题目内容
【题目】阅读理解
Every year, the town of Verona, where the well-known love story Romeo and Juliet took place, receives thousands of letters to Juliet. These letters are written in different languages and sent from all over the world.
The tradition of sending letters to Juliet dates back to centuries ago. At first, people left notes on a local landmark said to be Juliet's tomb(坟墓). Later, they started to send letters to the town.
To deal with these letters, the Juliet Club was set up in 1972.
The staff of the Juliet Club are volunteers who call themselves “Juliet's secretary.” They can be students, couples and even grandmothers. They can read letters in many languages.
These people take their work seriously. They use their own experiences to reply. When there is a letter difficult to reply to, they will discuss it with each other to give the best answer. Thanks to them, every letter is read, translated and answered by hand in the name of Juliet.
The Juliet Club has been dealing with Juliet's letters for more than 40 years. You can read some of the letters on the club's official website. You can also write your own letters. Here is the address:
Club Di Giulietta,
Corso Santa Anastasia 29,
37121 Verona, Italy
(1)Did the well-known love story Romeo and Juliet take place in the town of Verona?
(2)When was the Juliet Club set up to deal with the letters sent to Juliet?
(3)Who are “Juliet's secretary”?
(4)How is every letter read, translated and answered?
(5)Where can people read some of the letters?
(6)What do you think of the volunteers in the Juliet Club? Why do you think so?
【答案】
(1)Yes, it did
(2)In 1972
(3)The staff of the Juliet Club
(4)By hand in the name of Juliet
(5)On the club's official website
(6)They are responsible/helpful/warm-hearted/etc. Because when there is a letter difficult to reply to, they will discuss it with each other to give the best answer. (Any reasonable answer is acceptable)
【解析】文章大意:著名的爱情故事罗密欧与朱丽叶发生在意大利的维罗纳城,每年这个地方都会收到很多写给朱丽叶的信,为了处理这些信件,在1972年建立了朱丽叶俱乐部。这篇短文给我们介绍了这个俱乐部的具体情况。
(1)根据短文的开头Every year, the town of Verona, where the well-known love story Romeo and Juliet took place, receives thousands of letters to Juliet可知,罗密欧与朱丽叶的爱情故事发生在Verona,由此可知这个问题的答案是肯定的。所以答案是Yes, it did。
(2)根据短文第二段中To deal with these letters, the Juliet Club was set up in 1972可知,朱丽叶俱乐部建立于1972年,目的是处理人们写给朱丽叶的信。所以答案是In 1972。
(3)根据短文第三段中The staff of the Juliet Club are volunteers who call themselves “Juliet's secretary.”可知,朱丽叶俱乐部的工作人员都是一些志愿者,他们把自己称为“朱丽叶的秘书”,所以答案是The staff of the Juliet Club。
(4)根据短文第四段中Thanks to them, every letter is read, translated and answered by hand in the name of Juliet.可知,每一封信都是以朱丽叶的名义阅读、翻译并用手回复的。所以答案是By hand in the name of Juliet。
(5)根据短文第五段中You can read some of the letters on the club's official website.可知,人们可以在这个俱乐部的官方网站上读到一些信。所以答案是On the club's official website。
(6)根据短文第四段中的描述These people take their work seriously. They use their own experiences to reply. When there is a letter difficult to reply to, they will discuss it with each other to give the best answer. Thanks to them, every letter is read, translated and answered by hand in the name of Juliet.可知,俱乐部的这些工作人员都非常的认真,人们来的信他们每一封都读、翻译,还写回信,对于比较难恢复的信,他们共同研究如何回复。因此我们可以用careful, serious或者helpful, responsible等词来回答这个问题。所以答案是They are responsible/helpful/warm-hearted/etc. Because when there is a letter difficult to reply to, they will discuss it with each other to give the best answer. (Any reasonable answer is acceptable)。
【题目】阅读理解
We all know that many inventions have. changed our life a lot. They play important roles in our daily life. Here are some interesting inventions.
Morpher | HyperAdapt |
Flyte | Little Printer |
(1)Morpher is made of_________.
A.steel
B.plastic
C.gold
D.wood
(2)What' s the main use of the Little Printer?
A.To protect our heads more safely.
B.To tighten or loosen by themselves around the feet.
C.To float and turn in the water.
D.To print news headlines, riddles and other things.
(3)The underlined word "button" means __________ in Chinese.
A.钉子
B.按钮
C.图案
D.形状
(4)What kind of invention can float in the passage?
A.Morpher.
B.Little Printer.
C.Flyte.
D.HyperAdapt.
(5)Which of the following is WRONG according to the passage?
A.Maybe everyone wants the pair of shoes in the movie Back to the Future.
B.You can make your own little newspaper with the Little Printer.
C.Flyte has been popular with most people since it came out in February.
D.Morpher can be folded almost completely flat, making it easier to carry.
【题目】阅读下列对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。
A. You'd better take a bus. |
A: Hello, Tony. What are you busy doing these days?
B: I'm busy exercising.
A: What for? You're in good health.
B: Thank you. But I want to be much fitter.
A:
B: At Sunshine Sports Center. I'm a VIP of it.
A: Wow, cool! I'd like to exercise there, too.
B: Don't worry. I can help you.
A: Is it far from here?
B: Yes. It's about three kilometers from here.
A: Which bus should I take?
B: You need to take Bus No. 3 to Binjiang Road, and walk along that road to the end. Then you can see Sunshine Sports Center on your left. It's easy to find it.
A: Thank you very much.
B: My pleasure.