题目内容
【题目】 An Unforgettable Day
I had mixed feelings today, nervous, worried, happy, excited...My heart went down when Miss Chen, our head teacher, said that Matthew and Beth, two students from England, would spend three months with us! I was worried that I had to speak English so much! But at the end of the school day, I was happier than I thought because the morning with them today was more enjoyable than I expected.
Today is the most unforgettable first day I have had! Matthew is fantastic! His English is clearer and easier to listen to than I thought. The other English student, Beth, is the most helpful girl I've ever met. There were lots of things to do on the first day. Beth offered to help Miss Chen put up all the notices. Of course, some of the credit(功劳)should also go to ME because I translated(翻译) some of the notices for her. Miss Chen praised us!
We finished all the preparations 10 minutes earlier than expected, then Beth and I talked for a while. Matthew sang several English songs and did some stand-up comedy at the party. We all praised him. When the bell rang to end the first school day, none of us wanted to leave.
When I went back home, I had a little headache. I have probably spoken more English today than the whole of last year.
It was really a happy day! I hope our friendship can continue, even after they go back to England!
【1】The writer felt _________ when he heard the news from Miss Chen.
A.excitedB.angryC.worriedD.embarrassed
【2】Beth helped Miss Chen with the _________.
A.comedyB.speechesC.noticesD.translation
【3】Matthew and Beth _________ on the first day.
A.spoke much ChineseB.got lots of praise
C.had a little headacheD.forgot to leave the school
【4】From the passage, we know that the writer _________.
A.caught a bad cold that dayB.went back home with Beth
C.expects to travel to EnglandD.likes the two English students
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】D
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述我的班级来了两个外国学生,之前我比较担心,担心自己听不懂他们的话,但是相处了一天之后,我由担心变成了开心,我们建立了友谊。
【1】细节理解题。根据when Miss Chen, our head teacher, said that Matthew and Beth, two students from England, would spend three months with us! I was worried that I had to speak English so much“当我们的班主任陈小姐说两个来自英国的学生马修和贝丝将会和我们度过三个月时,我感到很担心,我不得不说太多的英语”可知,我是担心的,故选C。
【2】细节理解题。根据Beth offered to help Miss Chen put up all the notices“贝丝主动给陈小姐提供帮助来粘贴所有的通知”可知,贝丝在通知方面帮助陈小姐,故选C。
【3】细节理解题。根据Miss Chen praised us“陈小姐表扬我们”以及Matthew sang several English songs and did some stand-up comedy at the party. We all praised him“马修唱歌并且在派对上说脱口秀,我们所有人都表扬他”可知,马修和贝丝第一天得到了许多表扬。故选B。
【4】推理判断题。根据It was really a happy day! I hope our friendship can continue, even after they go back to England“今天真是开心的一天,我希望我们的友谊会继续,甚至在他们回国之后”可知,可以推断出作者喜欢这两个英国学生。故选D。
做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。
例如第2题。根据题干关键词Beth help Miss Chen with可知,定位至Beth offered to help Miss Chen put up all the notices“贝丝主动给陈小姐提供帮助来粘贴所有的通知”可知,贝丝在通知方面帮助陈小姐,故选C。