题目内容
【题目】补全对话
A: Hello, Li Ming. Why didn’t you come to the party last night?
B:【1】 .
A: Tom? Who is he?
B: Tom is from America. But he stays in China with his parents now. We are good friends now.
A:【2】?
B: Because we have the same hobbies. Both of us like swimming and collecting things.
A: That sounds great.【3】?
B: He is tall and strong. It's easy to get on with him.
A: I also want to have a good friend like him.【4】?
B: No problem. By the way. I hear your mother is ill.
A:【5】.
B: I'm sorry to hear that. I hope she will be better soon.
A: Thank you.
【答案】
【1】I went to have dinner with Tom./ I went out with Tom./……
【2】Why are you good friends?
【3】What does he look like?
【4】Could you introduce me to him? / Could you introduce him to me?
【5】Yes,she has a cold./……
【解析】
文章大意:本文是A和Li Ming两个人的对话。A问Li Ming昨晚去干什么了,Li Ming说昨晚和Tom在一起,还介绍说自己和Tom是好朋友,Tom很容易相处,和自己有共同的爱好,然后A说也想和Tom做朋友,让Li Ming帮自己做个介绍。Li Ming还问了A妈妈的情况。
【1】根据上文Why didn’t you come to the party last night? 你昨晚为什么没来参加聚会?以及下文Tom?可知此处回答是说昨晚与Tom一起去干什么了,故答案为I went to have dinner with Tom./ I went out with Tom./……
【2】根据上文We are good friends now. 以及下文Because we have the same hobbies.可知此处应是问你们为什么是好朋友,故答案为Why are you good friends?
【3】根据下文He is tall and strong.可知此处是问他长什么样,故答案为What does he look like?
【4】根据上文I also want to have a good friend like him.以及下文No problem.可知此处应是A让Li Ming帮自己和Tom之间做个介绍。故答案为Could you introduce me to him? / Could you introduce him to me?
【5】根据上文I hear your mother is ill. 以及下文I'm sorry to hear that.可知此处应是说妈妈得了什么病,故答案为Yes,she has a cold./……
补全对话旨在考查学生实际运用日常交际用语的能力。这种题型形式贴近生活,能开拓学生的思维能力。做这种题时要面向整体内容,切忌片面理解。首先要把全篇对话通读一遍,了解对话的整体结构,把握对话的内容及语境,理解双方的谈话意图。抓住关键词,进行推理,使句子填入后组成的对话内容结构完整、合理。如,第2小题,根据上文We are good friends now. 以及下文Because we have the same hobbies.可知此处应是问你们为什么是好朋友,故答案为Why are you good friends?第3小题,根据下文He is tall and strong.可知此处是问他长什么样,故答案为What does he look like?
【题目】
The Holi Festival The Holi Festival takes place in India in March every year. Part of the celebration is the lighting of bonfires (篝火) during the day before the start of the festival itself and people will then throw colored power (粉末) and water at one another. |
Saint Patrick’s Day Saint Patrick’s Day is an important holiday in Ireland on March 17. It is to remember Saint Patrick who did good things for the people of Ireland. During the holiday, there are parades (游行) and lots of green. You can see people in green, and you can even see green buildings. |
The Munich Oktoberfest This well-known beer festival is celebrated every year in September and October in Germany and can last about two weeks. Groups of people move towards the large beer tents through the streets of Munich. They can be treated with all kinds of German beer. |
The Quebec Winter Carnival Quebec is an old city in Canada. Many people agree that winter is the best time to visit it. The Quebec Winter Carnival is all about outdoor fun. It starts from the first Sunday in February and lasts ten days. One of the most exciting events is the dogsled (狗拉雪橇) race. With more than 20 teams, the race runs through six kilometers of the city’s streets. |
根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。
【1】People wear green clothes at the Holi Festival.
【2】Saint Patrick’s Day is celebrated in March.
【3】The Munich Oktoberfest lasts about two days.
【4】The dogsled race runs through six kilometers of the city’s streets.
【5】Winter is the best time to visit Quebec.