at me in silence with burning tears that reminded me of my shame.I never again hurt someone for my own gain.

1Which grade was the writer in?

___________________________________________________________________________

2What did Mary Lou look like?

___________________________________________________________________________

3When did the girls make fun of Mary?

__________________________________________________________________________.

4What did Mary do after she fell?

_________________________________________________________________________.

5Who was the man standing beside a car?

__________________________________________________________________________.

6How did the writer feel after she hurt Mary?

___________________________________________________________________________

【答案】

1She was in Grade Seven.

2She was a pretty girl with dark eyes and olive skin.

3They made fun of Mary after school.

4She got up, gathered her books and left without saying anything.

5Maybe he was May’s father.

6She felt shamed.

【解析】

短文大意:本文是记叙文,作者回忆了七年级时,为了融入班级和班里的几个坏女孩一起捉弄一个老实女生的往事,意识到自己的错误,作者深感羞愧,发誓永远不再为了自己的利益伤害别人。

1题意:作者在几年级?考查细节理解。根据It was my first day in Miss Hargrove's seventh grade class.可知上七年级,故填She was in Grade Seven.

2题意:玛丽·卢长什么样?考查细节理解。根据They pointed out the class nerd: Mary Lou. She was a pretty girl with dark eyes and olive skin, but she wore a long skirt and an old-fashioned blouse.可知她是一个漂亮的女孩,有着黑色的眼睛和橄榄色的皮肤,故填She was a pretty girl with dark eyes and olive skin.

3题意:女孩们什么时候取笑玛丽的?考查细节理解。根据After school, the girls invited me to join them in front of the school. We waited. Then Mary Lou came down the school steps. The girls started making fun of her.可知她们在放学后捉弄玛丽,故填They made fun of Mary after school.

4题意:玛丽跌倒后做了什么?考查细节理解。根据Mary Lou got up, gathered her books and left without saying anything.可知玛丽·卢站起来,拿起她的书,一言不发地离开了,故填She got up, gathered her books and left without saying anything.

5题意:站在汽车旁边的那个人是谁?考查细节理解。根据He must have been Mary Lou's father he had the same olive skin, dark hair and handsome features.可知可能是她的父亲,故填Maybe he was May’s father.

6题意:作者在伤害玛丽之后感觉如何?考查细节理解。根据As I passed, he looked at me in silence with burning tears that reminded me of my shame.可知作者感到了羞愧,故填She felt shamed.

阅读短文回答问题,即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,组织语言回答问题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Kaizhou is my friend's hometown. It's in Chongqing. There are many places of interest there. When my friend Li Hai invited Jane and me__there last month, I was really excited.

Fist we went to Wanghou__. It took us only three hours to get there. When we landed(着陆)safely, it was 10: 00 in the morning. Then we took a taxi to Kaizhou. We met Li Hai in a station and found a nice___to live in, the conditions were very good.

The next early morming, we had a big __. Then we went to the Hanfeng Lake by bus. The Hanfeng Lake was__a beautiful lake that we like it soon. The water was clear and we could see many kinds of fishes swimming in it. Trees were green and birds were singing.

On the second day, we visited the Liu Bocheng Memorial(纪念馆), It's__for our national hero, Liu Bocheng. There were so many people that we couldnt find a proper place to__photos.

On the third day, we climbed the Mount Xuebao. Air there was__than that in some cities. The air made us feel very comfortable. And we enjoyed wild mushroom(野生蘑菇)soup. I was fond of its smell and taste, so I bought two bags of dry wild mushroom ___my parents.

The ___trip gave me many surprises. I'm looking forward to traveling there again.

1A. to goB. to go toC. goingD. went

2A. by bikeB. by busC. by trainD. by plane

3A. shopB. bankC. hotelD. hospital

4A. breadB. supperC. lunchD. breakfast

5A. veryB. soC. suchD. much

6A. interestingB. famousC. dangerousD. poor

7A. takeB. bringC. carryD. move

8A. dirtyB. freshC. dirtierD. fresher

9A. withB. forC. toD. on

10A. three-dayB. three-daysC. three daysD. three day's

【题目】 What do students often do on weekends? The answer is not the same. Some students like going out, but others like staying at home. Lucy and Lily have a lot of things to do on weekends. They usually finish their homework every Friday afternoon or evening. On Saturday mornings, Lucy has to practice running. She is in the school running team. After two hours’ practice, she feel tired. But she also feels happy because she can beat (打败) others in the team. Lily usually spends one and a half hours playing the piano. She hopes to be a famous musician in the future. On Saturday afternoons, they sometimes go to the park with their parents. There they swim and relax themselves. On Sundays they often go cycling or go mountain climbing. Sometimes they go to the beach. They like fresh air. On Sunday afternoons, they go to the movies or disco with their friends or they visit places of interest. After they get back home in the evening, they get things ready for school the next day. They always enjoy themselves on weekends.

1Lucy and Lily are on weekends.

A. busyB. freeC. angryD. unhappy

2When do Lucy and Lily do their homework?

A. On SundaysB. On Saturdays

C. On Friday morningsD. On Friday afternoons or evenings.

3What do they sometimes do on Saturdays?

A. RunB. Play the pianoC. Go to the parkD. Go cycling

4They don’t on Sundays.

A. go mountain climbingB. go to the movies

C. play baseballD. visit places of interest

5Guess! Lucy and Lily are .

A. sistersB. friendsC. teammatesD. classmates

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网