题目内容
【题目】A boy was walking in a field,when he saw a sheep coming towards him.
The poor thing came running up quite close to him.She then went on a few steps,at the same time,turning around and looking up in the boy’s face,and bleating loudly.
The boy had never seen a sheep act in this way before,and wanting to find out what the sheep wanted,he began to follow her across the field.
On and on she went,every now and then turning round to see if the boy was coming.
At last she led the way to a place where there was a running stream,and a deep pool of water.
As soon as he came to this spot,the boy saw a little lamb struggling in the water.It had fallen over the bank into the pool below,and was trying to get out.
The poor mother sheep must have known that she needed help to save her little one.
By leaning over the bank ,the boy found that he could just reach the lamb.
He caught hold of it,and lifted it up on the bank.The mother sheep seemed greatly pleased to have their lamb again beside her.
【1】The boy decided to follow the sheep because the sheep___________
A. was asking for help.
B. Acted in a strange way.
C. had no lambs around her.
D. Was old and lonely.
【2】On the way to the stream,the sheep kept looking back to _______
A. Thank the boy for his kindness.
B. Enjoy the handsome boy
C. Make sure of the boy’s following
D. Show her lamb was in danger
【3】To the boy,the mother sheep was_______
A. helpless B. brave C. clever D. pitiful
【4】The word”stream” in the reading probably means_______
A. A deep water pool
B. A narrow river
C. A spot for sheep to play in
D. Running water around the field
【5】In the writer’s view,the story is______
A. unbelievable B. educational C. full of knowledge D. less of fun.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】B
【5】B
【解析】试题分析:本文是一篇感人的小故事,讲述了可怜的羊妈妈为了救出落水的小羊羔,是如何向小男孩求救并成功救出小羊的故事,赞美了羊妈妈的爱心和智慧。
【1】题意:男孩决定跟着羊是因为羊___________。考查细节理解题。A. was asking for help. 请求帮助。B. Acted in a strange way. 以一种奇怪的方式行事。C. had no lambs around her. 身边没有羔羊。D. Was old and lonely. 又老又孤独。根据The boy had never seen a sheep act in this way before, and wanting to find out what the sheep wanted, he began to follow her across the field.,可知他想知道羊想要什么,故选B。
【2】题意:在去小溪的路上,羊不停地回头看,以确定那男孩的脚步声。考查细节理解题。A. Thank the boy for his kindness.谢谢这孩子的好意。B. Enjoy the handsome boy欣赏帅哥;C. Make sure of the boy’s following确保男孩的跟随;D. Show her lamb was in danger显示她的羔羊处于危险之中。根据On and on she went, every now and then turning round to see if the boy was coming.,可知选C。
【3】题意:对男孩来说,羊妈妈很 。考查细节理解题。A. helpless无助的;B. brave勇敢的;C. clever聪明的;D. pitiful可怜的。根据The poor mother sheep must have known,可知选C。
【4】题意:阅读中的“流”一词可能意味着 。考查词义理解题。A. A deep water pool深水池;B. A narrow river一条狭窄的河;C. A spot for sheep to play in一个供绵羊玩耍的地方;D. Running water around the field绕田的流水。根据she led the way to a place where there was a running stream, and a deep pool of water.,可知选B。
【5】题意:在作者看来,这个故事是 。考查文意理解题。A. unbelievable难以置信的;B. educational有教育意义的;C. full of knowledge充满知识;D. less of fun.不好玩。根据作者的叙述,可知羊妈妈救子的行为感动了他,故选B。