题目内容
【题目】 “Kids can make a difference,” Craig Kielburger said. When Craig was 12, he started a group that has helped kids all over the world.
How did Craig get started? In the seventh grade he learned something that made him angry. A 6-year-old boy in Pakistan was sent to work in a factory. The boy could not go to school. He could not even play. He had no freedom (自由) at all.
Craig compared that with his own life. Laws in his country said that kids must go to school. Education was free to all kids. But in some countries school was not free. Children from poor families went to work instead of to school.
Craig wanted to help those who didn’t have the same advantages as he and his friends. As a result, Craig and some friends started Free The Children.
Craig and his friends decided that Free The Children should raise money to build schools. Craig hoped that learning would help kids in poverty (贫困) live better.
Today, Craig’s charity has more than one million members in 45 countries. It is still going strong. The money they have raised has done many good things. It has help more than 500 schools around the world. It also pays for health care in poor communities.
Craig has had a lot of success. However, he still remembers his unpleasant start seventh grade.
“We were laughed at by other kids, who said you couldn’t change things,” he says. Still Craig didn’t give up. Now he wants more kids to help. “Go to freethechildren.com. Bring it to your teachers,” he says. “As you gain more confidence, friends will join you. It just gets easier.”
【1】How old was Craig when he started a group that has helped kids all over the world?
【2】In which country did the writer mention that a six-year-old boy had to work in a factory?
【3】What is the name of the group created by Craig and his friends?
【4】How many schools has Craig’s charity helped build?
【5】Why did other kids laugh at Craig and his friends when they tried to start the group?
【答案】
【1】12.
【2】(In) Pakistan.
【3】Free The Children.
【4】More than 500 schools.
【5】Because other kids thought that they could not change things.
【解析】
本文主要讲述Craig想帮助那些不能上学的孩子,他和朋友筹钱建学校,希望能让这些孩子有美好的未来。
【1】根据“When Craig was 12, he started a group that has helped kids all over the world.”可知Craig在他12岁的时候,创建了一个组织帮助全世界的孩子。故答案为12.
【2】根据“A 6-year-old boy in Pakistan was sent to work in a factory.”可知在巴基斯坦一个六岁的孩子被送到工厂上班。故答案为(In) Pakistan.
【3】根据“As a result, Craig and some friends started Free The Children.”可知Craig和朋友建立了一个叫Free The Children的组织。故答案为Free The Children.
【4】根据“The money they have raised has done many good things. It has help more than 500 schools around the world. ” 可知组织帮助全世界范围的500多所学校。故答案为More than 500 schools.
【5】根据“‘We were laughed at by other kids, who said you couldn’t change things, ’ he says.”可知他们曾经被其他孩子嘲笑,那些孩子对他说你不能改变形势。故答案为Because other kids thought that they could not change things.
【题目】 下面是Andrew收到的来自母校Ellison School的邀请函。请仔细阅读邀请函上的内容, 完成一封回信。
AN INVITATION to THE 107-YEAR CELEBRATION of ELLISON SCHOOL 1912 to 2019 4411 OLD VERNON ROAD on SATURDAY MAY 5, 2019 8:00 A.M. to 5:00 P.M. | Come and meet: teachers, former schoolmates, and some residents Enjoy the programs: Pancake Breakfast: 8:30 a.m.-10:30 a.m. Historical Photo Display Student Art Display Entertainment Ellison Heritage School Centre |
Dear organizer,
I’m very glad to receive the invitation to celebrate the 【1】 anniversary(周年纪念日)of Ellison School. I promise to attend it on 【2】 May 5, 2019.
I really appreciate it that our teachers and former 【3】 will get together again. I’m looking forward to enjoying the 【4】: Pancake Breakfast, the Historical Photo Display, Student 【5】 Display and some other entertainments.
Yours,
Andrew