题目内容

【题目】Read the passage and choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案):

Dinosaurs were the dominant land animals for 160 million years, making them one of the most successful groups of animals ever. However, all the dinosaurs that were living 65 million years ago went extinct. About 70% of all animal life on the earth died out. Scientists call it a mass extinction(大灭绝).

Having existed for 165 million years, why did dinosaurs die out? There are many different theories about why this happened. We will probably never know exactly what happened, which means that scientists will continue to disagree and come up with different dinosaur extinction theories. Here are two of them:

Ice Age Theory

Now and again, the earth cools into periods we call ice ages. As dinosaurs were thought to be cold blooded, it was hard for them to cope with such cold conditions.

Disease

It is possible that a disease spread through the dinosaur population causing their extinction.

Scientists have come up with some strange ideas but none of the theories really explains everything, so we will probably never be sure what happened.

1The underlined word “dominant” in the passage probably means _________.

A.biggestB.powerfulC.strangeD.special

2Why did the dinosaurs become extinct? ___________.

A.Dinosaurs could not suffer from cold weatherB.A disease spread through the dinosaur population

C.Other species became stronger than dinosaursD.We have not known about the truth yet

3Dinosaurs existed on the earth for _______ million years.

A.160B.165C.65D.115

【答案】

1B

2D

3B

【解析】

文章主要介绍了科学家们就“恐龙灭绝”这个理论做了各种的推测,但是没有一个理论是成立的,且在文中列举出其中的两个理论。

1词义猜测题。根据文中making them one of the most successful groups of animals ever.“使它们成为有史以来最成功的动物群之一”,可知,dominant指的是“占统治地位的,主导的”,故选B

2细节理解题。根据文中Having existed for 165 million years, why did dinosaurs die out? There are many different theories about why this happened. We will probably never know exactly what happened, which means that scientists will continue to disagree and come up with different dinosaur extinction theories.恐龙已经存在1亿6500万年了,为什么恐龙灭绝了?关于为什么会发生这种情况,有很多不同的理论。我们可能永远也不知道到底发生了什么,这意味着科学家们将继续持不同意见,提出不同的恐龙灭绝理论。和文中Scientists have come up with some strange ideas but none of the theories really explains everything, so we will probably never be sure what happened.科学家们提出了一些奇怪的想法,但没有一种理论能真正解释这一切,所以我们可能永远无法确定到底发生了什么。可知,没有人知道恐龙为什么会灭绝,故选D

3细节理解题。根据文中Having existed for 165 million years, why did dinosaurs die out?恐龙已经存在1亿6500万年了,为什么恐龙灭绝了?可知,已经生活了1亿6500万年,故选B

细节理解类的阅读理解是属于直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。比如第三小题Dinosaurs existed on the earth for _______ million years. A. 160 B. 165 C. 65 D. 115根据文中Having existed for 165 million years, why did dinosaurs die out?恐龙已经存在1亿6500万年了,为什么恐龙灭绝了?即可知道答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Last Friday my friend Deborah asked me if I would like to learn how to make tofu. I couldn't think of any good reason not to be interested in,so I said,“Yes”. So the next day I met her and other three nice people at the Hodo Soy Beanery in Oakland. I enjoyed the tour. I got a lot from the trip. The following is what I learnt.

Tofu has a history of 2,000 years. Although the word “tofu” is from Japanese,the food may come from China. There are two main kinds of tofu: soft tofu and firm tofu. In some parts of Asia,people use tofu as a kind of meat.

Douhua is one kind of soft tofu. It is a popular breakfast food in China. Because it is very soft,people can't eat it with chopsticks,but with a spoon. People often eat it as a dessert and often add spring onions and sauce to it. In Malaysia,people usually eat douhua with white or dark sugar water.

1When did the writer go to Hodo Soy Beanery?

A.Last Thursday.B.Last Friday.

C.Last Saturday.D.Last Sunday.

2How many people went to Hodo Soy Beanery with the writer?

A.One.B.Two.

C.Three.D.Four.

3We can learn from the passage that the food tofu may come from ________.

A.JapanB.China

C.OaklandD.Malaysia

4The underlined word “chopsticks” means “________” in Chinese.

A.筷子B.盘子

C.叉子D.杯子

5Which of the following is NOT true according to the passage?

A.People began to make tofu 2,000 years ago.

B.Some people use tofu as a kind of meat.

C.Douhua is one kind of firm tofu.

D.Many people eat tofu as a dessert.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网