题目内容

听下面一段较长的对话,回答以下小题。

1.How many people are there in the photo?

A. Three B. Four C. Five

2.What is Daming doing in the photo?

A. He is buying some postcards.

B. He is drinking Coke.

C. He is lying in the sun.

1.A 2.A 【解析】略。 1.略。 2.略。
练习册系列答案
相关题目

One day, I took an underground to work, I saw something that made me very sad.On the tube (underground in London), a mother kept looking at her phone screen and playing a game with her daughter sitting beside her. The little girl, about 5 years old,was talking to her mother about her day, repeating the next stop’s name cheerfully,praising her mother’s long nails — trying to catch her mother’s attention. Her mother just nodded and answered “Mm, hm” with her eyes glued to the screen, busy passing the levels of the game. I watched the girl give a final try to at least get her mum to look at her, but it was no use. Then the little girl turned silent. It was a shame the mother

didn’t notice that.

It broke my heart and got me wondering — what kind of game would make the mother forget she has the most beautiful thing in the world, the human she created, the person she loves with all her heart? What it meant when she couldn’t look into her daughter’s eyes and even stop to listen to the girl?

Some parents are almost like the teenagers, always on their phones with mindless games or going through WeChat. Perhaps parents have many things to deal with, but sometimes they are everything to their kids.

This is not an only example. I’ve seen too many such examples. I might not be a parent myself, and probably still have a long way before becoming one, but I know what I saw isn’t right.

The scene used to be seen among teenagers very often when parents complained how their children were crazy about their mobile phones. Look how the situation has changed! The parents have become “technology slaves (奴隶)”, that is to say, they can’t control themselves while using mobile phones. Now some middle-aged parents hold the best iPhones or Samsung phones, which are probably the only two brands they know. They are playing the simple games with so expensive mobile phones. I’m uncertain whether to laugh or to cry. But my hope is that this storm passes.

1.The little girl turned silent because she failed to _____.

A. stop to listen to her mum

B. catch her mother’s attention

C. know the brand of her mobile phone

D. control herself while using mobile phone

2.In the passage, the writer mainly wants to express _____.

A. the hope that parents use new technology properly

B. the happiness that parents can use modern technology

C. the sadness that parents have many things to deal with

D. the worries that children are crazy about mobile phones

3.Which of the following would be the best title for the passage?

A. Technology Slaves B. Middle-aged Parents

C. A Scene on the Tube D. Mindless Phone Games

1.B 2.A 3.A 【解析】本文主要介绍了一些家长成为了“技术的奴隶”,在使用智能手机时,无法控制自己。他们忙于按手机屏幕,没有时间与孩子交谈。 1.B 推理判断题。根据The little girl, about 5 years old,was talking to her mother about her day,和trying to catch her mo...

The Coolest Inventions

Great inventions often change the world. Why not try our coolest inventions?

Frying Pan

$ 100

Cooking by yourself is a great idea! Try this smart pan even if you don’t know how to cook! In it there is an APP that can control the heat. You just need to follow the instructions and a delicious meal can be yours.

Year of invention: 2015

Cooler

$399

A cooler can keep your food and drinks fresh. But the US inventor Ryan wants more than that. His cooler can also be used as an MP3 player. It even provides power for your mobile phone.

Year of invention: 2012

Coaching Basketball

$200

The coaching basketball can develop your basketball skills. In the basketball there is a Bluetooth chip (It can send information to your mobile phone.) If you don’t play well, a "coach" will tell you how to improve.

Year of invention: 2014

Super Wheel

$799

Too tired to ride a bike in a large city? Cambridge University has developed the Super Wheel. It’s a real wheel to help riders to ride more easily. It also gives real-time information of the road conditions to your phone.

Year of invention: 2014

1.How much is a Frying Pan?

A. $100. B. $200. C. $399. D. $799.

2.What can Ryan’s Cooler do?

A. It can help to heat the food and the drink. B. It can teach you how to play basketball.

C. It can cook your food without electricity. D. It can provide power for mobile phones.

3.When was the Coaching Basketball invented?

A. In 2011. B. In 2014. C. In 2015. D. In 2016.

4.What’s the speical of the Super Wheel?

A. It can be used as a mobile phone. B. It can show the cooking steps by riding.

C. It can improve your basketball skills quickly. D. It can give the information about the road conditions.

5.What does the undelined word "real-time" mean?

A. 真正的 B. 随机的 C. 实时的 D. 匆忙的

1. A 2. D 3. B 4. D 5. C 【解析】 本文叙述了四种伟大的发明,它们是煎锅、散热器、教练篮球及超级轮子。分别介绍了它们的价格、特点、作用及发明的时间等信息。 1.细节理解题。根据Frying Pan $ 100可知,煎锅100美元。故选A。 2.细节理解题。根据It even provides power for your mo...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网