题目内容

【题目】 Audrey Hepburn won an Academy Award as Best Actress for her first major American movie,Roman Holiday,which was released in 1953. But she is remembered as much for her aid work as for her acting.

Born in Belgium in 1929, Audrey’ s father was British and her mother was Dutch. Audrey was sent to live at a British school for part of her childhood. During World War II , she lived and studied in the Netherlands. Her mother thought it would be safe from German attacks. Audrey studied dance as a teenager and during college when she returned to London after the war. But she realized she wasn’ t going to be a ballerina. So she began taking acting parts in stage shows. Later she began to get small parts in movies.

But it was Audrey Hepburn’ s move to America that brought her true fame. In 1951 she played the character “Gigi” in the Broadway play of the same name to great critical praise. Two years later,RomanHolidaymade her a star at the age of 24.

Audrey made more than 25 movies. Among her most popular roles was Holly Golightly inBreakfast atTiffanysin 1961. Three years later she played Eliza Doolittle inMyFairLady. She was married two times and had one son by each husband. In 1989, the UN Children’ s Fund named Audrey a goodwill ambassador. She travelled all over the world in support of UNICEF projects. The UN agency said she was a tireless worker. She often gave 15 interviews a day to gain money and support for UNICEF projects.

Audrey Hepburn often said her loyalty to UNICEF was the result of her experiences as a child during World War . She said she knew what it was like to be starving and to be saved by international aid. She was a goodwill ambassador until her death in 1993 from colon cancer.

1Why did Audrey live and study in the Netherlands?

A.She was born there.

B.The school was better there.

C.She could stay away from war.

D.Her parents wanted her to study ballet there.

2How old wat Audrey when she acted in Breakfast at Tiffany?

A.32B.25C.24D.15

3What made Audrey work so hard to support UNICEF?

A.Her parents’ wish.B.Her love to children.

C.Her wish to be famous.D.Her own early experiences.

4We can infer from the passage that ________.

A.Audrey lived in America in the 1950s.

B.Audrey’ s parents were both British.

C.the character “Gigi” in the Broadway play was her most popular role.

D.Audrey gave up dancing when she went to college.

5________is the right order for Audrey’ s life.

She began to appear in movies.

She returned to London from the Netherlands.

She played Eliza Doolittle inMyFairLady.

She won an Academy Award as Best Actress.

She travelled all over the world in support of UNICEF projects.

A.12345B.21435

C.12435D.21345

【答案】

1C

2A

3D

4A

5B

【解析】

本文介绍著名影星Audrey Hepburn(奥黛丽·赫本)的生平事迹。1953年主演的《罗马假日》使她一举成名。从1989年直至1993年去世,赫本一直担任联合国儿童基金会的特使,为拉美和非洲儿童提供了很大帮助。

1细节理解题。题干:为什么奥黛丽生活和学习在荷兰?根据第二段的During World War II , she lived and studied in the Netherlands. Her mother thought it would be safe from German attacks.可知,她在荷兰生活和学习是为了可以远离战争。故选C

2数字计算题。题干:奥黛丽在出演《蒂凡尼的早餐》时,她多大了?根据第三段的In 1951 she played the character “Gigi” in the Broadway play of the same name to great critical praise. Two years later,RomanHolidaymade her a star at the age of 24.可知1953年,奥黛丽是24岁。根据第四段Among her most popular roles was Holly Golightly inBreakfast atTiffanysin 1961.可知1961年,奥黛丽出演的《蒂凡尼的早餐》,故当时是32岁。故选A

3细节理解题。题干:是什么让奥黛丽这么努力工作来支持联合国儿童基金会?根据最后一段第一句话Audrey Hepburn often said her loyalty to UNICEF was the result of her experiences as a child during World War .可知,奥黛丽这么努力工作来支持联合国儿童基金会是因为她在第二次世界战争中的经历。故选D

4推理判断题。题干:我们可以从这篇文章中推断出什么?A. Audrey lived in America in the 1950s.(奥黛丽20世纪50年代住在美国)。根据第三段In 1951 she played the character Gigi in the Broadway play of the same name to great critical praise. Two years later, Roman Holiday made her a star at the age of 24.可知,奥黛丽20世纪50年代在美国拍戏,故A的表述是正确的。B. Audrey’ s parents were both British.(奥黛丽的父母都是英国人)。根据第二段的第一句话Born in Belgium in 1929, Audrey’ s father was British and her mother was Dutch.可知,奥黛丽的父亲是英国人,母亲是荷兰人。故B的表述是错误的。C. the character “Gigi” in the Broadway play was her most popular role.(百老汇戏剧中的“琪琪”是她最受欢迎的角色)。根据第三段的In 1951 she played the character Gigi in the Broadway play of the same name to great critical praise. Two years later, Roman Holiday made her a star at the age of 24.可知,1951年,她在百老汇舞台剧《琪琪》中饰演的“琪琪”一角获得了评论界的好评。两年后,《罗马假日》使她在24岁时成为明星。故C的表述是错误的。D. Audrey gave up dancing when she went to college.(奥黛丽上大学时就放弃了跳舞)。根据第二段的Audrey studied dance as a teenager and during college when she returned to London after the war.可知,奥黛丽上大学时并没有放弃跳舞。故D的表述是错误的。故选A

5排列顺序题。题干:关于奥黛丽的生平事迹排列正确的是哪一个?结合文章内容During World War ll, she lived and studied in the Netherlands; In 1951she played the character" Gigi" in the Broadway play; won an Academy Award in 1953; Three years later she played Eliza Doolittle in My Fair Lady; She often gave 15interviews a day to gain money and support for UNICEF projects可知,她先从荷兰回来,第一次演电影赢得奥斯卡最佳女演员奖,在 My Fair Lady里面担任角色,周游世界支持联合国儿童基金会计划。由此判断B项顺序正确,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 An Unforgettable Day

I had mixed feelings today, nervous, worried, happy, excited...My heart went down when Miss Chen, our head teacher, said that Matthew and Beth, two students from England, would spend three months with us! I was worried that I had to speak English so much! But at the end of the school day, I was happier than I thought because the morning with them today was more enjoyable than I expected.

Today is the most unforgettable first day I have had! Matthew is fantastic! His English is clearer and easier to listen to than I thought. The other English student, Beth, is the most helpful girl I've ever met. There were lots of things to do on the first day. Beth offered to help Miss Chen put up all the notices. Of course, some of the credit(功劳)should also go to ME because I translated(翻译) some of the notices for her. Miss Chen praised us!

We finished all the preparations 10 minutes earlier than expected, then Beth and I talked for a while. Matthew sang several English songs and did some stand-up comedy at the party. We all praised him. When the bell rang to end the first school day, none of us wanted to leave.

When I went back home, I had a little headache. I have probably spoken more English today than the whole of last year.

It was really a happy day! I hope our friendship can continue, even after they go back to England!

1The writer felt _________ when he heard the news from Miss Chen.

A.excitedB.angryC.worriedD.embarrassed

2Beth helped Miss Chen with the _________.

A.comedyB.speechesC.noticesD.translation

3Matthew and Beth _________ on the first day.

A.spoke much ChineseB.got lots of praise

C.had a little headacheD.forgot to leave the school

4From the passage, we know that the writer _________.

A.caught a bad cold that dayB.went back home with Beth

C.expects to travel to EnglandD.likes the two English students

【题目】 Kwanzaa is a celebration of African American history and culture. It begins on December 26th and continues until New Year's Day, January 1st.

During the festival, a family member, usually the youngest child, lights candles in a special candle holder. Each night a candle is lit. Traditionally there are three green candles, three red candles and a central black candle. Theyrepresentthe seven Kwanzaa principles (原则). The principles are believed to play a big role in building strong, successful families, neighborhoods, etc. In the evenings, adults share stories and explain how to follow the seven principles in daily life. On the sixth day, which falls on New Year's Eve, family and friends get together to enjoy a large meal.

Kyle, a third grader, wrote this about Kwanzaa, “When we celebrate Kwanzaa, we have many people at home, light the candles, and have a nice dinner. We learn the meaning of Kwanzaa and remember family members. We say something good about them. Last year, we remembered my grandmother.”

In 1966, Dr. Karenga created Kwanzaa. He was studying the history of Africa at that time. Dr. Karenga wanted to create a holiday to bring African Americans together and celebrate their history and culture. He called the holiday “Kwanzaa”. In fact, the name comes from an African language, and it means “first fruits of the harvest (收获季节)”.

根据材料内容选择最佳答案。

1How long does the festival of Kwanzaa last every year?

A.Two days.B.Three days.C.Five days.D.Seven days.

2What color are the candles?

A.Green, black and red.B.Green, white and red.

C.Green, black and white.D.Black, white and red.

3What does the underlined word “represent” in Paragraph 2 mean in Chinese?

A.决定B.展示C.维护D.代表

4Who did Kyle remember during Kwanzaa last year?

A.His aunt.B.His father.

C.His grandmother.D.His grandfather.

5Which of the following isTRUEabout Kwanzaa?

A.It has a history of about 100 years.

B.Its name comes from an African language.

C.It is to celebrate the good harvest of the year.

D.During the festival, there's a big family dinner each night.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网