题目内容

【题目】 The Tower of London is well-known in the world and in the history people called it simply the Tower. Now people often call it White Tower. It’s on the north bank of the River Thames(泰晤士河), next to the Tower Bridge. You can cross the bridge over the River Thames and turn right onto Lower Thames Street. After a 15-minute walk, the Tower is on your right. Between the river and the Tower is Tower Wharf, a beautiful free road with excellent views of the river, tower and bridge, together with HMS Belfast and London City Hall on the opposite bank.

The Tower of London is a historic monument in central London of England. William the Conqueror, first built it in 1078. However, the Tower as a whole is now made up of several buildings, including two rings of high walls and a river round the tower. The Tower first was built as a fortress, a royal palace and a prison. It was particularly for those royal prisoners, such as the princes, the princesses and the queens. The phrase “sent to the Tower” came from the last use. It has also been used as a place of recording public information and watching space. Since 1303, it has become the home of the Crown Jewels of the United Kingdom.

1Nowadays, people often call the Tower of London________.

A.Tower of LondonB.the Tower

C.Crown TowerD.White Tower

2Where is London City Hall?

A.On the north bank of the River Thames.B.On the east bank of the River Thames.

C.On the south bank of the River Thames.D.On the west bank of the River Thames.

3Which of the following is RIGHT?

A.The Tower was only used to hold those royal memebers.

B.The Tower of London is made of two rings of high walls and a river round the tower.

C.The phrase “sent to the Tower” means “to enjoy beautiful views”.

D.Lower Thames Street is on the north bank of the River Thames.

4What’s the main idea of the passage?

A.Ask people to visit the Tower of London.

B.Tell people some information about the Tower of London.

C.Tell people the history of the United Kingdom.

D.Tell people how the phrase “sent to the Tower” came from.

【答案】

1D

2C

3D

4B

【解析】

这是一篇说明文,文章主要介绍伦敦塔的一些地理位置、历史、用途及文化背景信息。

1

细节理解题。根据第一段“Now people often call it White Tower”现在人们称呼它为White Tower。故选D

2

细节理解题。根据第一段“It’s on the north bank of the River Thames”以及“London City Hall on the opposite bank”可知伦敦市政厅在泰晤士河的南岸。故选C

3

推理判断题。根据“The Tower first was built as a fortress, a royal palace and a prison. It was particularly for those royal prisoners”可知A表示错误;“the Tower as a whole is now made up of several buildings, including two rings of high walls and a river round the tower”可知B表述错误;根据“The Tower first was built as a fortress, a royal palace and a prison. It was particularly for those royal prisoners, such as the princes, the princesses and the queens. The phrase ‘sent to the Tower’ came from the last use”可知C表述错误。根据第一段“It’s on the north bank of the River Thames , next to the Tower Bridge. You can cross the bridge over the River Thames and turn right onto Lower Thames Street”可知D表述正确。故选D

4

主旨大意题。文章主要介绍伦敦塔的一些地理位置、历史、用途及文化背景信息。可概括为Tell people some information about the Tower of London。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There are many ways to help improve your health like eating healthy food, taking exercise and getting medical help. But the easiest and cheapest way to improve your health is just to sleep eight hours or more every night. The general sleeping rule is that the younger you are, the longer sleep you need. But regardless of(不管)age, some people need to sleep more while for some a few hours is enough.

The problem with sleep is that more and more people in the world are not sleeping enough.

According to the World Health Organization over half the people in the world may be sleep-deprived. Having less sleep not only makes people feel tired but also causes accidents. In the United States alone, sleepy drivers cause at least 100, 000 traffic accidents a year. Also sleep problems can cause medical problems such as high blood pressure.

Why are so many people sleep-deprived? Part of the reasons may be cultural. In the American culture, people put a higher value on work than on sleep. In fact, people who sleep a lot are usually seen as "lazy". Also, you can sometimes hear some people say proudly that they don't have much time to sleep. They only sleep four or five hours a night. It seems that the less you sleep, the more work you'll do.

How do we teach these people to learn the value of sleep? Perhaps they may listen to the advice of Dr. James Maas, an expert(专家)in sleep. He says, "Sleep is like a credit(信用卡)card. When you sleep less, you are only borrowing time. You always have to pay it back. The more hours you don't sleep, the more hours you should sleep to "pay back" the hours on your 'sleep credit card'."

For those who value work more than sleep, they should listen to what a famous person once said. "Don't think you will be doing less work because you sleep during the night. That is a foolish idea which is held by people who have no imagination. You will be able to do more."

1What does "sleep-deprived" mean in Paragraph 3?

A.Having a good sleep.B.Excited about sleep.

C.Having less sleep.D.Interested in sleep.

2Why does Dr. James Maas say "sleep is like a credit card"?

A.Because we should pay money back.B.Because we can borrow time.

C.Because we must pay back if we sleep less.D.Because we can borrow money.

3What do the words of the famous person mean in the last paragraph?

A.Sleeping during the night is foolish.B.Sleeping during the night is helpful.

C.People have no courage.D.People always do less work.

4What is the best title of the passage?

A.The Value of SleepB.The Value of Study

C.The Ways of Eating LessD.The Ways of Making Money

【题目】 A special Boeing 777 Freighter provided by FedEx was taking the panda, Bei Bei, and the two of the zoo’s staff members – a panda keeper and a doctor—nonstop from Washington to Chengdu.

During the trip, he was provided with a supply of his treats including bamboo, apples, pears, carrots, cooked sweet potatoes.

Before he left Washington, thousands of people joined ‘Bye Bye, Bei Bei’. During the activity, many people were sad for Bei Bei’s leaving. They hoped he would love his new home in China, and they hoped to visit him there some day.

Su, Bei Bei’s new keeper in China, who majored in animal medicine at Jilin Agricultural Science and Technology University, has worked at the base since she completed her university in 2016. “I feel very nervous when I receive the task because Bei Bei has received a lot of attention. But I think I can do well as I had a lot of experience in panda management,” Su said. “I have taken care of about10 pandas before.”

Su said she had prepared a lot for his arrival. She has planned to spend two weeks allowing Bei Bei to get to know her voice. She will also train him how to stand and sit. “Pandas like sweet food. Bei Bei has been rewarded with sugarcane after cooperating in a physical checkup, for example, after he has placed one leg on equipment to enable blood to be drawn,” Su said. “Instead of sugarcane, we will feed Bei Bei with honey as a reward,” she added.

Her daily routine includes cleaning his den and feeding the panda four times during the daytime. At night, Bei Bei may wake two or three times to eat and then fall asleep, so Su will set up an app on her phone to monitor him.

Pandas are native to Chengdu. So we believe that Bei Bei will get used to living here quickly.

1What can we learn from Paragraph 1-2?

A.Bei Bei took the direct flight to China.B.Bei Bei was provided with bamboo, apples, pork, carrots

C.Bei Bei went back to China on his own.D.Bei Bei went back from Britain to China.

2Which is the correct order according to Su’s experience?

made plans for Bei Bei graduated from the university

looked after 10 pandas was nervous to receive the task

A.②④③①B.③②①④C.②③④①D.③①②④

3Pragraph5 is about panda’s__________?

A.favorite foodB.activitiesC.rewardsD.training plan

4What will the following part talk about?

A.Panda’s life in the USA.B.Panda’s new life in China.

C.Panda’s keeper in China.D.Panda’s keeper in the USA.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网