题目内容

【题目】I was quite close to my grandmother, Julia. We lived with her and then she lived with us. She was a very nice person, both kind and patient. She taught me to read and write when I was young and helped me to be interested in stories and poems.

In my mind, my grandmother was a great cook. She cooked more delicious food than anything you can eat in a restaurant today. She always cooked for family and friends.

My grandmother was also a hard-working worker both at home and at work. I can still remember the difficult time when we were very poor. At that time, my grandmother was already sixty years old but she worked in a hospital for a long time every day –not in the office but doing the cleaning outside and taking care of me at the same time while my mom was at work!

My brother and sisters also love her. We will never forget our grandmother. She is really important in our lives and is always there for all of us in one way or another. I am proud to be her grandson.

根据短文内容选择正确答案(5分):

1The writer’s grandmother taught him to when he was young.

A. read and write B. sing and dance

C. draw and sing D. play and learn

2His grandmother always made for family and friends.

A. cakes B. cardsC. clothesD. meals

3While his mom was ___ , his grandmother took care of him.

A. at homeB. at workC. out of workD. in hospital

4At the age of 60, his grandmother in a hospital for a long time every day.

A. cooked meals

B. worked in the office

C. did the cleaning

D. stayed with his mother.

5Which of the following is not TRUE?

A. His grandmother was hard-working.

B. Her grandchildren all loved her.

C. His grandmother could read.

D. His grandmother worked in a hospital for taking care of him.

【答案】

小题1A

小题2D

小题3B

小题4C

小题5D

【解析】

试题分析:本文叙述了作者在小的时候,是祖母来教他读书和写字,祖母为家人做饭,当作者的妈妈上班的时候,是祖母来照看自己,她60岁的时候,还在医院里上班,打扫卫生

小题1A细节理解题。根据She taught me to read and write when I was young祖母教我读书和写字,故选A。

小题2D细节理解题。根据She always cooked for family and friends.可知,祖母为我的家人和朋友做饭,故选D。

小题3B细节理解题。根据 taking care of me at the same time while my mom was at work!当他的妈妈上班的时候,他的祖母来照看他,故选B。

小题4C细节理解题。根据At that time, my grandmother was already sixty years old but she worked in a hospital for a long time every day可知,在那时祖母60岁的时候,她在医院里工作,故选C。

小题5D细节理解题。根据she worked in a hospital for a long time every day –not in the office but doing the cleaning outside and taking care of me at the same time while my mom was at work!祖母在医院里工作,不是为了照看作者,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We know exercise is important in our life. Everyone needs to do exercise. Doctors say doing sports is good for us. Sports can make our body healthy.

It’s very useful(有用) for children too. It can make children clever. This means they will do well in study and schoolwork.

There are easy ways to exercise. You can walk run or only jump. When you do exercise you need to know what you are doing. Don’t do sports too much at a time. Try all kinds of sports and look for one two or even three sports you like. You can also exercise at the gym(健身房). Exercise can be fun. It can make you happy. Friends can exercise together at a gym or they can do sports together at any place they like.

【1】Sports can ______________________.

A. make our body healthy

B. take too much of our time

C. make everyone do well at school

D. be very boring(乏味) for children

【2】Doing sports is important for children because ______________________.

A. it can help children grow fast

B. it makes children know what they are doing

C. it helps children do their schoolwork well

D. it is easy to do for children

【3】The writer(作者) thinks ______________________is easy to do.

A. playing basketball B. swimming

C. jumping D. playing football

【4】It is NOT true that ______________________.

A. everyone needs to do sports

B. doing a lot of sports at a time makes you very healthy

C. we should try all kinds of sports

D. people can do exercise at the gym or at home

【5】The text wants to tell us ______________________.

A. why and how we should do sports

B. why children need to do exercise

C. that we need to do all kinds of sports

D. that friends can do sports together

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网